ÄTER JAG GLUTEN IGEN?

bananbrod-vegan

Har ni inte testat mitt glutenfria bananbröd måste ni göra det 🙂

Hej, jag undrar varför du äter gluten nu när du innan skrev att det var något av det värsta man kunde äta? Har inte läst din blogg på länge så blev bara chockad när jag såg att du nuförtiden äter gluten!

SVAR: Hej! Gluten är inte något av det värsta man kan äta men jag tror fortfarande inte att det är bra i de mängder som jag åt för 6 år sedan och som många svenskar äter. Min mage var väldigt svullen/inflammerad för ca 5 år sedan och efter att sluta med gluten och mjölk helt i flera år så försvann det. Den gluten och mjölkdetoxen var verkligen behövlig för mig! Då var jag väldigt överkänslig mot gluten men nu är jag inte det längre och kan äta det då och då utan problem. Dock kommer jag inte att börja konsumera det dagligen då det irriterar min tarm och kan göra så att jag hamnar tillbaka till det inflammerade tillstånd jag var i för 6 år sedan. Så gluten någon gång i veckan funkar toppen nu när magen funkar bättre men jag kommer inte börja konsumera det dagligen.

Hänger du med vad jag menar? Tror fortfarande att gluten kan vara orsaken till många personers onda mage, ibs, eksem, ledvärk osv. Men har man inte celaki så tror jag att man kan äta gluten någon gång då och då utan problem och utan att det sker någon skada. Dock föredrar jag och magen glutenfritt 95% av kosten.

Hoppas du fick svar på din fråga. Kramis

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Jag måste också utesluta gluten. Så fort jag äter det så får jag ont i magen och blir förstoppad. Äter det dock ibland men får ångra mig varje gång så nu tänker jag mig nolltolerans.

  Hanna 2016-12-07 16:07:59 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Lider också av IBS och försöker utesluta gluten då jag märker att det förstör min mage, kan äta små mängder då och då men den mår verkligen som bäst när gluten är uteslutet!!

  Caroline 2016-12-05 15:00:35
  Svara
 • Kära Ida! Såg en av dina videos på youtube nyss. Blev totalt förälskad i de tunna små ringarna du har i öronen, med en liten berlock i var ring! Var kommer dessa ifrån? Avstod att fråga under aktuell video, då där var hur många kommentarer som helst! 🙂 Tack på förhand!

  Louise 2016-12-05 00:04:07
  Svara
 • Jag har celiaki. Tack för tipset om bananbrödet!

  Ida 2016-12-04 19:01:54
  Svara
 • Såg att du fått in tonys choklad på welloteket!!! Så bra!!! Jag älskar dom. Har ätit den mörka med mandel och havssalt i mängder. Men undrar om du vet om deras mörka choklader är veganska?! ?
  Kramisar!

  ronja 2016-12-04 17:15:24
  Svara
 • Jag har IBS och försöker sluta med gluten.. Går sådär.. Önskar att det gick bättre, haha

  Roxxie 2016-12-04 13:38:01 http://nouw.com/roxxie
  Svara
 • Verkligen intressant att läsa detta, skulle du inte kunna göra en vlogg om detta? Just kring gluten? Jag har inte så bra kunskap om sånt här 🙂

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2016-12-04 13:26:41 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Hej Ida 🙂

  Jag har en fråga om supersets och trisets, När man kör det ska man ju inte vila mellan övningarna. Men om man till exempel kör ett triset med övningar tre varv, Ska man vila mellan alla varv eller kör man alla varv i ett svep utan vila?

  Hoppas att du får en fin dag 🙂

  Kram

  Helena 2016-12-04 08:57:50
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!