3 bra övningar med gummiband

Här om dagen var jag på gymmet och körde ett benpass och tog med mig min partner in crime, gummibandet. Kan verkligen rekommendera att införskaffa ett sådant. Nu har jag 3 olika i olika hårdheter men använder oftast medium eller det hårdaste. Ni kan hitta medium HÄR (reklamlänk!) och hård HÄR (reklamlänk!).

Det är superbra att ha med sig på resan om man inte har tillgång till gym men jag tar även med mig det på gymmet i Sverige. Älskar att använda det i tex höftlyft och squats för att få en bättre aktivering av rumpan.

Men här om dagen använde jag det till dessa 3 övningarna.

Benspark åt sidan. Stå parallellt med benen och tårna pekandes rakt fram under hela övningen och lyft benet rakt ut och håll höfterna stilla. Körde 20/sida X 3.

Benspark bakåt. Stå på ena benet och aktivera oren. Sparka det andra benet rakt bak (liten rörelse) och håll överkroppen rak. Jag får bäst kontakt när jag böjer lite lätt på benet men det kan man känna efter själv. Körde 20/sida X 3.

Höftlyft och sära på knäna. Kom inte på något bra namn haha men sjukt bra övning. Se till att komma högt upp med höften och att rumpan är spån och sära där på knäna. Körde 20 X 3.

Hoppas ni fick lite tips och kan verkligen rekommendera gummibandet 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Ååh! Älskar övningar med ett sånt litet gunniband, lägg gärna ut fler om du har mer tips ?

  Hanna 2018-01-12 23:40:50
  Svara
 • Bra övningar! Beroende på vad jag vill uppnå så lämnar jag aldrig den otroligt bra övningen benböj/squats. Känns bra för låren och ryggen.. 🙂

  Jag hoppas du kommer med fler tips på övningar med gummiband, det är ett roligt och smidigt sätt att träna på faktiskt.

  Trevlig helg!

  Startvikt 2018-01-12 17:50:24 https://startvikt.se
  Svara
 • Vilka bra övningar 😀

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2018-01-11 17:47:29 http://www.saramadeleine.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!