AMARANTHGRÖT – RECEPT

IMG_0462-0.JPGIMG_0463-1.JPGIMG_0464-0.JPGEn ny produkt jag upptäckt med min nya allergidiet är Amaranth och jag är helt förälskad! Hur har jag kunnat missa detta innan? Amaranth finns i olika former och man kan baka, använda det istället för ris/pasta/quinoa, göra gröt på det och ha det i muslin. Det är rikt på protein, mineraler och vitaminer och är helt glutenfritt. Här kommer recept på min amaranthgröt med kardemummasmak.

English: A new product I discovered with my allergy diet is amaranth and I´m totally in love! How could I miss this before?  You can use amaranth for baking, use instead of rice/pasta/quinoa, make porridge or use in musli. It´s rich in protein, minerals, vitamins and is totally gluten free. Here´s a recipe on my amaranth porridge with cardamom flavor. 

Recept amaranthgröt 1 person// Recipe amaranth porridge 1 person

1 dl amaranthflingor // 1 dl amaranth flakes

1/2 tsk mald kardemumma // 1/2 tsp cardamom

2,5 dl vatten // 2,5 dl water

Gör så här: Lägg allt i en kastrull och koka på svag värme i ca 5 min under omkörning. Toppa med en nypa havssalt, granatäpple och valfri mjölk.

Proceed like follow: Put everything in a sauce pan and cook on low heat in about 5 min, stirring. Top with a pinch of sea salt, pomegranate and your choice of milk. 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!