Vem älskar inte äppelpaj med vaniljsås? Här har ni en nyttigare version av den klassiska smulpajen. Eftermiddagsfikat är räddat!
Recept & bild: @nourishmybliss
(Innehåller reklamlänkar)
DU BEHÖVER (till 4 små pajer):
(fyllningen)
2 äpplen
1 tsk kanel
2,25 dl mandlar
2, 25 dl mandelmjöl
4 msk lönnsirap
4 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
(till vaniljsåsen)
1,1 dl cashewnötter
1,1 dl växtbaserad mjölk
1 msk lönnsirap
¼ tsk vaniljpulver
SÅHÄR GÖR DU: Skär äpplena i små kuber och blanda med kanel, fördela dem sedan jämnt i 4 formar. Blanda resterande ingredienser för fyllningen i en skål, använd gärna händerna för att få det ordentligt blandat. Täck sedan äpplena i formarna med denna mix och kör i ugnen ca 20 min med 180 grader. Under tiden gör du såsen genom att mixa cashewnötterna, växtmjölken, lönnsirapen och vaniljpulver tills det är en slät vaniljsås. Avnjut gärna när pajen är varm!
Fler recept:
7 favoritrecept på varma veganska rätter
Glutenfria, nötfria och nyttiga chokladbollar
Hej. I din senaste vlogg så sitter du på golvet i slutet av filmen och visar upp dina inköp. VART är den stickade tröjan som du har på dig ifrån?? Älskar den!! 🙂
Du hittar alla länkar i beskrivningen på videon ?
Älskar när du postar recept!
Åh vad kul att höra
Låter hur gott som helst :D. Får testa detta 😀
Ja men verkligen! Älskar äppelpaj!
Ser ju galet gott ut
Ja så himla gott 🙂