Nyttig, glutenfri brownie (vegan) – Recept

IMG_1260.JPGIMG_1262.JPGIMG_1263.JPGIMG_1264.JPGIMG_1261.JPG

God morgon  och jag säger bara OMG! Bakade den här sjukt goda glutenfria veganska brownien i helgen. Så galet lätt och den blev verkligen supergod! Många har frågat efter receptet och här kommer det lagom till fredagsmyset 😉

Ingredienser: 
• 200 g vegansk mörk choklad (funkar även med vanlig bakchoklad)
• 5 msk kokosolja
• 2,3 dl mandel mjölk (eller valfri mjölk)
• 170g glutenfritt havremjöl
• 1 tsk bakpulver
• 3,5 tsk kakao
• 2 dl kokossocker
• 1 tsk vaniljpulver
• en nypa havssalt
• Pecan nötter

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser utom nötter i en bunke och blanda om. Smält sedan kokosolja i en kastrull och lägg efter det ner 150g av chokladen och smält. Kokosoljan gör att chokladen ej bränns fast. Blanda sedan ner kokosolja, choklad och mjölk i de torra ingredienserna och blanda om. Hacka önskad mängd nötter och resten av chokladen och blanda ner. Smörj en ugnsform och häll ner smeten och toppa med lite nötter. Grädda i ugnen på 175 grader i 20-23 min.

(Inlägg i samarbete)

Kolla även:
Nyttiga, nötfria, glutenfria Chokladbollar
Choklad- och quinoabollar
Godaste bananbrödet

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!