TRÄNING & ALKOHOL

Kan man dricka alkohol när man tränar mycket? Är det ok att njuta av några glas vin en fredagkväll? Varför är alkohol dåligt? Blir man fet av alkohol? Kan man träna bakis? Jag blir retad av mina vänner när jag säger att jag inte vill dricka alkohol! Varför dricker inte jag alkohol? Vad är min syn på alkohol och träning? 

Ja det är många frågor om alkhol och träning som dyker upp här på bloggen som jag tänkte besvara. 

Alkohol är ett gift och en drog och ni alla har säkert hört att alkohol och träning inte är någon bra kombination. Men precis samma som jag säger om kosten, det beror på vad ni har för personliga mål?

– Tränar ni som elitidrottare och har som mål att bli bäst i Sverige eller till och med Världen, ja då skulle jag råda er att vara väldigt försiktiga med alkoholkonsumtionen då man kan tappa träningsresultat och stanna upp i utvecklingen av en festkväll.

– Har man som mål att gå ner ganska mycket i vikt skulle jag också råda att hålla sig borta från alkohol tills målen är nådda då alkohol kan stanna upp viktnedgången.

Har man inte dessa mål utan tränar för att vara frisk, stark och ha roligt så kan man absolut njuta av lite vin eller till och med köra en riktig partykväll någon gång ibland. Dock är det bra om man undviker träning dagen efter då det kan vara farligt för hjärtat att träna bakis. Själv brukar jag också undvika hård träning samma dag då alkoholen liksom träning bryter ner musklerna och återhämtningen blir inte den bästa.

Det här med att men blir retad eller får endel jobbiga kommentarer för att man väljer att vara nykter tycker jag är så löjligt och handlar mest om att personerna i frågan får dåligt samvete över att de själva dricker. Möter ni på dessa problem så stå på er! Jag själv har varit med om det många gånger och tillslut slutar folk tjata. Det är coolt att vara nykter! 🙂

Jag är inte nykterist men jag dricker väldigt sällan alkohol, händer kanske ca 2 gånger om året. Det är inte för att jag tror att jag ska bli fet som många tror, utan för att jag tycker att alkohol är så fruktansvärt äckligt. Finns inte en enda drink, shot, vin som jag tycker smakar bra, allt smakar råttgift i min mun. Sedan jobbar eller tränar jag oftast på helgerna och jag har varken tid eller lust av att vara bakis. Nej fy, jag vill vara pigg och gald och njuta av dagarna!

Men jag ska inte sticka under stolen med att jag tycker det är kul att vara lite glad i hatten. Jag är absolut ingen ängel och har haft många härliga partykvällar i mitt liv och det kommer självklart bli några till, men nu för tiden blir det inte 2 gånger i veckan utan 2 gånger om året.

Här är en bild på senast jag drack alkohol och det var i november 2012 när jag firade min födelsedag tillsammans med min bästa killkompis Dan…

Hur är ert förhållande till alkohol? Hur ofta dricker ni? Vad dricker ni helst?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Hej Ida! HIttade din blogg idag och har på någon timme redan plöjt igenom typ 25 sidor. Hittade detta inlägg och blev så glad av att läsa det. Jag är som du, klarar inte av alkohol pga att det är äckligt. jag mår bara dåligt då jag dricker, för att jag dricker så sällan, samt att jag mår piss dagen efter. vilket ofta betyder att en hel dag försvinner för att man ligger i soffan å mår bajs! ’
  Jag har problem med, det du skriver också, att folk tjatar, lägger dumma komentarer om att ”varför dricker inte du?'” spydiga och trycker jag är konstig för att jag inte drícker. Min kille gillar alkohol, festar eller tar någon öl minst varje helg. och av honom och hans kompisar blir det samma sak, blir nästan tjatigt om att jag MÅSTE dricka! jag känner mig nästan tvingad.. jag är ingen person som gillar att gå ut på krogen å festa. kör hellre mysiga picknic kvällar eller mys hemma. Varför är det såhär i dagens samhälle? Varför är man nästan inte accepterad för att man inte dricker? jag känner att jag hellre lägger den tiden och pengarna på träning istället. Jag har tränat regelbundet sedan jag var 12. 12 år innebandy och gym de senaste 5 åren.
  Vill även säga att jag ÄLSKAR din blogg. Din inspiration ger mig sååå mkt. Jag vill redan kasta mig ifrån jobbet och slänga mig in på gymmet å köra ett ben och rumppass! haha!
  TACK <3

