SJÄLVKÄNSLA OCH TACKSAMHET

475a3459475a3466

God söndag mina hjärtan! Hoppas ni har en magisk helg 🙂 Jag fick en förfrågan om att skriva om min ”yogaresa”. Hur började jag och hur har yogan hjälpt mig?

Jag kommer faktiskt inte ihåg hur ag kom in på yogan. Vet att vi typ 2 gånger om året hade yoga på Belettakademien när jag gick där och att jag gillade det. Sedan så testade jag att gå på yogapass på mitt gym men gillade det inte alls då. Det var inte alls samma grej som den vi hade på Balettakademien. Sedan träffade jag min pojkvän Alex och han tog med mig på Bikramyoga. Kommer ihåg att jag höll på att avlida de första gångerna jag testade. Bikram är aldrig något jag fastnat för då jag är ganska rörlig sedan innan och i den värmen så blir jag onödigt flexibel 😀 haha. Men någon gång om året (speciellt på vintern) så är det skönt.

Men det var nog inte för ens jag kom i kontakt med yogan själv hemma som jag fastnade. Kollade en del på nätet och genom en kompis som startat YogoBe så började jag yoga hemma. Ett superbra tips verkligen och det kostar bara 189kr/mån. (Jag har tidigare haft en rabattkod idawarg där man fick 14 dagar gratis. Vet ej om det funkar längre men skadar ju inte att testa. Funkar det inte så skriv till mig så kan jag se om jag kan fixa en ny kod)

Efter någon månad där så kände jag att jag visste vad jag gillade och började yoga själv. La även till meditation och mentalträning i slutet av varje pass. Sedan dess har jag börjat ca 2-5 dagar i veckan med 10-30min yoga. Det är verkligen magiskt och behövs inte långa stunden för att få en grym start på dagen. Tyvärr har jag nu kommit ur det lite men har tänkt att ta nya tag nu i veckan och komma in i det igen för det gör verkligen skillnad.

Det har hjälpt mig med min självkänsla då jag i slutet av varje pass säger bra saker till mig själv och visar tacksamhet till mig själv, min kropp och mitt liv. Känner direkt när jag slutar med det här hur jag lätt kör över mig själv och blir mer och mer otacksam. De få minuterna på morgonen gör verkligen stor skillnad och att bara reflektera över vad jag verkligen har i mitt liv gör att jag blir påmind och känner en tacksamhet vilket sedan leder till att min självkänsla stärks. Jag rekommenderar verkligen det här till ALLA människor då självkänsla och tacksamhet är en färskvara. man behöver verkligen träna och påminna om det varje dag.

Det är ofta jag får upp dumma tankar i mitt huvud som att jag inte duger som jag är, min rumpa är för platt, mina bröst för små, mina armar för fladdriga osv. men nu har jag lärt mig att kontrollera de tankarna. Så fort de dyker upp går jag tillbaka och tänker på hur mycket i livet jag har att vara tacksam över och hur fel de tankarna är. Herregud jag har ben som kan gå, armar som kan bära, ögon som kan se, öron som kan höra, en mun som kan prata, ett hem, ett jobb jag gillar osv. Det är inte alla som har det och det här är saker man varje dag tar för givet. Det är oftast först när man skadar sig, eller blir av med hälsan som man inser hur viktig den är. Har man inte den så är inget värt någonting. Det spelar inte någon roll hur rik eller snygg man är om man inte har sin hälsa.

Hälsan är alltid prio 1 för mig. Att ge sin kropp bra kost, yoga och vila är för mig att behandla den med kärlek och respekt. Sedan får det heller inte gå till överdrift utan man måste också bara få ”leva” och inte vara för strikt för det kan också i långa loppet skada hälsan. Det kan ge en inre stress som inte är bra. Den här balansen är svår och något som jag jobbat med i många många år. Vet inte om man någonsin kommer komma till en perfekt balans men jag måste ändå säga att jag just nu har hittat ett sätt att leva som känns väldigt bra. Visst är det lite för mycket stress vissa dagar och lite för mycket ”dålig mat” andra dagar men man behöver inte leva perfekt. Det går inte. Sköter man sig 80% av tiden så finns det 20% till att sköta sig minera bra utan att skadas. Som sagt ingen kan vara perfekt!

Nu blev det här ett väldigt långt inlägg men yogan för mig har mer hjälpt mig psykist än fysiskt. Visst är det skönt att stretcha ut musklerna varje morgon och det har gjort under med min onda bröstrygg, men det absolut bästa är att den förbättrar min psykiska hälsa.

Så i veckan som kommer så ska jag satsa på att få till minst 3 yogapass på morgonen. Varför jag slarvat med den innan är av ren lathet och senaste veckan har det känts lite mer lockande att gå direkt till frukosten istället för att rulla ut yogamattan. Men kanske också det jag behövde just denna veckan.

Så mina vänner, ha nu en fantastisk dag söndag och tänk på minst 10 saker ni är tacksamma för just idag ♥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Jättebra inlägg! En fråga bara. Vad innebär ”dålig mat” för dig? Kram

  Johanna 2017-02-27 20:18:07
  Svara
 • Så himla fint inlägg! Så kloka ord och tankar. Du inspirerar mig så mycket, Ida. Tack! <3

  Linnea 2017-02-27 09:57:49
  Svara
 • När du ska göra ett yogapass, bestämmer du innan vilka övningar du ska göra, antal repetitioner etc.? Eller hittar du vilka övningar du ska göra allteftersom under passet? Är det något särskilt man ska tänka på när man sätter ihop yogapass? Kram

  C 2017-02-26 14:25:41
  Svara
 • Ett väldigt viktigt inlägg!

  Jag har levt i en trötthetsbubbla av utmattningssyndrom de senaste veckorna och tänker att yogan, som just nu lyser med sin frånvaro i mitt träningsliv, ska få bli ett redskap på vägen mot balans. Du puttade mig ytterligare ett steg åt det hållet nu- tack!

  Jag har publicerat en krönika på det temat idag. Om att svälja sin stolthet och erkänna sin egen dödlighet och om att vara en sån där som är duktig på att vara duktig. Jag tror att vi är ett gäng sånna…

  Louise 2017-02-26 12:23:29 http://www.louisevis.se
  Svara
 • Jag har velat prova yoga/börja med yoga men vet liksom inte hur. Jag är en sån där som inte gillar att vara dålig på något haha så ska jag gå till en studio vill jag att alla ska vara lika dåliga som jag.
  Vore UNDERBART med ett inlägg med lite nybörjaryoga, eller en video? Så kan man träna själv hemma innan man vågar sig iväg<3

  Maria - Vegan Beautyblogger 2017-02-26 10:57:07 http://www.mariaanderzon.se
  Svara
 • Så himla fint inlägg <3. Det är just det med yoga jag tycker om, att man får lära sig älska sig själv och ta bort alla elaka tankar man har. Man får känna att man duger på ett fint sätt 🙂

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2017-02-26 10:26:27 http://www.saramadeleine.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!