HORMONRUBBNINGAR & ACNE

img_4149.jpg

För mig påverkar även balans i livet hyn. Stressar jag mycket, äter mat som magen inte gillar och sover dåligt så blir hyn sämre. En liten stund med yoga varje dag ger mig mer balans. 

(Länkarna i inlägget är reklamlänkar till min egen webshop Welloteket)

Godmorgon mina fina vänner! En av de frågorna jag får mest när det gäller kosttillskott (förutom viktminskning) är vad som kan hjälpa mot hormonrubbningar och acne? Jag är varken läkare eller hudspecialist så det jag säger nu kommer bara från egna erfarenheter. Jag själv gjorde ett hormontest för något år sedan och hade obalans. Använde Progesterall i ett år och gjorde om testet. Då var mina hormoner på en bättre nivå och nästan i balans. Har även bekanta som använt krämen och fått hjälp med svullenhet, pms och acne då det ofta hör ihop med hormoner. Så har man obalans i hormonerna så kan det vara en bra ide att ge krämen en chans. Men man ska veta att det är naturläkemedel och hjälper inte över natten utan man får ha tålamod.

Sedan sägs det också att Maca ska ha en hormonreglerande effekt. Vet många som idrottar hårt som älskar just Maca då den även är fylld med bra protein och har en uppiggande effekt. Har man hormonella problem så skulle jag läsa mer om just de 2 produkterna.

Måste ven dela med mig av ett mail jag fick nu i veckan. Uppskattar verkligen när ni skickar sådana recensioner till mig. Så kul att höra era historier 🙂 Tack snälla för att ni delar med er ♥

”Hej Ida! Jag har haft problem med min hud i 6 års tid, framförallt med kraftig acne i ansiktet. För ungefär två år sedan blev jag så leds och bestämde mig för att ta isotretinoin som läkarna rekommenderade. Vilket fungerade jättebra men efter ungefär efter 6 månader då jag slutat med dem så kom de tillbaka. Den här gången ville jag inte börja äta dessa tabletter igen då biverkningarna är många och bestämde mig då för att återigen testa olika alternativ själv först. När jag såg att du rekommenderade ProgesterAll, hade jag nästan gett upp helt och bestämde mig för att det här var sista försöket. Nu är jag otroligt glad och tacksam för att jag testade denna produkt, då det är det enda som har fungerat på mig. Visst jag tänker inte ljuga, jag har kvar lite men det är nån finne då och då men inte hela kinderna full och det kan jag leva med. Numera kan jag lägga mig på kudden utan att plågas och min sambo kan pussa mig på kinden utan att jag skriker att han inte får röra mitt ansikte då det gör så förbannat ont. Nu är det bara ärren kvar som jag får försöka ta tag i och förhoppningsvis läker dem iallafall lite med tiden. Men ärligt talat så är ärren lindrigt om jag jämför med den smärtan acnen gav mig. Tack så mycket Ida det här har verkligen hjälpt mig otroligt mycket!”

Nej nu ska jag bege mig till tandläkaren och sedan 11 års kalas för min kusin! Wii så mysigt! Ha en fin lördag fina ni!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Haft besvär med acne upp i 30års åldern och träffade en läkare som behandlade mig för ett annat besvär, som var otroligt kunnig på kost. Hen sa till mig om att hormonrubbningar även kan vara en brist i immunförsvaret att man då har lättare att aktivera sin acne. Fick tipset om att värma ett glas valfri mjölk, och en tesked gurkmeja till frukost. Besvären är knappt kvar kört i 3v. Vågar mig ut utan att se ut som ett kuperat minfält under makeupen. Min hy ha fått en fin och jämn ton.

    Sveyasa 2016-10-24 17:42:11
    Svara
    • Svar på Sveyasas kommentar.

      Ja absolut och gurkmeja är toppen. Ska börja äta det när jag tar ur min tandställning. Det är nämligen så att den annars färgar den knallgul 😀 haha. Grattis till förbättringarna <3

      idawarg 2016-10-26 10:09:32
      Svara
  • Hej jag har köpt maca-pulver sedan tidigare men har bara låtit det stå mestadels för jag tycker det smakar fruktansvärt, har du något tips på hur jag snabbt och enkelt att få i mig det utan att vilja kräkas?! 🙂
    Jag har provat i smoothie och gröt, men det har slutat med att jag måste kasta bort det.. provade till och med att göra en shot av det, endast blanda med vatten men det fick mig att kräkas..
    Hur gör du? 🙂

    Kram!

    Sabina 2016-10-17 14:20:45
    Svara
  • Heeej fina du! Vi ÄLSKAR också Maca, kan verkligen rekommendera det. Vi testar också progesteronkräm för att må bättre, det tar tid och vi vet inte riktigt vad vi tycker ännu, Ska bli spännande att se! Tack för ett härligt inlägg!

