FRÅGESTUND DEL 13 – HUR BLIR MAN VIG? ONT I BENHINNORNA? NÄR SKA MAN ÄTA?

Om man vill komma ner i spagat och splitt på så snabb tid som möjligt hur många gånger i veckan måste jag då stretcha? Jag har 14 cm kvar i spagat och typ 25 i splitt, hur lång tid tror du att det skulle ta ungefär att komma ner i spagat om jag stretchar varje dag? Och hur lång tid skulle splitt ta? På ett ungefär alltså. Och kan du ge tips på vilka övningar man kan köra för att bli vig? Förutom höftböjarstretchen, luta sig framåt för baksida lår och dom vanliga, finns det fler som är mer effektiva? Förut kunde jag i princip gå ner i spagat, hade bara några få cm kvar. Men trots det så var mina rondékickar inte alls fina, jag får inte upp benet alls högt och jag tar verkligen i! Så hur ska man göra för fina rondékickar? Och när jag gör sparkar så böjer jag lite på ryggen och böjer ganska mycket på ståbenet. Vad gör man åt det? Har försökt att öva massor med rakt ben och rygg men då sparkar jag bara 90 grader och även fast jag övat endel så sparkar jag inte något högre!:(

Och kanske det allra viktigaste egentligen, hur uppvärmd måste man vara för att kunna stretcha hårt? Jag vill kunna sitta och stretcha hemma men hur ska man värma upp på rummet liksom? Så vill väldigt gärna ha tips på en bra och ordentlig uppvärmning som gör att man inte sträcker sig!
Kraaaaaam på dig Ida 🙂
SVAR: Hej tjejen och tack för din kommentar! 🙂 Det finns inga snabba sätt att bli vig. Det krävs mycket tid, tålamod och stretch. Allt beror på vart dina stela områden är? Oftast är det rumpan och höftböjarna som är stela så lägg micket tid och fokus på att stretcha dem innan du går på att försöka stretcha spagatpositionen. Ha på dig varmt och stretcha lika länge på båda sidor och stretcha minst 5 dagar i veckan. För mig tog det ca. 2 år att komma ner i splitt, och då stretchade jag nästan varje dag. Men splitt är lite svårare. Kör igenom mitt stretchprogram på filmen nedan innan du går in på de mer extrema stretcharna som splitt och spagat. Detta program öppnar upp och du kommer få resultat av det. Gäller bara att ha tålamod 🙂
Tryck bara på play och följ efter…

Lycka till! 🙂

Hej Ida! Jag värmer alltid upp inför mina gympass på konditionsmaskiner som löpband, crosstrainer eller roddmaskin och nu börjar jag bli less på detta. Har du några bra tips på uppvärmningar? Tex inför ett rygg/triceps pass? Kram!
SVAR: Jag skulle testa att köra styrkeövningarna du ska göra med med lätta vikter innan du lastar på. Annars tycker jag några minuter hopprep är grymt bra 🙂

Har haft problem med benhinnorna sedan jag började springa på löpbandet. Och ändå har jag bara sprungit mellan 3-4 kilometer per löppass ungefär 4 gånger i veckan. Hur ska jag göra för att kunna fortsätta springa på löpband men ändå ha välbevarade benhinnor? Har du några tips på hur jag ska få skadan att läka snbbare? Jag kan tillägg att jag är normalviktig och normalt tränad tjej i tonåren.

Sen också, hur viktig är kosten när det gäller att hålla sig fri från skador? Samt hur viktig är den när man vill börja bygga lite muskler?