  Sofia 2013-06-07 19:11:00
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej Sofia och vad kul att du hittat hit! Jag känner igen mig i allt du berättar och det är tråkigt att man ska behöva försvara sig över att man vill vara nykter, när det egentligen borde vara tvärt om! Jag har tampats med det i många år och bara stått på mig. Vissa ”vänner” har jag lämnat då jag insett att vi helt enkelt växt ifrån varandra då de inte kan acceptera att jag valt att vara nykter. Stå alltid på dig och drick aldrig om du inte vill det själv! Tillslut kommer folk omkring dig vänja sig 🙂 Kram Ida

   idawarg 2013-06-08 11:18:00
   Svara
 • Håller med, finns ju ingenting bra med alkohol egentligen… Jag tycker definitivt inte att man ska kombinera det tillsammans med träning.

  Jungarå Fotografi 2013-04-30 14:52:00
  Svara
 • Dricker sällan, och nästan aldrig mycket på samma gång. Tycker också att det bara förstör dan efter och får snarare ont i huvudet än roligt då jag väl dricker… Har dessutom lätt att vara glad, spontan och leva ut utan alkohol. Dessutom är det ju så mycket billigare att dricka alkoholfritt… 😉 Tycker det är bra att du tar ställning såhär och stöttar med gott exempel!

  Maria 2013-04-30 14:05:00
  Svara
 • Dricker ett eller ett par glas vin eller öl kanske var fjärde månad nu mera! Alkohol känns som en onaturlig del av ens kost när man tränar.

  Andrea 2013-04-29 13:18:00
  Svara
 • Bra inlägg. Fler människor borde tänka så här tycker jag! Jag dricker också endast några få gånger per år, dels för att jag tränar handboll (vilket innebär träningar nästan varje dag + match på helger), sen för att det det finns ju lixom godare saker att dricka och det är jag absolut härligare att vakna upp pigg än inte pigg! Så jag håller helt med dig! 🙂

  Cissi 2013-04-29 13:08:00
  Svara
 • Jag väljer oftast alkoholfritt just för att jag inte tycker det är goda dryckesalternativ med alkohol. Något som alltför ofta möts av skeptism eller argument till att jag bör välja något annat. Har inga problem med att stå på mig, men upplever att omgivningen inte direkt stöttar valet.. Tror precis som du att det oftast är deras eget samvete som luftas. Men det är ju så tröttsamt!
  Mycket bra text i ämnet, vad härligt att känna att fler tycker ungefär samma 🙂

  Emma 2013-04-29 01:09:00
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag har en fråga, jag har sedan en månad börjat träna på gym efter ett långt uppehåll och har gått upp en del i vikt.

  Jag tränar 3-5 dagar i veckan, går snabbt på promenadband i 20-30 minuter och tränar intensivt på styrkemaskinerna, rätt varierat men med fokus på benen, i cirka 30 minuter.

  Jag försöker äta nyttigt vilket har gått sådär, men mitt mål är att lägga om min kost mer drastiskt och försöka sluta med socker – men min fråga är ser mina träningspass okej ut? Eller vad ska man göra och fokusera om man vill gå ned ett par kilo?

  simona 2013-04-28 16:50:00
  Svara
 • Här dricks det inte heller ofta, någon gånger per år. Det var ett val och tog för många år sedan.

  jag var ner och körde ett härligt gympass idag och funderade lite som vanligt 🙂
  Jag är liten i min överkropp och försöker nu växa på den men tycker att det är svårt. Har du något bra tips? Skulle även vilja ha tips på bra övningar som gör att musklerna runt skulderbladen växer på sig så jag slipper dessa hemska utstående.

  Helena 2013-04-28 16:20:00
  Svara
 • Eftersom jag bara är 13 så dricker jag inget alls, och hoppas inte jag kommer dricka så ofta i framtiden.

  Jag tycker verkligen det är coolt att du står emot alkohol för det mesta, man är ju så mycket friskare utan alkohol 🙂

  jjennaa.blogg.se 2013-04-28 12:39:00
  Svara
 • Du har så himla fint och friskt hår! Gör du något speciellt för att få det så? Använder du några speciella produkter som du kan rekommendera?:) Super blogg!

  Ida 2013-04-28 12:39:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!