RECEPT PÅ ACAI BOWL

♥ Inlägg i samarbete med Welloteket ♥acai bowl recept vegan

Bild är tagen av vår kund @wickanahlin

God morgon älsklingar! Hoppas ni sovit gott? Idag ska jag möta upp min vän lilla P för att gå till nya lägenheten och kolla + käka lunch. SÅ MYSIGT!

Idag tänkte jag dela med mig av recept på mitt favoritmellis just nu. Det är proppfullt med vitaminer, mineraler och även väldigt uppiggande. Man behöver inte ha acerola och guarana i men jag tycker det förgyller den men ha inte guarana i på kvällen då det är väldigt uppiggande 🙂

INFO OM ACAI, ACEROLA & GUARANA
Acai innehåller 10 gånger mer antioxidanter än blåbär, 30 gånger mer antocyaniner än rött vin, Vitaminer, mineraler och omega 3, 6 och 9. Förutom att den är fylld med massa nyttigheter är den även magiskt god. Testa receptet på Acai Bowl nedan.

Acerola är naturens egna överflödiga källa av C-vitamin och en riktig immunboost för kroppen! Det här är en storfavorit hos mig då man inte bara får i sig massa bra c-vitamin utan den ger också en fräsch och syrlig smak på smoothien.

Guarana är perfekt att använda inför energikrävande arbete, studier och fysisk träning. Det naturliga koffeinet i guaranapulver är snällare mot kroppen än syntetiskt koffein samt koffeinet som finns i kaffebönor. Guarana kan även vara till stor hjälp vid förstoppning. Jag blir väldigt pigg av Guarana.

RECEPT ACAI BOWL
Ingredienser:
1-2 bananer (Jag brukar ta 1 vanlig och 1 fryst)
1 msk Acaipulver
1 tsk Acerolapulver
1 krm guaranapulver
2 dl frysta blåbär

Gör så här: Mixa ihop allt med en liten liten skvätt valfri växtbaserad mjölk. Man kan få kämpa lite men ge inte upp. Använder man fryst banan blir det jobbigare men det kommer bli krämigare. Toppa din Acaibowl med frön, nötsmör, granola och färska frukter och bär.

Vill även meddela er att vi har 2 bra kampanjer på Welloteket denna veckan. Till alla chokladälskare: så har vi 10% på hela chokladkategorin HÄR. Sedan så har vi även 15% rabatt på Acai, Acerola och Guarana HÄR.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Hej Ida! Jag tror att jag har ett sockerberoende, jag dricker tyvärr många koppar kaffe om dagen med mycket mjölk i (6 koppar om dagen). Jag har försökt förut att sluta med mjölk, sluta med kaffe mm men jag faller alltid tillbaka i samma mönster! Har du några tips till mig hur jag kan få bort kaffeberoendet? Tips på något annat gott som jag kan dricka istället för kaffe? Jag gillar tyvärr inte te så mycket, speciellt inte grönt.
  Älskar din blogg, du är grym ?

  Karin 2017-02-26 10:51:44
  Svara
 • Hej! Det är inte så att ett träningsvän-inlägg dyker upp snart? Är supertagg på att komma igång med träningen igen och dom där inläggen verkar onekligen effektiva. Tänkte dessutom ge mig på gymträning, som jag i alla tider tyckt varit otroligt tråkigt fast samtidigt är pass rätt kul, men har dock ingen att gå med. En liten extra push är ju aldrig fel tänker jag, så att man inte bara parkerar hemma i soffan.

  Pernilla 2017-02-12 22:24:44
  Svara
  • Svar på Pernillas kommentar.

   Hej Pernilla! jag tror inte då det inte var så länge sedan jag gjorde ett så kolla in det. Ser att det är några som skriver där ibland http://idawarg.se/2016/09/20/hittasok-en-ny-traningsvan/

   Men ett nytt kommer senare i vår så håll utkik. Kramis

   idawarg 2017-02-13 21:26:26
   Svara
 • Ska testa detta 😀

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2017-02-12 14:57:00 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • hur ser du på det här med sötningsmedel? typ i kvarg medmera? i vilket syfte och varför?

  Ida 2017-02-12 12:21:32
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Jag använde det jämt förr vilket jag ångrar. Fick väldigt ont i magen av det. Det enda syftet är att det smakar godare. Vill du ha ett bättre sötningsmedel så kolla in Stevia droppar här: http://welloteket.se/varumarke/nutri-nick/

   idawarg 2017-02-13 21:28:02
   Svara
 • Är det du som tagit bilden? 🙂

  Emilia 2017-02-12 10:25:40
  Svara
 • Så gott med acai bowl, dags att göra en beställning så man kan göra egna hemma?

  Lova 2017-02-11 21:32:21 http://www.nouw.com/dietistlova
  Svara
 • Hej ida!!! jag kulle verkligen behöva din hjälp… Jag är vegan och har en några år tillbaka haft anorexia och nu tappat mycket i vikt. Jag tycker det är jätte svårt att äta bröd och har nu blivit tillagt att äta det två gånger om dagen. Detta är bröd är det jag blivit rekommenderad: https://www.kungmarkatta.se/produkter/visa-produkt/ragbrod-500g-661202/
  En skiva ca 75g vid bådade lunch och middag…
  Vet du något om detta brödet är det bra? Är det farligt/ dåligt att äta för mycket bröd?

  Snälla hjälp mig.. Jag behöver verkligen stöd och hjälp och dig ser jag mycket upp till..
  Du är grym hoppas du förstår de!

  ronaj 2017-02-11 18:05:07
  Svara
  • Svar på ronajs kommentar.

   Hej fina du och tack för din kommentar! Det där brödet är toppen. jag själv älskar bröd och äter alla möjliga sorter så ät på bara och håll fokus på att bli frisk. Mat är livet och något som ger dig energi och glädje. mat är din vän! Kramis

   idawarg 2017-02-13 21:29:55
   Svara
  • Svar på ronajs kommentar.

   Hej! Ursäkta om jag svarar, men tänkte om Ida kanske inte har tid.. Har också haft anorexi och jag har ätit både det och proteinbrödet från samma märke 🙂 det är ingen fara innehållsmässigt 🙂 men ganska dyrt haha.. idag äter jag MYCKET mat och har normal vikt. Läskigt i början men du kommer må mycket bättre plus bli snyggare och orka dina drömmar! (Och inte frysa så mycket) Ät och se att maten inte skadar dig. Kram och tänkt på att ditt liv är värdefullt <3

   Linnéa 2017-02-12 11:37:11
   Svara
 • Ser riktigt gott ut!

  Peter 2017-02-11 12:42:37 https://www.kosttillskottguiden.nu
  Svara
 • Älskar din blogg men det skulle vara kul med mer matiga recept utan banan eller annat fruktsocker eftersom det är det som kan vara svårast att få i sig veganskt om man inte vill använda ersättningsprodukter. Typ varma sallader som man blir mätt på 🙂

  C 2017-02-11 11:23:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!