WHAT THE HEALTH

Hej vänner! I söndags såg jag dokumentären What The Health och den var så bra så jag måste bara tipsa ALLA om att se den! Det var inte direkt några nyheter för mig då jag läst massa böcker som handlar om just det här innan, men en otroligt bra sammanfattning av allt. Det enda jag sitter och tänker på när jag ser dokumentären är ”Varför har ingen sagt detta tidigare?”. Så sjukt vad folk kan göra för pengar!

Har ni inte sett denna dokumentär så se den omedelbart! Mycket information som avslöjas som man bör vara medveten om. Jag kommer tvinga alla mina nära och kära att se den så de sedan kan ta ett beslut om vad för kost de vill äta.

Ni kan se den på Netflix och ibland ligger den även ute på youtube. Hittade den fulla versionen igår men idag när jag letade var den nere. Så har ni tur kanske ni hittar där. 

Någon som redan sett den? Berätta gärna vad ni tyckte och vad för tankar den väckte?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Det är också stor skillnad på hur vi hanterar kött, kyckling, ägg här i Sverige och hur den hanteras i USA. I Sverige har vi mycket strängare regler.

  Martin 2018-01-24 07:29:07
  Svara
 • Jag såg filmen för snart 14 dagar sedan. Jag var helt förfärad! Samlade ihop det jag hade i kyl, frys och skafferi som inte var veganskt och ringde på hos grannen och gav henne allt. Sedan dess har jag varit inne på din sida, lånat böcker på biblioteket och blivit förvånad att det finns mejeriprodukter i så många produkter. Mango proviva innehåller mjölk! Mjölk i torr rostade nötmix! Varför? Jag gick till min husläkare idag för att kolla mina värde när det gäller B12 och järn. När hon fick reda på att jag blivit vegan svarade hon att veganer lever enligt någon vetenskaplig studie kortare än vegetarianer. What? Eftersom jag inte kunde svara på det blev jag bara tyst! Jag får väl försöka se om jag kan hitta den studien någonstans. Intill dess fortsätter jag att vara vegan. Allt gott. Nermina

  Nermina 2017-11-27 21:19:32
  Svara
 • jag hade väldigt svårt att ta filmen på allvar speciellt på grund av huvudpersonen Kip. Som han själv säger har han alltid haft ett stort intresse för häla och kost, läst massor av böcker och information. Ändå hade han ingen aning om att processat kött inte är hälsosamt? Och han hade dessutom aldrig insett att till exepel korv eller bacon är processat kött?
  sen ringer han upp ACS för att anklaga dem för att inte ha någon information om att kött ökar risken för cancer, jag hittade på mindre än en minut en artikel på deras hemsida som hänviar till WHO och samband mellan cancer och rött kött.
  jag tror tanken med filmen är bra, men inte hur den är gjord

  emelie 2017-08-11 19:13:26
  Svara
 • Tycker att det är synd att du inte verkar vara så källkritisk mot den här filmen.. den är ju (som dokumentärer kan vara) extremt vinklad! Fakta är överdrivna eller utplockade för att matcha syftet med filmen. Det hade ju inte funkat att redovisa studier som talar emot deras tes direkt… en deltagare jobbade ju även för växtproteinbranschen så hon vill väl också tjäna pengar… 😉 http://traningslara.se/what-the-health/ skriver massa bra saker utifrån filmen, tips! 🙂 Har själv inte ätit kött på 14 år, så jag är ingen galen lobbyist 🙂

  maria 2017-07-20 00:12:18
  Svara
 • Som du skrev så är det ingen ny info för mig heller, men en friendly reminder! Jag får fortfarande dagligen kritik och kommentarer kring min kost, att jag kommer dö av proteinbrist osv osv om jag inte äter kött. Att sedan säga att mina barn inte kommer bli några köttisar på släktmiddagen blev inte så välkommet! Fick snällt hänvisa till den dokumentären men gick föga… Hela livsmedel och läkemedelsindustrin känns så korrupt och hjärntvättad. Som om det inte räckte med cowspiracy! Så klart en sjukt bra dokumentär, såg den två gånger så fort den kom ut på netflix!

  Malin 2017-07-04 22:19:07
  Svara
 • Ska se den! Har hört mycket om den!

