LÄR DIG STÅ I BRYGGA

God morgon vänner! Jag och min kära mor började dagen med lite yoga. Jag lärde henne det pass som jag brukar börja min morgon med + att jag visade henne några riktigt bra stretchövningar för framsida axel och bröst. Hon som  typ alla andra svenskar jobbar mycket vid datorn vilket gör att man ofta blir låst i bröstet och framåtroterad i axlarna. Jag har jobbat jätte mycket på min rörlighet där och ser till att göra bakåtböjningar några gånger i veckan för att hålla bröstet öppet 🙂

Nedan kan ni se skillnaden på hur en brygga ser ut om man har ett rörligt bröst och axlar eller ej…

Min vikt ligger mer på armarna och strävar hela tiden efter att få över ännu me vikt åt det hållet medans mammas vikt ligger helt i benen då hennes axlar/bröst inte är tillräckligt rörligt för att föra över vikten dit. Jag vet att det är många det ser ut så här för och då tror man att det är ryggen som måste stretchas medan problemet oftast egentligen ligger i stela muskler på framsidan av kroppen. Vill man klara brygga så stretcha axlar, bröst och höftböjare först och främst.

Själv hatade jag brygga förut då den mer såg ut som mammas men nu älskar jag det och känner mig alltid så lugn efter att ha gjort det. Det sägs att mycket stress och ångest sitter i bröstet och när man sträcker ut det kan det lossna. Senaste yogaklassen jag var på så stretchade vi så mycket bakåtböjningar och något släppte hos mig så jag började gråta okontrollerat. Så skönt var det!

Vet att det för många känns som en lång väg men jag lovar att det är så underbart när man kommer dit så värt att öva på! 

Kan ni stå i brygga? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Tack för intressant inlägg!! Var kan jag hitta den fina army hoodien? Tack för en bra blogg!

  Linda 2017-04-16 12:15:38
  Svara
 • Kan du inte göra en video på din kanal där du visar lite stretch övningar som gör att man blir smidigare, bland annat i axlar och bröst

  Alva 2017-04-15 20:11:57
  Svara
 • Alltså, jag är för svag i överkroppen. Jag kan om någon annan hjälper till och lyfta bålet, men så fort de släpper dråsar jag ner. Har du några tips på hur man gör om man är nog vig men inte nog stark?

  Blomma 2017-04-15 09:27:23
  Svara
 • Kan du inte dela med dig av några övningar för att stretcha bröst och axlar? Gillar verkligen denna typ att blogginlägg! 🙂

  Johanna 2017-04-15 07:33:48
  Svara
 • Hej Ida jag behöver din hjälp.
  Jag lider mer eller mindre av en ätstörning. Jag är 16år, 156cm och väger 39kg.
  Hatar hatar hjärnspöken och har nu börjat min resa från helvete.
  Jag tycker Det är extremt jobbigt att äta produkter som innehåller vetemjöl då jag vet att de ändå inte är bra för kroppen. Min mamma har nu börjat tvinga mig äta mjukt bröd, brödet går bara runt i munnen och efteråt får jag sådan sjuk ångest.
  Har du några tips åt mig?

  Alva 2017-04-14 14:34:23
  Svara
  • Svar på Alvas kommentar.

   Hej fina du!
   Jag har haft anorexia men är nu frisk, och känner igen mig väl. Det är helt fantastiskt att du insett att du har en ätstörnibg, och nu är det bara att kämpa emot den. Du behöver verkligen gå upp i vikt, och det spelar i princip ingen roll vad du äter – det är extremt mycket onyttigare för dig att äta t ex fullkornsrågchiahampaspirulinabröd än att äta vanligt bröd, då det förstnämnda bara triggar igång din ätströning. Bröd, potatis, pasta, olja osv är saker kroppen behöver för att må bra: var inte rädd för det! Jag brukade vara livrädd för sådana saker och det gjorde att jag fick ligga inne på sjukhus med 70% risk att mitt hjärta skulle stanna och dropp. Du vill inte komma dit, tro mig. Så ät det du får ångest av, det släpper sen! Om fu vill prata/skriva, maila mig: [email protected]

   Alice 2017-04-14 20:34:53
   Svara
 • Kan stå i brygga och tränar mig just nu på att gå ner i spagat och splitt! Inte långt kvar nu ;))

  Matilda 2017-04-14 14:13:46
  Svara
 • Kan inte stå i brygga, inte gå ner i spagat eller splitt heller, däremot kan jag lägga benen ovanför axlarna som ett exempel.
  Tror jag är för gammal för att lära mig stå i brygga också, är 33 så :).

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-04-14 12:54:52 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Nej, hade hemskt gärna viljat kunna göra det. Behöver ha någon expert som hjälper mig med tekniken. Tränar och tränar men får inte till det. Är väldigt stel i överkroppen kan tilläggas även om jag yogar ett par gånger i veckan är just axlar, bål och armar mina svaga länkar. Är superflexibel i ryggen, ljumskar, ben dock.

  pilla 2017-04-14 12:07:28 http://utochspring.com
  Svara
 • Sett att det finns msm i kapslar! Vad tror du om det? Eftersom pulvret verkar smaka sådär :p

  Johanna 2017-04-14 09:28:16
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!