BLIR SÅ TRÖTT!

God morgon vänner! För er som följer mig på Instagram kanske redan har sett mitt lilla raseriutbrott angående ett falskt rykte som florerar runt på både Instagram och Facebook. Massor av utländska stora konton (vissa har flera miljoner följare) har postat bilden ovan på mig och min vän Anna och skrivit Mother and daughter och sedan uppmanat folk att gissa vem som är vem. Egentligen bryr jag mig inte om det utan det som gör mig arg är alla vidriga och äckliga kommentarer under bilderna där tusentals män skriver vad de vill göra med oss (sexuellt) , bedömer vårt utseende, skriver att de vill vara syvpappa i familjen så de kan knulla både mig och Anna. Alltså vad är det för fel på folk? Eller nej vänta lite… vad är det för fel på män?

Helt seriöst börjar jag tappa hoppet! Se bara på kommentarerna bredvid bilden ovan (de är milda kommentarer om man jämför med andra). Herregud! I min hjärna får jag inte ihop hur man ens kan komma på tanken att skriva sådana kommentarer? Vidrigt! Ursäkta raseriutbrottet men det här gör mig både upprörd och ledsen! De här männen beter sig som djur och det är precis samma sorts män som ”lockar” på en när man går på stan, de som skickar kukbilder på Snapchat, de som tar sig friheten att ta på en på krogen, de som våldtar, de som misshandlar mm. Jag bara undrar, vad är det som har gått fel? Uppfostran eller är de födda med fel i hjärnan?

Nej nu ska jag inte låta dessa män ta mer av min energi. Nu ska jag skaka av mig det här med lite yoga och ha en grymt bra dag! Behövde bara få ur mig det där. Tack för att ni läste ♥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Första gången jag kommenterar.. Jag håller fullständigt med, och bra du skriver om det här! Detta beteende är vidrigt och vi kvinnor får aldrig sluta stå på oss. Det är alldeles för många av oss tjejer som har historier om män som på ett eller annat sätt ser ner på oss för att INTE få mig att tycka att det är många många fler män än kvinnor som beter sig som svin.

  Kristina 2017-06-03 15:13:59
  Svara
 • Jag tycker att du drar en för tydlig gräns över just ”män”. Jag förstår att du förmodligen inte fördömer alla män, men jag tycker att detta – i sådana fall – borde vara inkluderat i din artikel. Men detta är bara vad jag tycker och behöver inte vara relevant. Jag måste dock hålla med dig om vad du skriver om. Synd!

  Andreas Almgren 2017-06-01 15:21:05
  Svara
 • Kommenterar aldrig på blogginlägg men kände mig bara tvungen att kommentera på detta. Fan vilket äckligt beteende och så himla bra att du uppmärksammar detta och står på dig Ida! Du är en förebild! Har själv blivit tafsad på av män, både under nattklubbsbesök men även mitt under dagen. Vid dessa tillfällen har jag alltid rutit ifrån och polisanmält – vi får helt enkelt inte låta ett sånt här beteende normaliseras! Massor av styrkekramar till dig! <3

  Emma 2017-06-01 08:53:50
  Svara
 • Män kan vara så jävla äckliga ibland, jag förstår inte hur dem tänker?! Du har all rätt till ditt raseriutbrott. Herregud Ida, rasa mer! Låt dem veta att sånt här beteende aldrig är okej!

  Alice 2017-05-31 17:34:07 http://miranodesign.blogg.se
  Svara
  • Svar på Alices kommentar.

   Haha tro mig jag har varit arg! Brukar inte dela med mig av sådant på bloggen men nu fick det vara nog. Viktigt att någon tar upp det här

   idawarg 2017-06-01 08:58:42
   Svara
 • Jag förstår inte ens varför ägarna till dessa konton ens tagit era bilder! Och ännu värre det att de skulle uppmana som en ”lek” med ”Mother and daughter”… MORR
  Helt förståeligt om dessa män ser er som attraktiva, men ni är verkligen INTE några objekt! Och dessa konton skulle inta ens ha snott denna bild!
  Så för min del så hade jag inte brytt mig om de hade skrivit om ni SER BRA ut! Men inte börja ta steget längre som med sexistiska kommentarer.

  Lika som jag kan tänka och tycka om att det är skillnad på att titta och att stirra. Självklart så TITTAR man på det som är fint! Men man måste visa LITE respekt och inte börja STIRRA på någon! Usch!

  Även om jag tycker att det var trist att du/ni fått vara med om detta. Så tycker jag ändå att det var ett bra och VIKTIGT inlägg!
  Kram på dig fina Ida 🙂

  Caroline 2017-05-31 15:24:18 http://blackmary.blogg.se
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Nej jag förstår inte heller varför. Så himla konstig grej och att heller inte ta reda på fakta innan. Tack fina du för kommetaren

   idawarg 2017-05-31 17:25:26
   Svara
 • Finner inga ord! Vidrigt och förstår att du är arg, förbannad och upprörd. Tycker någonstans att du och din vän borde göra en polisanmälan.

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-05-31 15:11:01 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Vet inte vad jag ska säga längre…

  Bunny 2017-05-31 13:11:09 http://bunnydrugz.blogg.se
  Svara
 • Du behöver verkligen inte be om ursäkt för ditt raseriutbrott du har all rätt att vara arg. Jag blir arg när jag ser sådana här saker hur kan männen tro att det är okej att behandla folk på det här sättet? Dessa män har problem och tyvärr så går det ut över andra människor allt för ofta. Jag tror ändå det finns fler bra eller dåliga människor men de dåliga gör mer ljud ifrån sig. Jag avskyr dessa människor och vad de har skrivit får mig att förlora hoppet om mänskligheten men faktumet att du skriver om det och inte låter dessa män trycka ner dig och din vän gör mig hoppfull igen. Stay awesome Ida! Sexistic pigs ain’t got nothing on you!?

