Lakrits & Banangodisar – Recept

God morgon älsklingar! Här kommer ett recept på veganska lakrits & banangodisar som är gjorda av duktiga kund på Welloteket @activelivegreen. Jag ska testa göra de här till helgen om jag hinner då de låter så himla goda.

(Alla länkar nedan är reklamlänkar)

RECEPT PÅ LAKTITS & BANANGODISAR
Botten:
5 dadlar
1 fikon
3/4 dl mandelmjöl
1 msk raw kakao
Rå lakritspulver efter smak
ev lite vatten

Fyllning:
1/2 mogen banan
1 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
2 msk kokosgrädde
1 tsk tahini
1-2 kardemummadroppar (kan uteslutas eller säkert bytas ut mot vanlig kardemumma)

Gör såhär: Mixa alla ingredienser till botten förutom vattnet. Är det för torrt tillsätter du pyttelite vatten tills det blir en fast ”deg”. Tryck ut i en bakplåtssklädd brödform. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen. Mixa alla ingredienser till fyllningen. Bred sedan fyllningen över botten. Ställ in i frysen minst 1 h. Smält mörk choklad över vattenbad och ringla sedan över kakan. Förvara i kyl eller frys. (Den blir väldigt mjuk i kylen, så skulle rekommendera att förvara i frys men att tina ordentligt innan man äter).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Ser så gott ut!

  JUNITJEJ 2017-11-02 20:25:10 http://www.junitjejen.se
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag och min sambo älskar att titta på dina vloggar (din blogg är också toppen såklart), och nu har vi säkert sett några hundra avsnitt på bara några dagar. Vi är också veganer så det är jättekul att du promotar det så mycket! Men det är en sak jag inte kan sluta undra över, så jag måste fråga. Varför har Pärlan alltid hörlurar i öronen? Vart ni än är eller ska så har han alltid hörlurarna i, varför? Jag vore jätteglad om du kunde svara så jag slipper ligga sömnlös på nätterna och grubbla på Pärlan. Ha det fint!

  Med Vänlig Hälsning,
  Johan

  Johan 2017-11-02 09:42:13
  Svara
 • Åh mums 😀

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-11-01 13:10:41 http://www.saramadeleine.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!