La upp bild på min hemmagjorda ”köttfärssås” med spagetti, eller man kanske ska säga linsfärssås med spagetti? Den blev i alla fall sååå himla god och den var väldigt enkel att göra + att den är väldigt billig att göra då den räcker till ca 3-4 portioner. Ni frågade som galningar efter receptet så tänkte dela med mig av det här.
Egentligen måttade jag inte exakt utan slängde i på känn så får ni feeling på något annat är det bara att freestyla lite 🙂
INGREDIENSER VEGANSK KÖTTFÄRSSÅS
3/4 paket kokta linser
500-600g krossade tomater
1 celleri
1 stor riven morot
1 liten gul lök
1 msk grönsaksbuljong
1 msk äppelcidervinäger
1 msk tomatpure
havssalt, oregano, basilika, timjan, svartpeppar, vitlökspulver.
GÖR SÅ HÄR: Grovriv morot, finhacka lök och Celleri och fräs i någon minut. Häll sedan ner resten av alla ingredienser och låt puttra ihop medans du kokar pastan.
Jag toppade sedan pastan med bjäst som smakar lite som parmesan och som innehåller bra med b-vitaminer. Älskar bjäst och perfekt att ha som smakförstärkare i såser, dressingar eller bara som den är uppe på mat. Ni hittar bäst HÄR! (reklamlänk)
–
Kolla också in:
Recept på pumpasoppa!
Recept på sötpotatis flatbread!
Kommentera