GOODBYE KÄRLEKSHANDTAG – SÅ HÄR GÖR MAN!

DET HÄR ÄR EN RUBRIK ÖNSKAD AV ER.

Som vi alla vet vid det här laget så går det tyvärr inte att punktförbränna hur mycket man än vill det. De där extra kilona vill på många hamna just som små fina kärlekshandtag runt midjan och man behöver få en lägre fettprocent för att bli av med dem.

Det allra bästa sättet att få bort de här såkallade handtagen är en kombination av att hålla en god kosthållning och träna regelbundet ca. 3-4 gånger i veckan. Det spelar inte så stor roll vad du tränar, utan det viktiga är ATT du tränar. Med styrketräning kan du forma och tighta till kroppen och med konditionsträning förbättrar du konditionen och förbrukar samtidigt mycket energi. Jag skulle rekommendera en blandning av de båda men som sagt så är den bästa träningen helt enkelt den som blir av! 🙂

Här kommer lite kosttips för att tappa fettprocent…

Undvik: Snabba kolhydrater som tex. socker, glass, pasta, potatis, vitt ris, bröd, godis, snabbmat mm.

Ät mycket av: Fisk, fågel, kött, ägg, keso, kvarg, ost, sallad, quinoa, råris, grönsaker, bär, naturella nötter, kokosolja, olivolja, avokado, frön mm.

Att byta ut en del kolhydrater mot protein och bra fetter brukar göra susen och man håller sig oftast mätt längre. För många funkar också att äta regelbundet och alltid se till att äta frukost, lunch och middag + 2 mellanmål. Att äta regelbundet kan göra att man undviker att falla dit för sötsug under eftermiddagen/kvällen.

Ett annat grymt tips är också att vardagsmotionera mycket. Gå eller cykla till jobbet, ta trapporna istället för hissen, stå upp vid skrivbordet och jobba istället för att sitta och rör på dig några minuter under lunchen. Det här kanske låter löjligt men i det stora hela spelar det stor roll.

Så en sammanfattning av hur man gör för att bli av med kärlekshandtagen:

– Ha en god kosthållning.

– Träna 3-4 gånger veckan.

– Promenera, cykla, gå i trappor och vardagsmotionera så mycket du kan.

Sedan får man heller inte glömma att vi tjejer har lite mer fett i de här områdena än vad killar har och det är normalt. På bilden nedan var under en period då jag definitivt inte hade några kärlekshandtag men då hade jag också för låg fettprocent för att vara tjej och hälsosam. Det här funkar under kortare perioder men inte alltid. Så lite mjukt ska det vara där som tjej och det är helt normalt och vi alla har det 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jag kör lchf och tränar mig på ett ”multigym” där man tränar stora delar av kroppen.. och för att man är av den större typen är löpning inget för mig men en Rodd maskin går bra.. är de ”bra” eller dåligt? Försöker träna varannan dag för att kunna gå ner i vikt och samtidigt bygga lite snyggare muskler / tajtare kropp.. så man slipper skämmas…

  Sami 2013-05-15 16:37:00
  Svara
 • Mycket bra inlägg!  Jag har en fråga jag gärna skulle vilja ha svar på då jag är lite förvirrad!:)

  Jag tränar styrka + mycket kondition regelbundet, jag har aldrig ätit något återhämtningsmål förut men jag har börjat gjort det nu på slutet då jag mår mycket bättre av det. Men jag vet inte om jag ska äta protein eller snabba kolhydrater direkt efter träningen? Har sökt lite på google om det men alla skriver olika… Så jag hoppas du skulle kunna svara på den frågan! 🙂 Jag brukar ta en riskaka, tror du det funkar?
  Tacksam för svar! 🙂

  Angelika 2013-02-24 19:51:00
  Svara
 • Jag älskar love-handles!! Kan inte fatta att alla mår så dåligt utav det. Visst, det syns aldrig på såna där thinspirationbilder och det verkar inte som om någon av VS-änglarna har dem, men det är ju naturligt och sexigt för alla tjejer!! För att inte tala om användbart.. Det kallas väl love-handles av en anledning? 😉

  Ulrika 2013-02-24 19:48:00
  Svara
  • Svar på Ulrikas kommentar.

   de förstör min annars skitsexiga röv genom ta upp all plats ovanför den, låt oss säga att från mina kärlekshandtag och ned återkommer ännu en timglasform.. jävla kärlekshandtag kan dra åt helvete.. äckliga är dom. Fett är äckligt!!

   Sanningen 2013-12-15 20:52:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!