IBS / PROBLEM MED MAGEN?

Var och varannan människa nu för tiden verkar ha något problem med magen. Man går till läkaren och de fletsa får diagnosen IBS, vilket ungefär betyder irriterad tarm. Ja men visst, det tror jag att de flesta kunde räknat ut själva utan att gå till läkaren att tarmen är irriterad, men frågan är vad ska man göra åt det? De flesta får då massa kosttips och oftast att man ska äta mer fibrer. Det här kanske hjälper vissa lite halvbra, men hade jag tex fått det rådet så hade det blivit ännu värre då min mage och tarmar har svårt att ta hand om för mycket fibrer.

Jag har många i min närhet som fått diagnosen IBS hos läkaren, men sedan får de inte hjälp med det här. Det är fruktansvärt då en välmående mage är grunden till hur vi mår och fungerar. Jag ska inte dra alla läkare över en kant, men de flesta borde bli bättre på att följa upp och om inte deras tips funkar borde de i alla fall berätta eller tipsa om tex alternativmedicin som Zonterapi.

Jag har nu regelbundet gått på Zonterapi sedan i början av december och min mage mår så mycket bättre. Under min behandling har jag också fått vägledning i min kost och olika tillskott som just jag behöver. En kombination av regelbundna behandlingar och ändrad kost har gjort att jag mår mycket bättre och Zonterapi är verkligen något jag tycker att man ska ge en chans om man har problem med magen.

Bor man i Stockholm kan jag varmt rekommendera min Zonterapeut Jeanette som man hittar i Vasastan. Du dår henne här –> [email protected] eller här –> 08 – 612 79 20  http://syakuten.se/

🙂

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Läs på lite här:  http://gluten-celiaki.blogspot.se/2013/03/komjolken-kalvens-foda-eller-manniskans.html

  Skribenten1 2013-03-16 13:51:00
  Svara
 • En läkare kan inte rekommendera metoder/behandlingar som inte är utvärderade och har visat sig hjälpa mot ibs vilket varken LCHF, zonterapi eller homeopati har visat i studier. Och som ni märker bara i kommentarerna nedan är rekommendationen: ”prova dig fram för att hitta det som passar just dig” en rätt bra rekommendation eftersom IBS inte är en sjukdom som ser likadan ut hos alla utan ger olika symtom hos olika personer och svarar olika bra på olika behandlingar beroende på hur sjukdomen ser ut hos just dig. /Läkare

  Mi 2013-03-08 06:44:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag är en ung dansare som älskar att småäta. Det behöver inte vara onyttiga saker men många mellis och hellre massa små mål än dem tre stora. Men det sägs så att det inte är bra att småäta och jag undrar om det är så/varför eller om det bara är en myt? Om jag tränar mycket (ca 9 h/vecka, gör det något? Tack för bra bloggande, kraaam!

  Alexandra 2013-03-07 21:47:00
  Svara
 • Googla bicom behandling! Jag har blivit jättemycket bättre med hjälp av sån behandling. Har haft problem med magen i flera år och det var först när jag provade detta jag fick hjälp! Har blivit av med flera av mina allergier och besvär, bl.a. mjölkprotein och vete.
  Vill även passa på att tacka för en superbra och inspirerande blogg 🙂

  Johanna 2013-03-07 20:23:00
  Svara
 • Jag fick också diagnosen IBS efter att ha haft ont och varit extremt uppsvälld i magen i princip varje dag i 10 år. Kunde precis som Cassandra ovan knappt vara med på middagar, utan var ofta tvungen att gå hem för att jag hade så ont i magen. För fem år sedan slutade jag äta kött (men äter fisk), och har sedan dess inte haft problem med magen över huvud taget. Det bästa jag gjort!

  Helena 2013-03-07 19:54:00
  Svara
 • Jag har också IBS men jag fick medicin mot det direkt och den tar jag varje dag.

  Felicia 2013-03-07 16:14:00
  Svara
 • Jag har också IBS och har haft i… 7 år nu. När jag sökte för mina magproblem så visste läkarna knappt vad IBS var, jag kom fram till min diagnos i princip på egen hand. Och det där med kost har jag aldrig fått någon hjälp med, det är bara att pröva sig fram för det verkar som att det är väldigt individuellt vad som fungerar och inte.
  Jag har i alla fall kommit fram till att min mage mår bättre när jag äter mindre socker, därför kör jag en LCHF kost nu.
  Jag har IBS-D…

  Jessica Sturkell 2013-03-07 11:02:00
  Svara
 • Tack för det här inlägget! Jag har också IBS, har varit hos flera läkare och ja, de säger alla samma sak; ”testa dig fram och undvik”, låter logiskt, men att ha magproblem tar upp alldeles för mycket onödig energi. Tänkte kolla, kan inte du lägga upp mat som funkar för dig? tips på vad du äter för kosttillskott? På vilket sätt har du ändrat din kost? Hade gärna själv gått på zonterapi, men som student bli ekonomin ett problem och alla tips för bättre mage är guld värda! 

  Ingrid 2013-03-07 10:21:00
  Svara
 • Jag har IBS och har haft så ont att jag inte kunnat följa med på fester och middagar och annat roligt. Min läkare sa ”undvik fett och ät massa fibrer” så självklart gjorde jag som hon sa. Efter över 1 års smärta nästan varje dag så googlade jag runt lite och hittade att motsatsen, LCHF, skulle hjälpa. Och det har det gjort! Har ont väldigt sällan och magen ser inte ut som en ballong längre. Nu kör jag ju inte LCHF fullt ut men jag vet att äter jag massa kolhydrater får jag panikont så jag försöker undvika det så gott det går, mår även bättre av laktosfritt. Önskar att läkaren berättat om detta från början…

  Cassandra 2013-03-07 09:49:00
  Svara
 • Tycker läkarna borde skärpa sig! Den läkare som föreslog Lchf för mina magproblem är den enda som gett en konkret lösning mer än att man ska gå på laxeringsmedel , käka tabletter för magkatarr och bita ihop när det inte hjälper.

  Arw 2013-03-07 09:20:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!