DET DÄR MED CHINS

IMG_0155.JPGIMG_0154.JPGIMG_0153.JPG

På den tiden jag kunde göra chins…

God morgon mina älsklingar! Hoppas ni mår toppen! Själv har jag ju träningsvärk så det är HELT sjukt! Var och körde ett styrkepass i tisdags och fick för mig att börja träna på chins (brett grepp) igen. PUH! För 1,5 år sedan kunde jag göra 5 st breda på rad, men sedan började jag löpträna inför loppet med Stadium och bytte ut all ryggträning mot löpning och efter det kom jag aldrig igång igen.

De där musklerna är verkligen färskvara och det är verkligen smärta när man ska öva upp sina chins. Just nu är status att jag har 10 cm kvar till att klara 1. Men jag kan säga att vägen till att klara den första är värts! När man sedan kan 1 så går det mycket snabbare att öka i antal. Mitt största problem just nu är dock att motivationen till att klara chins inte finns. När jag övade chins förra gången var det för att bli bättre på pole dance då det är en väldig fördel om man har en stark rygg. Nu hinner jag inte träna pole längre så jag har ingen motivation till att plåga mig för att klara 5 chins igen. SÅ TRIST! Jag får nog kolla upp det här med Pole igen om det finns någon klass som passar mina tider. Det är så himla roligt!

För några år sedan var jag helt säker på att jag absolut aldrig skulle kunna klara göra en chin och skyllde på att min kroppstyp var fel, att jag hade för långa armar. Haha dålig ursäkt! Det kändes helt enkelt så långt bort då jag knappt kunde dra mig upp 5 cm. Men efter att äntligen hitta kontakt med ryggen genom andra övningar så tog det mig ca 6 månader med 1-2 ryggpass i veckan innan jag klarade min första chin. Kommer ihåg att känslan var helt sjuk när jag insåg att jag hade dragit mig upp helt själv 😀

Gud vad jag babblar nu! Vet inte riktigt vart jag vill komma eller om jag har planerat att fortsätta med mina chins? Inte nog med att det är så jobbigt att man vill dö när man väl tränar chins, jag hatar även att ha träningsvärk i rygg, armar/underarmar som kommer med det. Men men, jag får se. Måste skaffa mig motivation till det först bara 🙂

Hur är det med er? Kan ni göra chins?

HÄR KOMMER RYGGPASSET JAG KÖRD:

Uppvärmning:
10 min crosstrainer 
10 gummibands övning rygg X 2

Chins:
5 excentriska chins
5 excentriska chins
3 excentriska chins

Superset:
15 sittande rodd
10/sida buttkiller övning
X 3

Superset 2:
12 latsdrag 
10/ sida enbens benpress
X 3

Superset 3:
10 ”svärdet”
15 raka hantellyft åt sidan
X 3

Superset 4:
10/sida rotation Cable cross
30 twisted plank
X 3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Lite samma med mig som för dig, klarade en par i våras men sen gjorde jag iiinga på hela sommaren…Klarade inte av en enda i september men nu senast jag tränade chins klarade jag återigen en så man får bara fortsätta kämpa.. 😀

  Sandra Emilia 2016-10-23 17:34:19 http://sandraemilia.com/blogg/
  Svara
 • Åh jag kämpade så mycket för att kunna göra chins! Har nån fix idé om att jag vill kunna dra mig upp om jag nån gång hänger från ett stup, haha!
  Klarade en förra vintern men skadade en svår nerv i armen på kuppen så nu får jag inte göra rörelsen 🙁 bara massa rehab för mig nu och ett bra tag framöver.

  Cristina 2016-10-20 22:27:50 http://rawness.se/blogg/castillo
  Svara
  • Svar på Cristinas kommentar.

   Hahaha ja det kan ju vara bra om man någon gång hänger vid ett stup. Hmm ajaj jag förstår. Tyvärr är ju skaderisken ganska hög i det läget. Lycka till med rehaben. Kram Ida

   idawarg 2016-10-21 09:22:35
   Svara
 • Yup. Klarar 4 strikta breda. Klarade 8 strikta breda en gång i tiden men det var ett tag sen nu. ? Kram Johanna

  Johanna 2016-10-20 20:12:30 http://www.johannaxostlund.blogg.se
  Svara
 • Jag klarar inte av att göra chins… än! Väger för mycket (ca 90 kg). Men jag klarar av att hänga i en stång i över 20 sekunder, vilket jag förstått är mer än de flesta kan, så potentialen finns där. Gå ner lite i fett och köra stenhård träning nu i vinter så ska jag nog klara det också!

  Emma Hällbacka 2016-10-20 10:54:24 http://emmahallbacka.se
  Svara
 • Inte testat att göra chins. Man kanske gjorde det som småbarn i träden och sådant… haha
  Men man kanske skulle testa på det, och ha det som ett mål så att säga 🙂

  Caroline 2016-10-20 10:25:12 http://blackmary.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!