  Merce 2017-06-30 16:11:59 http://meerc.se
  Svara
 • Intressant dokumentär men det är lätt att glömma bort att det även är viktigt att vara källkritisk och att tänka på att dokumentären är väldigt vinklad. Tycker alla som ser den borde läsa detta innan man tar till sig och tror på allt för mycket 🙂 http://traningslara.se/what-the-health/

  Mikaela 2017-06-29 21:01:57
  Svara
 • Hej Ida!
  Av en slump ramlade jag över ”What the health” imorse på netflix, tänkte först när jag såg den ”ånej inte ännu en jäkla dokumentär om hälsa, när ska detta sluta?” Så började jag titta på den och jag blev helt fast. Satt i soffan och praktiskt taget vred mig av ilska- det är ju H E L T S J U K T att det ens får gå till som det gör med alla typer av industrier hur allt styrs av pengar och hur det dessutom bara sitter gubbar över allt som intervjuas? Såg inte jättemånga kvinnor? Tycker även det är vidrigt bland läkemedelsföretagen hur det tjänar pengar på att folk är sjuka. Mycket kan tas upp från den dokumentären men jag blev riktigt stressad över innehållet och på riktigt skakad över vilken information som pumpas ut över världen med kostråd som främjar sjukdom. Så intressant om allt med plantbaserad/vegansk kost.
  Jag har följt din blogg i ett år och tycker att du är en superinspirerande person med allt du står för hälsomässigt.

  Såg ditt youtubeklipp om din naturläkare, kan inte du berätta mer om den där processen hur det har gått till, vad du har fått för kosttillskott och lite mer om hur du har mått efter att du har blivit vegan kontra när du åt mölkprodukter och kött osv? Har för mig att du har pratat mycket om det?
  Tack för att du sprider ut din kunskap på youtube och via bloggen och jag håller med. ALLA borde se dokumentären!
  Stor kram till dig<3

  Linn 2017-06-29 12:05:44
  Svara
 • I filmen nämner de ingenting om fisk och skaldjur. Jag antar att de inte har samma hälsoskadliga effekter som rött kött, amerikansk kyckling (väldigt usla förhållanden då i USA får höns och tuppar stora mängder antibiotika och doppas i klor efter slakt för att döda bakterier), ägg (stressade hönor under mycket dåliga förhållanden där de lätt smuttar varandra) och mjölk (kor under dåliga förhållanden som får dessutom tillväxthormon i många stater i USA). Man ska inte svartmåla allting men djurhållningen i sig är en etisk fråga. Att döda djur är aldrig rätt om det finns alternativ.

  Ella 2017-06-28 22:20:33
  Svara
 • Jag upplevde filmen som en propagandafilm för vegankost. Enligt mig är den väldigt enkelspårig och saknar komplexitet i resonemang och presentation av påstående/fakta. Ska tilläggas att jag själv äter mestadels växtsbaserad kost, har varit vegetarian i ca 10år och det är inte så enkelt som denna film får det att verka, man behöver ha en viss näringskunskap för att inte få mineral- och vitaminbrist (b12, järn, jod, d-vitamin ect).

  Isabell 2017-06-28 22:16:33
  Svara
  • Svar på Isabells kommentar.

   Till Isabelle:

   Men de nämner ju faktiskt i filmen att allt du behöver få i dig finns bättre och mer lättillgängligt i växtbaserad kost, och det enda som inte gör det, det enda som inte heller kommer ”naturligt” från djur är B12, och det talade de faktiskt också om att det får man ta som kosttillskott. Vilket är vanligare att köttisar måste göra av läkarens rekommendation för att de inte har koll på allt de behöver få i sig om dagarna ^_^

   Bunny 2017-07-03 01:00:43 http://bunnydrugz.blogg.se
   Svara
  • Svar på Isabells kommentar.

   Isabell – Dokumentärens syfte är att visa hur hälsoorganisationer sponsras av kött- och mejeriindustrin vars produkter är skadliga för oss, dokumentärens syfte är inte att visa hur man som vegan undviker järnbrist. Lol

   Malin 2017-06-29 22:51:08
   Svara
 • Det är dock viktigt att påpeka att dom pratar om diabetes typ 2, det är stor skillnad mellan diabetes typ 1 och typ 2. Det är alltså två olika sjukdomar. Diabetes typ 1 är en autoimmun sjukdom som ofta drabbar aktiva barn och ungdomar. Det finns ingen vetenskaplig koppling till att kosten skulle påverka sjukdomen, och antalet som drabbas minskar snarare än ökar vilket är fallet med diabetes typ 2, där det finns en tydlig koppling till kost och motion.

  Helene 2017-06-28 21:00:01
  Svara
 • Här är denhttps://m.youtube.com/watch?v=HRtqcHoIV9E

  Linnea 2017-06-28 10:32:08
  Svara
 • Har tänkt se den flera gånger men det har inte blivit av, men måste ta tag i det nu!

  Josefine 2017-06-28 10:06:38 http://jftak.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!