OST, BRA ELLER DÅLIGT?

RUBRIK ÖNSKAD AV ER.

Jag älskar ost i alla former! Parmensan, feta, getost, mozarella, kvarg, keso, brie, mjukost, hårdost, hallomiost mm.

Ost är toppen och innehåller massa bra proteiner som bygger muskler. Många har en dålig bild av ost och förknippar det med smält ost på pizza. Jag skulle vilja säga att det just i pizzafallet är brödet som är den stora boven och inte osten. Visst innehåller ofta pizzaost väldigt mycket fett och det finns bättre alternativ, men får jag välja så skulle jag 100 gånger välja osten framför brödet i både godehet och näringssynpunkt.

Att använda ost i sallader, såser, matlagning eller bara rulla in en grönsak i en tjock skiva ost som lite mellanmål är kanon!

Här kommer min favorit… Smörgåsgurka inlindad i en tjock skiva hushållsost!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Åhh jag älskar ost! Mina vänner kallar mig ostgalen och alla vet att jag är helt galen i ost! Kan stå och äta typ 20 skivor ost bara sådär.. Skulle lätt kunna ha det som snacks en fredagskväll haha ^^
  Har testat grönsaker inrullade i ost, mycket mumsigt! Gillar ost i alla former förrutom typ mögelost, fast jag gillar mögelost-sås men inte bara ren mögelost. Skulle inte förvåna mig om jag blev en mus i mitt andra liv (eller redan har vart) haha 😉

  jjennaa.blogg.se 2013-02-27 19:04:00
  Svara
 • Jag själv älskar ost och brukar äta det som mellanmål bara som det är. Man blir glatt chockad när man inser hur mycket nyttigare det är än vad man tror och har hört!

  Emmaforslunds.blogg.se 2013-02-27 13:18:00
  Svara
 • Haha jag måste pröva det där, ÄLSKAR ju smörgåsgurka mer än typ allt annat. Så gott!

  Paula 2013-02-27 10:31:00 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida!

  Tack för en givande och inspirerande blogg. Jag vet inte om jag kan ställa min fråga här, men jag testar och håller tummarna för svar.

  Det är nämligen så att jag har förslitningsskador på minisken samt strular knäskålsleden i båda knäna. Detta är ett problem jag haft sedan jag var 14 (är 23 idag) Jag har gått hos sjukgymnast och genomfört övningar anpassat för mig. Dessa övningar innehåller inga knäböj, utfall etc. eftersom det ger mig mer smärta i knäna. Jag, liksom många andra, vill mer än gärna har välformade, starka och muskulösa ben och bakdel. Så nu till min fråga: 

  Har du några bra övningar för ben och rumpa som inte belasta knäna men som ändå ge den där rejäla träningen för ben och rumpa?

  MVH 

  Ida

  Idismogensen 2013-02-27 08:12:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!