DET HÄR ÄTER JAG PÅ EN DAG – MATDAGBOK

smothie-bowl-vegan-recept-grön-nyttigrecept-vegan-pastavegan-lunch-sötpotatis-nyttig

(Alla länkar är reklamlänkar till min egen webshop Welloteket)

Hej! Skulle du kunna ge lite tips på hur en vanlig dag ser ut för dig gällande kost? Jag håller nämligen på att försöka öka i vikt men har lite svårt att veta ungefär hur mycket och hur ofta man ska äta! Tacksam för svar ?

SVAR: Hej! Det kan jag absolut. Om du ska öka i vikt är det bara att äta på.

Här nedan ser du vad jag åt i fredags:

Innan frukost: 1 msk MSM, 8 chlorella tabletter, B12, 1 zink, 1 d-vitamin + 1 stor kopp med varmt citronvatten

Frukost: Smoothie på 3 bananer, 250g fryst mango, 1/2 paket spenat, 1 msk spirulina, 1 tsk korngräs, lite vatten toppat med 1 banan och pumpafrön.

Lunch: En stor portion bovetepasta med sås på 2 morötter, groddar, krossade tomater, selleri, basilika, tamaris.

Mellis: 2 bananer + chokladdragerade kakaobönor

Middag: 500g ångkokade sötpotatisar, 1 avokado, ingefärssås, sallad.

Kvällsmat: Smoothie på 1 skopa Inflamino, 200g blåbär, 1 banan, havremjölk toppat med pumpafrön, havregryn och mullbär.

Det här är vad jag blir mätt på och behöver på en dag, sedan ser alla dagar olika ut och jag tränar heller inte särskilt hårt. Känner man att man behöver mer eller vill man gå upp i vikt är det bara att lägga till mer mat. Har du svårt att få ner mer mängd mat är det smidigaste att öka fettet i kosten då fett innehåller mycket kalorier på liten yta. Bra ex då är kokosolja, nötter, frön, avokado.

Hoppas du fick lite tips och vill du ha mer inspo så kolla mina matdagböcker på youtube. Du hittar dem HÄR. Kram, Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Hej Ida! Tycker din blogg är helgrym och älskar dina recept. Jag är också plantbaserad/vegan i min kost och tycker det är det enda rätta på så många sätt. Det finns dock EN sak som jag verkligen kan få cravings efter – ÄGG. Hur ser du på detta livsmedel ur rent näringssynpunkt? Är ju uppväxt med att detta livsmedel är så nyttigt men desto mer man läser på om vegankosten får man andra perspektiv på exempelvis keso, kvarg och ägg (som jag tidigare verkligen älskat). Mjölkprodukter känns inte alls fräscht att stoppa i sig och är inte alls bra för varken människokroppen, naturen eller djuren. Ägg däremot har jag inte hittat så mycket bra information om mer än att det är som att äta ”hönans mens”. Vilket såklart inte känns superfräscht haha. Sååå, min fråga till dig är hur du ser på detta?

    Maja 2016-10-17 04:03:04
    Svara
  • Hej! Jag har hört att aminosyror är viktiga för kroppen och funderar därför på att köpa hem det. Hittade en sort som heter ”Peak Aminos” från Great Earth.
    Jag såg att du har andra produkter från Great Earth på welloteket men inte just Peak Aminos, är det något du kommer ta in? Eller rekommenderar du att ta någon annan sort? Kram!

    Josefin 2016-10-16 18:21:27
    Svara
    • Svar på Josefins kommentar.

      Hej Josefine! Ja bsolut är de det. Great Earth är toppen och superbra att du önskar. Beställer in det till Welloteket med en gång GE fått in det i sitt lager (de är tillfälligt skutt just nu). Men det kommer upp på Welloteket asap. Säg gärna till om det är något annat du önskar i shopen 🙂 Kram

      idawarg 2016-10-17 12:19:03
      Svara
  • Har köpt MSM från Welloteket, och står på burken att maxdosen är 1tsk/dag? Men du skriver att du tar 1msk, haha, vilket är det som stämmer? Eller tar du mer än rekommenderad maxdos?

    Lisa 2016-10-16 17:57:33
    Svara
    • Svar på Lisas kommentar.

      Det står maxdos 1 tsk men det gör inget om man överdoserar. Får du inte den effekten du vill ha så ta mer och när du fått resultat kan du gå ner på 1 tsk som underhållsdos 🙂

      idawarg 2016-10-16 18:01:20
      Svara
  • Vilken jäkla vacker middag! gud allt ser så fräscht ut <3

    ISA 2016-10-16 15:41:17 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Hej Ida. Exempelvis Msm och Spirulina bör man ju vänja kroppen långsamt vid för att slippa utrensningssymptom. Jag gjorde det i somras men fick en rejäl influensa i september och slutade då äta båda dessa eftersom jag inte kunde få i mig något. Jag har fortfarande inte kommit igång med dom igen och nu har det gått en och en halv månad utan. Bör jag börja på en lägre dos nu och vänja in dom igen, eller ungefär hur långa uppehåll kan man ha? Tack för en bra blogg och framförallt youtube-kanal. Du är en stor inspirationskälla för mig! Kram

    Angelica 2016-10-16 09:28:05
    Svara
  • Fina bilder och bra tips 🙂 Dina ögonbryn blev jättefina också! 😀 Kram!

    Petra Nordqvist 2016-10-16 08:41:26 http://petra.for.me
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!