ALLTID HUNGRIG, ÄR DET NÅGOT FEL PÅ MIG?

(Adlinks)
Träningstopp här! // Tights här!

FRÅGA: Hej Ida! Jag är en 19-årig tjej som den senaste månaden börjat träna 4-5 ggr/vecka. Tränar framförallt spinning och en del styrka. Jag har problem med maten, vet inte vad eller hur jag ska äta för att inte vara konstant hungrig. Redan innan jag tränade lika mycket som jag gör nu åt jag runt 2500kcal. Nu äter jag säkerligen tusen till, MEN är fortfarande hungrig? En frukost kan exempelvis vara havregrynsgröt (på 2,5dl havregryn) med banan, frön och nötter, bär, jordnötssmör och havremjölk. Jag blir mätt för stunden, men efter 1,5h är jag extremt hungrig igen. Vad är det för fel på mig haha? Kram!

SVAR: Hej fina du! Jag kan bara säga att jag är exakt lika dan  och har alltid varit. Jag tror bara att vissa människor kräver mer energi än andra. När jag tränade som mest åt jag nog upp emot 4000kcal/dag och vaknade ändå hungrig mitt i natten. För er som  tänker ”Hon får skylla sig själv då hon är vegan”. Nej på denna tiden åt jag inte en vegansk kost utan åt mycket kött, ägg och mjölkprodukter. Det behöver absolut inte vara något fel på dig utan som en indisk läkare sa till mig så är god aptit ett friskhetstecken.

Ät så mycket som du behöver och njut av både träning och kost istället. Vad jag gjorde när jag tränade mycket var att lägga in mer fett i kosten då det är mycket kalorier på liten yta + att jag la till endel proteinpulver då det är lätt att få ner. Jag personligen kan tycka att det känns jobbigt att äta med andra ibland då folk alltid kommenterar storleken på portionen, men då gäller det bara att tänka på att vi alla är olika och behöver olika mycket energi. Känner du att det går helt överstyr och att du tappar i vikt så kan det vara en bra ide att gå till läkaren och kolla sköldkörtelnivåerna. Kan ju vara så att du har en överproduktion.

Hoppas du fick lite pepp och vill bara säga igen att det absolut inte behöver vara något fel utan snarare tvärt om. Du gör åt mycket energi och behöver stoppa in mycket energi. En bil som går långt behöver mer bensin än en bil som står stilla, så är det bara.

Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Ida! Skulle du vilja berätta mer om hur du menar med sköldkörtelnivån? Och överproduktion? Det är nämligen så att jag har ett lågt ”struma-värde” som du säkert vet hänger ihop med sköldkörteln. Fick ingen klok förklaring av vårdcentralen och har googlat osv, men vill gärna höra dina erfarenheter!

  Kraaaaam

  Sofia 2017-10-29 20:04:33
  Svara
 • Åh vad skönt att läsa att jag inte är ensam! Jag tränar ca 2-3 ggr i veckan samt promenerar rätt mycket i vardagen, och jag måste äta 6 mål om dagen (3 stora huvudmål och 3 rätt rejäla mellis också) för att mätta magen. Jag har inte tyckt det har varit konstigt förrän jag har börjat jämföra mina matvanor med kollegor och vänner, som många äter betydligt färre mål än mig om dagen. Aja, så länge jag själv och kroppen behöver det/mår bra av det är det väl bara att fortsätta så. Mat är ju dessutom livet <3 Tack för en superinspirerande blogg Ida!

  Bea 2017-10-29 18:44:22
  Svara
 • Känner igen mig så mycket! Tränar flera gånger i veckan och har naturligt en hög ämnesomsättning, vilket gör att jag känner mig som en vandrande förbränningsugn haha! Äter jag inte tillräckligt under dagen så vaknar jag extremt hungrig på natten. Är vegetarian som går mer och mer åt att bli vegan 🙂

  Elin 2017-10-29 18:42:05
  Svara
 • Känner så mycket igen mig! Skönt att höra att man inte är ensam. Tycker också att du svarar mycket bra och förnuftigt Ida. Måste också påpeka att din blogg är otroligt inspirerande och uppiggande. Du har så sund och bra inställning till det här med kost och träning. Om jag inte minns fel fick du tidigare ångest när du hoppade över ett träningspass, hur kom du över det? Jag själv älskar träning, men har svårt att hoppa över ett pass då detta ger mig ångest och skuldkänslor. Skulle vilja ha en mer sund inställning och kunna avstå pass utan dåligt samvete ibland. Har du några tips hur man ska tänka?

  Fredrika 2017-10-28 16:29:49
  Svara
 • Jag är också alltid hungrig. Försöker tänka bort det ibland och dricka nåt att jag inbillar mig men så börjar magen kurra och då vet jag att jag inte inbillar mig.
  Sen är det så att jag sover dåligt och då vill kroppen ha extra energi.

  Erikamaria 2017-10-28 09:51:36
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!