Här kommer recept på ett nyttigt, enkelt, gott, glutenfritt, mjölkfritt, saftigt morotsbröd som är Paleo vänligt.
Ingredienser: 1 kg morötter, 2 dl pumpakärnor, 2 dl solroskärnor, 1 dl krossade linfrön, 1 dl skalade sesamfrön, 1 tsk salt, 4 ägg.
Gör så här: Sätt ugnen på 175grader. Skala och riv morötterna. Lägg alla frön i en bunke och mixa dem till ett frömjöl. Tillsätt salt och rör om. Häll i 2/3 av de rivna morötterna och mixa allt till en smet. Vispa äggen i en skål och häll i resterande rivna morötter och ägg och rör om ordentligt. Smörj en brödform med kokosolja/fett. Häll i smeten och strö lite sesamfrön över. In i ugnen i ca 80 min.
(OBS! Några har haft problem med att brödet blivit vattnigt och det tror jag beror på morötterna. Testa att pressa ur vatten ur morötterna med hushållspapper innan ni mixar dem. Ta också ur brödet ur formen direkt efter gräddning och låt det svalna på galler ordentligt innan ni skär upp det. För mig funkade det topp, men funkar det inte för er så testa gör små frallor/tekakor och grädda ca. 1 timme istället.)
Låt det svalna. Servera med kokosolja (eller creme cheese för er som äter mjölkprodukter) och kalkon och en kopp te eller kaffe. MUMS!
Vill bara informera om att bilderna på brödet inte syns.
Har brödet i ugnen just nu o doften känns bara såå god…så de ska bli spännande 🙂
Har precis bakat detta bröd. Det blev perfekt och supergott
Vet du på ett ungefär hur många kalorier en skiva blir ? 🙂
[…] Eftersom jag kommer fokusera en hel del på hälsosam kost tänkte jag börja med ett inlägg om ett morotsbröd som jag hittade på Ida Wargs blogg http://idawarg.chic.se/enkelt-gott-nyttigt-morotsbrod-recept/ […]
Love it! Just made this one! Sitter o äter det just nu! Fast gjorde knäckebröd av det.. hade riven morötter, sötmandlar, chiafrön, linfrön, solrosfrön, ägg o lite peppar och salt .. o hade i några droppar av olivolja.. ;D huuuuur gott som helst.. jag som inte äter bröd! Nu kan jag äta det varje dag 😀 o fortfarande vara nyttig ;D Tack så mycket för receptet.
Undrar hur länge du hade brödet i ugnen när du gjorde de till knäckebröd ?
Hej Ida! Älskar din blogg, du verkar vara en riktigt härlig människa! Jag undrar hur många kcal/skiva brödet innehåller och om det går att frysa? 🙂
[…] av er har testat att bakat morotsbrödet jag la upp recept på för någon vecka sedan. Mitt blev kanon, men några av er har haft problem […]
Hej! Jag är sugen på att testa detta morotsbröd men lite orolig efter allas misslyckanden. Ida – var det något som hade glömts bort i receptet? Kan man baka ett bröd utan bikarbonat eller jäst? Älskar ditt äppelbröd som du tipsade om för ett tag sen 🙂 🙂
ska man vispa äggen med elvisp eller räcker det för hand ? 🙂
Hej. Testade de idag, men tycker de blev kletigt fast jag hade inne de i 80min, ska de vara de?
Har du mixat fröna och morötterna ordentligt? Sedan måste man låte brödet svalna helt innan man skär upp det.
Fröna var som ett mjöl och brödet svalnade över natten, dock var den kvar i formen. Jag tänkte att det kanske blir för mycket vätska? Ska man krama ur morötterna eller så innan man blandar allt?
Superkul att du lägger upp recept, det uppskattas verkligen! Testade att göra brödet igår men efter 80min i ugnen var det fortfarande vattnigt. Testade att ha det inne i ugnen i 20min till, sen ytterligare 20min och sen 30min men det var fortfarande inte bra. Smaken är god men det är lite svårt att få till en bra brödskiva med smetigt bröd. Vad är det som gjorts fel?
Wow, vad gått det ser ut!
jag skulle gärna vilja prata med dig, jag har lagt upp en video på youtube gällande detta, här är en länk som går till videon, som spelas upp på youtube
Hej Ida, den ser super god ut! jga måste bara dubbel kolla att det verkligen ar inget mer än morötter, kärnor,frön, salt och ägg i brödet? inget vatten , ingen olja alls?? det låter for bra for att vara sant:-)
Det är sant 🙂
http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=662207
LV KORT AUKTION
Nu står mitt bröd i ugnen. Spännande :))
hur blev det?
Super bra och inspirerande blogg. Jag ska testa det brödet, det såg riktigt gott ut! 🙂
Antingen är jag blind, men vad har du för grader på ugnen? 🙂
Hihi 175grader. Står först i beskrivningen 🙂
Åh toppen! Jag har som du ibs och försöker äta glutenfritt! Men hur mixade du fröna? Med stavmixer eller hur gjorde du?
Superbra tips och blogg 🙂
Tack snälla 🙂 jag la alla frön i en bunke och mixade dem med stavmixer.
Detta ska jag testa 🙂 Kan du tipsa om hur man kan göra någon nyttig variant av sylt? alltså utan socker och sånt.
ÄLSKAR DINA RECEPT!!! Dom är såsåså uppskattade!
kul att höra 🙂 Det kommer fler
Hej Ida! Jag är en tjej som verkligen vill träna upp min kondition då den jag har är alldeles för dålig. Jag orkar knappt springa 1km och vill så gärna klara att springa en 5km runda som jag har här hemma. Problemet är att jag inte riktigt vet hur jag ska träna för att få upp konditionen eller hur man ska lägga upp ett schema och undrar ifall du kanske kunde skriva ett inlägg om hur man tränar just konditionen och ett kanske litet schema eller nått för nybörjare? Skulle bli så glad Tack för mig! 🙂
Vad är din inställning till Tacos, good or bad? 🙂
Bra om man hoppar chipsen 🙂
Älskar dina recept! Uppskattas väldigt mycket, fortsätt med det! 🙂
Tack 🙂 Det ska jag absolut göra
ser riktigt gott ut! det här vill jag prova någon dag!
Hur hårt ska man vispa äggen?:-)
Jag vispade dem inte så hårt. Någon minut bara
gott 😀
Låter gott och enkelt! Ska morötterna fin- eller grovrivas?
Grovrivas 🙂
… det hade varit bra om du skrev… finrev morötterna nämligen.
1,5 h senare är brödet fortfarande mjukt i ugnen 🙁
Det ska grovrivas, men sedan ska 2/3 delar mixas till en smet