VILKA SKOR SKA JAG TRÄNA I?

FRÅGA: Jag har en fråga som rör träning och skor: hur ska man göra på gymmet när man vill kombinera löpning och styrketräning under samma pass? Styrketräningen jag tänker mig är kanske inte jättetunga lyft med skivstång, utan mer kettlebells och olika maskiner. Med löpningen är målet att kunna köra 5-10 km per pass. Kan det kanske funka med stabila löparskor eller behövs något annat?

SVAR: Hej och tack för din fråga. Jag kommer nu svara ut efter min personliga åsikt. Jag brukar ibland köra ett lättare löppass följt av styrketräning och då kör jag alltid på samma skor, dvs löparskorna. Eller så kör jag i strumporna. Egentligen så är det absolut bäst att köra styrketräning i strumporna då man även tränar stabiliteten i fötterna. När jag dansade förut så gjorde man alltid det barfota eller i strumpor och då var mina fötter så starka. När jags lutade så har mina fötter som tidigare var så stabila och starka nu blivit två döda fiskar instängda i skor hela dagarna. Jag tror absolut att fötterna behöver träning då många skador och problem kommer från svaga fötter. Så ett tips är att ibland träna i strumpor om man får det på gymmet.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Fint! Kika gärna in min blogg och följ min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, jag har kommit en lång bit påväg – men en dag ska jag vara HELT frisk & fri!! 😀 <33
    http://nouw.com/heddasöderberg

    Hedda Söderberg 2017-04-28 20:58:07
    Svara
  • Hej! Var kommer din fluffiga svarta jacka ifrån? Så fin <3 vilken storlek har du? Ha en bra dag hoppas att du svarar ?

    linnea 2017-04-28 13:20:31
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!