SVAR: Jag skulle rekommendera dig att gå och köpa ett par riktigt bra löparskor som passar just dig. Gå till ett ställe där personalen hjälper dig att kolla löpstegen och kan ge dig en sko som passar. Väldigt viktigt att ha rätt löpskor. Vila tills smärtan går över innan du börjar springa igen och stretcha dina vader. Angående kosten är den viktig i alla sammanhang! 🙂 Lycka till med träningen! Kram Ida

Hej Ida! Jag vill börja med att säga att din blogg är sjukt motiverande och du är grym! Lägg gärna upp fler recept på olika bakelser etc som är nyttiga! 😀

Min fråga är; Hur lång tid ska man vänta efter en måltid innan man börjar träna? Jag har hört flera olika versioner men har aldrig förstått vilken som stämmer!
Kramis 🙂

SVAR: Tack snälla för din kommentar. Mer bakverk kommer absolut 🙂 Alla säger olika och det finns ingen regel för hur lång tid innan träning man ska äta. Jag gillar inte att äta ett stort mål för tätt inpå men brukar nästan alltid ta ett litet mellanmål ca 1 timme-30min innan träning. Gör det som känns bäst för dig helt enkelt 🙂 Kram Ida

Ska börja träna på gym/variera med gruppass… Om jag inte vill bli större vid benen (vader/lår), utan få dem fasta och ”tonade”, vad för gruppass och gymövningar/maskiner bör jag satsa på?

SVAR: Spelar inte så stor roll vad du väljer. Jag skulle satsa på en blandning mellan styrketräning och kondition och sedan se till att ha en god kosthållning. Lycka till!

Vad ska man äta före och efter ett pass? Ex kolhydrater innan eller efter? Protein när?

SVAR: Det spelar inte så stor roll. Jag själv gillar att äta en blandning av kolhydrater och protein innan träning för att få energi. Efter brukar jag fylla på med proteiner och har jag kört hårt och vet att jag ska träna snart igen så fyller jag på med både protein och kolhydrater.

Vad är bäst:
Äta frukost FÖRE träning, eller EFTER träningen på morgonen?

SVAR: Spelar ingen  roll. Gör det som känns bäst helt enkelt 🙂

Hur lång/kort tid bör man vänta innan man tränar efter måltid?

SVAR: Kolla svar ovan.

Vilka ”lätta” stretchövningar finns det? Jag är ute efter några som är så lätta ochm så lite ansträngande som möjligt pga. min sjukdom. Detta gäller även olika hemmaträningsövningar. =)

Tack för en snuskigt bra blogg Ida! Kram!

SVAR: tack snälla för din kommentar 🙂 Kolla mitt svar ovan om stretch. Där har du ett helt stretchprogram på fimlen som du kan göra hemma 🙂

Lägger du upp kostscheman åt andra? Vad kostar det?:) grym blogg!!!

SVAR: Yes det gör jag. För prisuppifter maila mig på [email protected]

Hej.
Jag är 16 år och utövar handboll som idrott på hög nivå. Just nu är jag knäskadad och kommer inte att få träna fullt ut på ca 6 månader. Det vill säga att jag inte får springa, jogga eller göra kraftiga benövningar utan jag har ett rehabprogram som jag ska göra där jag just nu får cykla en kvart 4ggr/veckan. Jag vill gärna tappa i vikt och få mer muskler men detta är som det känns nu väldigt begränsat för min del, framför allt gå ner i vikt då jag inte kan gå ut och löpa som vanligt. Har du något tips på vad jag kan göra? Jag äter hälsosamt och använder många utav dina tips.
Btw; Otroligt bra blogg!

SVAR: Tack snälla för din kommentar. Jobbigt med skada men bra att du gör rehab 🙂 Äter du rätt så kan du absolut gå ner i vikt utan att träna hårt eller springa. Men jag tycker inte du ska stressa utan var noga med din rehab och kost så att du kan använda all energi åt att läka skadan och så du kan träna ordentligt igen. Kör du en hård diet samtidigt kan det ta längre tid för skadan att återhämta sig då kroppen kanske inte får tillräckligt med energi för att läka skadan. Lycka till och krya på dig! 🙂

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej!
    Jag är en tjej som är 12 år och vill bli vig. Det verkar som att det är försent nu. Jag började på cheerliading och gymnastik för ca en månad sedan. Hur många minuter, timmar ska jag följa ditt program per dag för att bli vig?

    anonym 2013-11-26 14:15:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!