HUR JAG TÄNKER EN DÅLIG DAG!

Hej mina älsklingar!Hoppas ni vaknat på bra humör idag! Annars kanske det här inlägget är väldigt passande för er. Tänker nämligen skriva lite om mitt tankesätt jag försöker använda mig av när jag vill vända en dålig dag.

För sådana har vi ju alla, ni vet när man vaknat och känner sig grinig redan från start, när man spiller ut teet i soffan när man tänker ha en mysfrukost, det spöregnar ute och man slår tån i dörrkanten.

Men! Då tvingar jag mig själv att fokusera på det jag HAR i livet och vara tacksam för det istället för att fastna vid de där småsakerna och låta de påverka hela min dag till det sämre. Även om en morgon har 10 positiva saker och 1 negativ sak så är det lätt att den där negativa saken är det som får ens fokus och styr hela dagens mående och energi.

Antagligen är väl det för att man tar så mycket i livet förgivet vilket jag tycker man ska påminna sig om varje dag att INTE göra.

Så, om jag fått den här negativa inställningen från start så stannar jag upp och räknar upp (i huvudet) allt det fina som finns i mitt liv.  Som att jag får vakna i en lägenhet jag trivs så bra i. Att jag tar mig upp ur sängen med en frisk kropp som har energi för dagen (oftast hehe). Att min kropp faktiskt läkt efter alla skador jag haft. Att jag ska få ägna dagen åt ett jobb jag älskar.

Ja, ni fattar nog: tänka på det som är viktigt på riktigt, istället för de där småsakerna som gått fel. För de är ju just småsaker så varför låta dem ta så mycket av min energi och förstöra en dag som faktiskt kan vara väldigt fin?

Att få vakna upp här <3

Det här sättet att försöka se livet från ett annat perspektiv hjälper mig oftast. Ibland måste ju dagar få vara skräpiga också men jag tycker ändå man ska öva på det här 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!