Nyttig, glutenfri brownie (vegan) – Recept

IMG_1260.JPGIMG_1262.JPGIMG_1263.JPGIMG_1264.JPGIMG_1261.JPG

God morgon  och jag säger bara OMG! Bakade den här sjukt goda glutenfria veganska brownien i helgen. Så galet lätt och den blev verkligen supergod! Många har frågat efter receptet och här kommer det lagom till fredagsmyset 😉

Ingredienser: 
• 200 g vegansk mörk choklad (funkar även med vanlig bakchoklad)
• 5 msk kokosolja
• 2,3 dl mandel mjölk (eller valfri mjölk)
• 170g glutenfritt havremjöl
• 1 tsk bakpulver
• 3,5 tsk kakao
• 2 dl kokossocker
• 1 tsk vaniljpulver
• en nypa havssalt
• Pecan nötter

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser utom nötter i en bunke och blanda om. Smält sedan kokosolja i en kastrull och lägg efter det ner 150g av chokladen och smält. Kokosoljan gör att chokladen ej bränns fast. Blanda sedan ner kokosolja, choklad och mjölk i de torra ingredienserna och blanda om. Hacka önskad mängd nötter och resten av chokladen och blanda ner. Smörj en ugnsform och häll ner smeten och toppa med lite nötter. Grädda i ugnen på 175 grader i 20-23 min.

(Inlägg i samarbete)

Kolla även:
Nyttiga, nötfria, glutenfria Chokladbollar
Choklad- och quinoabollar
Godaste bananbrödet

VAD ÄR DINA MÅL MED TRÄNINGEN 2016? #BACKTOSTRONG

De snygga kläderna hittar ni –> HÄR!

Vänner nu är det dags att dra igång årets första utmaning! På söndag kör jag tillsammans med Stadium igång med svettiga träningsutmaningar där ni kommer kunna vinna fina priser. Men ni ska redan nu få en uppgift och det är att sätta upp mål med er träning för det är så viktigt för att hitta motivation och nå resultat! Mina mål hittar ni i videon ovan 🙂

Berätta gärna nedan + tagga #backtostrong på instagram och berätta om era mål med träningen? Genom att skriva ner och berätta för andra blir de mer verkliga! Wohooo mina vänner nu kör vi!!! Tagga inför söndag!

(Video i samarbete med Stadium)

BIVERKNINGAR AV SPIRULINA OCH VETEGRÄS

IMG_1158.JPG

Hej Ida! Jag har i ett par dagar börjat dricka gröna smoothies på morgonen som jag boostar med vetegräs och spirulina. Under kvällen har jag sedan fått ont i magen, känt mig febrig, tappt matlusten etc. Kan det ha någon koppling? Jag har varit väldigt försiktig med doseringen och bara tagit 1/3 tsk spirulina och 3/4 tsk vetegräs. Vad råder du mig att göra? Har bara hållt på med detta i 3 dagar. Men så jobbigt att börja må dåligt när jag egentligen hoppats att det skulle få mig att må bättre? Jag vet att du äter tillskott som chlorella, har du upplevt sådana här symptom? Kram

SVAR: Hej! Spirulina och vetegräs är väldigt utrensande och kan absolut ge symtomen du beskriver. När jag började så tog jag endast chlorella i liten dos och jag hade konstant huvudvärk och blev lätt illamående de första 1,5-2v sedan släppte det helt och kunde öka dosen och mår hur bra som helst av mina greens idag och älskar dem!

Så jag skulle säga att du ska hålla i (kanske minska dosen lite till) och släpper det ej efter 2 veckor så kan du börja fundera på om du ska sluta. Antingen det eller så testar du ta 1/2 tsk av ex bara spirulinan i 2 v och ser hur du mår för du kanske tål den ena men ej den andra? I början funkade ej spirulina för mig men chlorella var lugn (nu funkar båda) så testa dig fram för alla olika greens är helt magiska och fyllda med bra näring!

Jag använder någon av produkterna nedan varje dag:
Chlorella tabletter
Spirulina tabletter
Chlorellapulver
Spirulinapulver

Gör jag smoothies så använder jag pulver och om inte så kör jag tabletter.

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

bloglovin

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!