    Kram från Jenny & Charlie på PMS-Podden

    PMS-podden 2016-10-17 11:30:23 http://pmspodden.libsyn.com/
    Svara
    • Svar på PMS-poddens kommentar.

      Men vad kul att höra! Jag måste testa maca! En av få grejer jag inte testat under en längre period. Åh vad spännande med krämen. Det tar lite tid att få resultat. Hoppas den hjälper er! Kramis

      idawarg 2016-10-17 12:43:48
      Svara
  • Hej Ida!

    Tack för en väldigt inspirerande blogg!!
    Jag undrar hur du gör när du blir bjuden på typ tårtkalas och liknande?

    Jag försöker äta nyttigt och bra och triggar lätt mitt sockerbehov om och när jag äter sötsaker så jag vill gärna låta bli att äta så långt det går.

    Jag tycker dock det är svårt att tacka nej på kalas. Bjuder jag hem folk så försöker jag bjuda på mat istället men just när man själv blir bortbjuden så tycker jag det känns fel att helt tacka nej till det folk bjuder på.

    Hur gör du?
    Kram Johanna

    Johanna 2016-10-15 21:34:32 http://www.johannaxostlund.blogg.se
    Svara
  • Hej Ida! Först och främst – vilken grym blogg du har, jag blir alltid så inspirerad.

    Jag har lite frågor som jag med glädje mottar svar på. Det är nämligen så att jag, som 15-åring tjej, tränar cirka 5 dagar i veckan (gruppträning med fokus på styrka, tex bodypump men även HIIT-pass och liknande). Jag njuter verkligen av träning och känner hur jag mår så bra av den, både fysiskt och psykiskt. Men utöver mitt välbefinnande fokuserar jag en del på utseendet (jag vill egentligen bara experimentera lite och se hur långt jag kan komma i olika riktningar), och just nu är målet att bygga muskler och bränna fett för att de ska kunna träda fram. Så:

    1. I syfte att bygga muskler, rekommenderar du proteinpulver/proteinshakes? Jag har nämligen hört att proteinet är så pass koncentrerat att kroppen inte kan ta tillvara på allt, men jag vet inte om det stämmer. Hur ser du på saken?

    2. Angående fettförbränning, hur bär jag mig åt? Att springa är inte riktigt ett alternativ då både knän och benhinnor har bråkat en del på sistone, men skulle cykel och liknande funka? Jag känner nämligen att jag står och stampar på stället, vilket inte är så kul.

    Tack på förhand för svar 🙂

    Elin 2016-10-15 19:07:08
    Svara
  • Snälla var rädd om dig Ida
    När du cyklar har cykelhjälm köper cykelaffären som är godkänd finns så snygga modeller
    Och lyssna in med hörlurar när du cyklar farligt eller pillar med mobilen och filma inte
    Olyckan kan snabbt vara framme värsta fall omkommer eller förlamad för resten av livet
    Många vet inte hur snabbt det kan gå
    Kram

    Ninne 2016-10-15 18:43:31
    Svara
  • Ja, vill verkligen bli duktig på Yoga så man kan yoga utan att hela tiden behöva instruktioner (alltså att man kan göra lite vad man vill) men kan inte tillräckligt mycket för det!

    Amanda 2016-10-15 16:06:36 http://nouw.com/sottochsalt
    Svara
  • Hej! Läste lite om produkten på wellotekets hemsida och såg att den hänger ihop med mensen, när man ska applicera den osv.
    Om man har väldigt oregelbunden mens och en mens som kommer väldigt sällan, funkar krämen bra ändå? Krämen kanske hjälper till att återställa detta problem eftersom jag har en rubbning i hormonbalansen.
    Och en till fråga… Vet du något om att den kan förebygga rosacea?
    Kram!

    Ida 2016-10-15 09:32:05
    Svara
    • Svar på Idas kommentar.

      Ja den gör ju det och kan hjälpa att få en mer regelbunden mens. Här kommer svar från Progesterall på din fråga 🙂 Hmm vet inget om Rosacea men kan kolla med min naturläkare om han vet något 🙂 Kram

      Jag har oregelbunden mens och vet inte riktigt när jag har ägglossning. När ska jag börja med krämen?

      SVAR: Först och främst ska du fundera ut hur lång din normala menscykel är och försöka följa den så gott det går. Räkna ut när din nästa mens borde komma. Räkna sedan baklänges 14 dagar och det är tiden för ägglossning eftersom den konsekvent inträffar 14 dagar före menstruation. Om din cykel är 28 dagar ska du börja med krämen på dag 12-14. Är din cykel 35 dagar börjar du på dag 19-21 osv. Om du får en liten blödning (spotting) efter att ha använt krämen kan det bero på att du antingen använder för mycket eller att du inte har börjat på rätt dag. Gör ett uppehåll och börja om igen vid rätt tillfälle kommande cykel.

      idawarg 2016-10-15 09:57:58
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!