  Alexandra 2017-05-31 11:12:36
  Svara
 • Fruktansvärt att det ska behöva vara såhär! Blir så ledsen på samhället. Det är verkligen bra att du säger ifrån och vågar säga emot! Fortsätt så!

  A M 2017-05-31 10:31:57 http://alicemalmstrom.blogg.se
  Svara
 • Ett så viktigt ämne, tack för att du tar upp det??
  Blir dock himla ledsen och arg att de sexistiska kommentarerna fortsätter på bilden du la upp på din Instagram. Har anmält flera av kommentarerna.

  Emma 2017-05-31 10:03:14
  Svara
 • Tyvärr så har det nog mycket med kultur att göra, att man i många utländska kulturer har en dålig kvinnosyn, där mannen har all makt och kvinnan är ett föremål. Ingen ursäkt men ett mycket enkelt svar för det mesta som håller på att hända runt om i världen när denna kultur krockar lite här och där. Förstår man anledningen så kan man jobba med det och det är det man behöver göra, jobba med det…

  Diana 2017-05-31 08:26:00 http://blogg.alltforforaldrar.se/lamadre
  Svara
  • Svar på Dianas kommentar.

   Har att göra med att många män har dålig kvinnosyn! Jag har aldrig blivit trakasserad av utländska män (förutom när jag varit utomlands) men däremot har jag blivit trakasserad flera gånger av svenska män. Dels verbalt och dels fysiskt.

   Sofie 2017-05-31 13:01:57
   Svara
   • Svar på Sofies kommentar.

    Nu har såklart alla olika erfarenheter utav sexism utav ”svenska” (ljusa) VS ”utländska” (mörka) män.

    Men av personliga erfarenheter så har jag bara varit med om tafs från svenska killar. Då de var sådana som gick i samma klass med, som jag även umgicks lite med under högstadiet.
    Sedan fråga ett FYLLO i 60års åldern, när jag var runt 16-17 ifall jag var mannekäng p.g.a. min skumma gångstil. Men därefter så sade han inget mer, antagligen för jag inte var så värst social tillbaka.
    Så när de kommer till svenskarna så verkar det GENRELLT var tonåringar (då de flesta killar bli intresserade utav de andra könet om de är hetero) och även fyllon vara de mest ”sexistiska” utav de ”svenska” männen.

    Men när det kommer till utlänningarna. Så har jag blivit tafsad utav okända personer på högre nivå jämtemot svenskarna, när jag gick i skolan.
    Och efter skoltiden och skulle då bara shoppa lite kläder. Så kom det ett killgäng på 4-5 killar, varav den ene försökte tafsa på mig mitt i varuhuset bland allt folk!
    En annan gång skulle en två äldre män i en IKEA varuhus, varav den ene försökte prata till mig. Jag har inte lätt att prata med främmande personer, och ännu mindre till en främmande män. Men jag förstod inte heller varför ens denne person skulle prata till mig heller. Jag gick ju inte i någon IKEA arbetsklädsel, så tyckte inte jag behövde prata något med honom då heller. Men så fort jag vände ryggen till. Så började han säga något på arabiska, som jag såklart inte visste vad handlade om.

    Men visst, mina erfarenheter behöver inte alls överensstämma med vad alla andra tjejer och kvinnor upplever sin vardag här i Sverige.

    Caroline 2017-05-31 15:15:56 http://blackmary.blogg.se
    Svara
    • Svar på Carolines kommentar.

     Vi har nog olika upplevelser då. När jag har blivit trakasserad så har alltid den gemensam nämnare varit män, inte utlänska män. En dag förra året så blev jag tafasad på tre gånger (!) En gång av en gubbe jag var vänlig att visa rätt väg, därefter en familjefar framför sina barn (jobbar som servitris) och slutligen en 15 åring som åkte moppe förbi mig när jag cykla och klappa till mig på rumpan. Det är inte utlänska män med dålig kvinnosyn utan många fler!

     Sofie 2017-05-31 21:13:54
     Svara
     • Svar på Sofies kommentar.

      Hemskt att du har varit utsatt för dessa trakasserierna.
      Men BRA att du tar upp detta. Just för att visa att detta är ett brett problem i dagens samhälle. Ett problem som borde fixas så snart som möjligt! Förstår verkligen inte varför man åtgärder med strängare krav på folk (främst mäns beteende) inom detta. Och att det även BORDE vara strängare straff för diverse brott, som har inom den nedvärderande sexuella kränkningar att göra.

      Caroline 2017-05-31 23:11:14
      Svara
      • Svar på Carolines kommentar.

       Ja jag håller helt med! Borde vara mycket strängare straff för sådan och framförallt borde sådana saker tas mer på allvar.

       idawarg 2017-06-01 08:57:41
       Svara
 • Älskar att du visar dig stark ändå, du är en grym förebild Ida! ? Vi ska aldrig låta äckliga människor (tyvärr främst killar) göra såhär mot oss tjejer. Det är bara vidrigt och så enormt omoget och onödigt. Vi får aldrig låta de här människorna ta våran energi och tid för det är den verkligen inte värda!
  Put your crown on girl, ’cause you’re a queen! ??

  Anna 2017-05-31 08:09:41
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!