TRÄNA PÅ TACKSAMHET

God morgon älsklingar! Jag har verkligen kommit in i ett riktigt yogaflow. Det har nästan blivit som ett beroende då jag varje dag längtar efter att få rulla ut mattan och köra ett yogapass. Har aldrig känt så innan men måste säga att jag älskar det.

Posen ovan är min absoluta favorit. Kan sitta i den hur länge som helst och faktiskt så brukar jag sitta och jobba i den positionen i soffan eller på golvet. Haha, Alex tycker jag är knäpp men den är så skön! Har även hört många yogalärare säga att det här är en naturlig pose som man satt i förr och som är bra för kroppen.

Den här posen är jättestabil på ena sidan men super vinglig på andra. Jag tror att det har att göra med min fotstabilitet. På den vingliga sidan så faller jag in med foten. Jag har tidigare vrickat den foten några gånger så kan ha med det att göra. Ska börja köra lite styrkeövningar för fötterna med en gång då jag vet att det är min svaga länk.

Bakåtböjningar har aldrig varit min starka sida heller men oj vilken skillnad jag märker på rörligheten nu från ett år tillbaka. Jag får till och med tag i foten med båda händerna nu vilket jag var så långt från för något år sedan. Även på bryggan märker jag att jag gör framsteg. Stretch och rörlighet tar tid och man måste ge det tid också. Stressar man fram så är det väldigt lätt att skada musklerna så se till att ha tålamod.

Avslutar alla pass med en stund meditation. Brukar gå igenom alla kroppsdelar för att känna hur de känns och sedan avsluta med att tänka på vad i livet jag är tacksam för. Det här är verkligen att rekommendera! Vi alla behöver tid att stanna upp varje dag för att reflektera över vårt liv och vad vi har. Jag själv har varit dålig på det innan och känt att jag väldigt lätt kan glömma bort det fina jag har i livet och bara fokusera på det jag inte har. Så har ni inte tid för ett helt yogapass så ta er 3 minuter om dagen bara för att andas och tänka på de saker ni är tacksamma för.

Som ni ser ovan har vi inte fått några möbler ännu vilket är så nice för yogan. Haha. Dock så kommer det möbler redan idag så kommer sakna mina stora yogaytor, men ska ändå bli nice att ha något att sitta på 😀

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Vart har du köpt träningstoppen? Såå fin!

  Brie 2017-05-09 11:39:06
  Svara
  • Svar på Bries kommentar.

   Tack 🙂 Jag fick faktiskt hem den som en gåva. Kommer inte ihåg vad märket hette men kan kolla när jag kommer hem 🙂

   idawarg 2017-05-09 14:46:54
   Svara
 • Hej ida! Jag har för en tid sen börjat löpa ganska intensivt, från att knappt ha sprungit mer än 7 km sprang jag 15 km/vecka. Blev för extrem och ville hela tiden nå bättre resultat, vilket resulterade i att jag stack ut och sprang fastän kroppen inte kändes helt bra. Nu har jag varit hos en sjukgymnast för att jag överbelastat ena höften/benet, hon sa att det är okej för mig att träna men att jag måste stretcha etc. Igår drog jag ut på en löprunda igen, det kändes okej men det känns fortfarande av när jag går. Det gör inte superont, men det känns att någonting inte är ”som det brukar”. Har du någon erfarenhet av löparskador? Skulle du rekommendera mig att vila eller träna lagom mycket?

  olivia 2017-05-05 07:12:06
  Svara
 • Hej Ida! Det här är kanske en sjukt konstig fråga.. men vad har du för storlek på din Calvin clain tröja? Den gråa. Kram

  Sara 2017-05-03 11:59:03
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en bra blogg. Har en fråga till dig. Det är så att jag förra veckan när jag tränade råkade ramla och vrida foten rejält. Röntgade den och visade sig var en rejäl fotledsstukning. Var väldigt synd eftersom jag precis kommit in i ett bra flow med kost och träning med lagom viktnedgång, är annars en riktig ”av och påare”. Har nu inte tränat något den senaste veckan och känner att jag inte alls mår bra eller kan koncentrera mig i studierna. Enligt läkare ska jag belasta den så mycket som möjligt så länge det inte gör ont. Men tar det väldigt lugnt. Går inte långa sträckor utan sitter still så mycket som möjligt.

  Men jag tänker att jag ska försöka fortsätta med ” flowet” jag är inne i för jag märker att jag mår så mycket sämre psykiskt när jag inte får röra på mig och inte äter rätt. Så tänkte kolla om du har några tips på bra övningar som inte belastar foten men som ändå gör att man får upp lite flås och styrka? Känner nämligen att jag inte alls har mått bra psykiskt de här dagarna när jag inte kunnat träna/röra på mig alls.

  Med vänlig hälsning Annie

  Annie 2017-05-03 10:26:00
  Svara
 • Hej! Tack för en jätte bra och inspirerande blogg! Jag blev medlem på yogabe via din kod för 1,5 vecka sedan och har yogat varje dag (flera gånger/dag!) sedan dess. Hade varit roligt om du kunde rekommendera vilka pass/lärare du tyckt särskilt mycket om där i från. Har själv ett pass jag älskar och gör dagligen, sen har jag provat mig fram med andra. Vilken/vilka yogastilar tycker du mest om? Tack för svar!!

  Maria 2017-05-03 07:37:15
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!