ÅNGEST ÖVER UTEBLIVEN TRÄNING + STRETCHTIPS

yoga-styrka-halsa

God morgon mina hjärtan! Hoppas ni sovit som prinsessor och prinsar. Själv börjar jag få myror i benen då jag inte tränat sedan torsdag eller fredg (kommer inte ihåg). Eller jag var på ett värmeyogapass i lördags med det var yinyoga och eftersom jag är ganska rörlig och speciellt i värme så var det bara en lång skön avslappnande stretch för mig. Förr i tiden hade jag fått grov ångest över att inte ha tränat på så många dagar men jag är så tacksam över att jag inte känner en gnutta ångest.

Jag vet att flera av er som läser får just ångest av utebliven träning och jag vill bara säga till er att försök komma bort från det så fort ni kan. Går det inte själv så sök hjälp. Ju längre det går desto jobbigare blir det. Träning är bra men man ska absolut inte känna ångest över utebliven träning. Handlar träningen bara om utseende- och vikthets kan det skapa ångest. Försök komma bort från det och ändra fokus. Det kan vara att skaffa ett styrkemål, springa X antal km, förbättra sin hållning, bli av med en skada mm.

Så till alla er som känner ångest så är yoga ett superbra tips. Gå till en yogastudio som inte har speglar och håll fokus enbart på dig själv och försök känna din kropp inifrån.

Här kommer några av övningarna vi körde i lördags:

RUMPA
yoga-styrka-stretch

Övningen som ni ser ovan tog rejält i rumpan så den blev lite svettig 😀 Men hur som så var det så himla härligt och precis vad jag behövde. Så skönt att komma in i värmen nu när det är så kallt ute!

INSIDA LÅR
yoga-styrka-varme

Den här övningen är superbra för insida lår och när jag gör den tänker jag tillbaka på när jag dansade. Ojoj så många timmar jag har legat så här och haft smärta 😀

ÖVERKROPP
yoga-styrka-halsa-ostermalm

Den här övningen var väldigt skön och det kändes mer och mer ju längre man låg då man bara sjuker djupare och djupare. Syns kanske inte så bra men jag har den där runda kudden under revbenet. Den här stretchade mycket på sidan av bålen, rygg och axlar på mig.

HÖFTBÖJAREyoga-varme-stretch-1

Sedan så har vi min favoritövning. Den här är så skön och sträcker verkligen ut höftböjarna. Funderar på att köpa ett sådant block bara för att köra denna övningen. 

yoga-varme-yoga-styrka

För er som inte vet vad yinyoga är så är det en yogaform med mycket stretchövningar som man håller i ca 5 min/st. Man stretchar inte bara ut musklerna utan även fascian som sitter runt musklerna som ofta kan vara väldigt tight och anledningen till att man är stel. Min pojkvän som är ganska stel älskar verkligen yinyoga och får bra resultat av den. Vi körde Yin i värme men det finns även utan värme.

Hoppas att ni fick lite stretchtips och ha en magsik dag mina vänner! Puss, I

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej Ida! Jag skulle vilja ta ett yoga eller pilates pass. Har du tips på vart det finns bra. antingen för ett bra pris eller där man kanske kan gå en prova på gång ?:)

  Kram!

  Sara Larsson 2017-02-08 19:13:26 http://www.nouw.com/saraalexandralarsson
  Svara
 • Den översta stretchövningen är ju så skön att köra!

  Hanna 2017-02-03 18:21:34 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Åh det här nog varit bra för mig som är så stel för tillfället men jobbar på att få upp rörligheten så jag gör ju något iallafall haha! Borde kanske ta och kolla upp om det finns liknande typ av klass där jag bor?!

  Erika 2017-02-02 16:23:57
  Svara
 • Jag älskar yinyoga! Har aldrig testat det i värme, men det måste jag göra när möjligheten ges 🙂

  Janina 2017-02-01 17:22:04 http://nouw.com/janinawi
  Svara
 • Väldigt trist med träningshetsen. Jag är inte lika hetsig nu, men det växlar lite till och från än idag.

  Och ibland som jag inte orkat med styrketräning på 3-4 dagar, så brukar jag försöka tvinga på mig själv på en långpromenad. Vilket i sig är asskönt! Men bör vara någorlunda skönt och trevligt väder ute då.
  Dock så tycker jag annars att just promenader är väldigt rogivande. Inte bara för att röra på sig. Utan för att i över huvud taget reflektera över allt OCH INGET i livet. Man blir väldigt harmonisk utav promenader, vare sig det är slöa eller raska promenader! 🙂

  SÅ… älskar att träna, men när träningsmotivationen är nere. SÅ älskar jag promenader… så länge det inte är slaskigt då 😉 haha

  Caroline 2017-02-01 14:19:18 http://blackmary.blogg.se
  Svara
 • Vilket fint inlägg du skrivit :). Man ska verkligen inte känna ångest inför saker som ska vara bra för en :).

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2017-02-01 09:55:51 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Skulle du rekommendera Alexander White som mäklarfirma? Såg att er lägenhet ligger ute igen med en annan mäklare. Ska själv sälja och funderar på vilken mäklare man ska välja. Kram 🙂

  Anna 2017-02-01 09:15:32
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Ja vi tog ner den innan jul då folk drog ut på svar. Vi har samma mäklare nu men eftersom han bytte mäklarfirma så flyttade vi med honom ? så egentligen fortsätter bara budgivningen sen innan jul men eftersom han bytte fick vi ta ner den och lägga upp hon nya mäklarfirman. Inget fel på Alexander white, de är bra och tar fina bilder men vi gillar vår mäklare Björn ?

   idawarg 2017-02-08 09:55:31
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!