MJUK VEGANSK PEPPARKAKA – RECEPT

mjuk2mjuk1

God morgon älsklingar! Jag säger bara bättre sent än aldrig 😀 haha! Här kommer ett recept på en magisk vegansk pepparkaka som Victoria lärde mig att baka. Så himla god och saftig. Jag menar det blir väl aldrig för sent för att äta pepparkaka? Lika gott året om 😀

RECEPT PÅ MJUK VEGANSK PEPPARKAKA

INGREDIENSER:
600 gram sötpotatis
1 dl rismjöl
1 dl bovetemjöl
20 färska dadlar
2 msk pepparkakskryddor
1 msk mesquitepulver (kan uteslutas men ger en extra kola aktig touch)
2 msk mandelsmör/ tahini (eller annat nöt/frösmör)
en nypa salt
ev. kokosflingor som strössel

GÖR SÅ HÄR: Börja med att koka sötpotatisen till sen är mjuk inuti. Kör den därefter i mateberedaren tillsammans med dadlar, nötsmör och kryddor till det är en slät konsistens. Vänd ner smeten i en bunke och blanda i resten av ingredienserna. Bre ut på en teflexpappersklädd (eller bakplåtspapper om du inte har teflexpaper) plåt och sätt in i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter. Ta försiktigt tag i bakplåtspappret och lyft ut kakan från plåten, låt svalna något och skär därefter i bitar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Det har du helt rätt i ?Tack för ett superbra recept och Gott Nytt År! ❤️

  Camilla 2016-12-31 11:24:55
  Svara
 • Haha ja bättre sent än aldrig 😉 Julen varar väl ända till påska, eller hur e det man brukar säga 😉 Men receptet har funnits på min hemsida ett tag, så folk har haft möjligheten att testa innan jul, dock äre bra att du lagt upp den nu för dem som missat receptet/videon 😀 men alltså den här är så god, kan äta den året runt haha 😀 /kram Victoria

  Svara
 • Åh testade detta recept för några dagar sedan och resultatet blev underbart!! Så krämig och god smak! Kommer absolut göra den snart igen 😀

  Johanna 2016-12-30 21:30:52 http://nouw.com/plantifulsisters
  Svara
 • Älskar din blogg nu när du blandar mellan allt möjligt! Träning, privat, mat o.s.v…

  Emma 2016-12-30 21:30:08 http://nouw.com/emmalil
  Svara
 • Hej Ida, jag tar msm varje dag och lysine i perioder. Dessa ska ju båda tas med C-vitamin och jag undrar vilken du tycker är bäst. Är det ok att jag skippar C-vitamin tillskott och tar msm o lysine med bara citron vatten?

  Milla 2016-12-30 18:37:14
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!