ÄR JAG ÖVERKÄNSLIG MOT GLUTEN?

granola vegan glutenfri musli recept

Recept på denna magiska glutenfria granola hittar ni nedan.

Hej Ida! Jag har haft en svullen mage nästan hela mitt liv. Du har ju pratat en del om gluten och gluteöverkänslighet och jag undrar om du tror att det är det jag är? Jag vet att jag får svullen mage av socker men när jag inte äter det så har jag ändå en svullen mage. Ska man typ prova några veckor utan gluten och se om det blir bättre eller hur ska man få reda på om man är överkänslig? Och tack för en fantastisk blogg och youtubekanal?
Kraam

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar! Ja, gluten är något som verkligen kan få magen att bli svullen för många. Bästa testet tycker jag är att utesluta just gluten i några månader för att se om det blir bättre. Blir det bättre så är det nog så att du är lite överkänslig. Att bara köra några veckor är inte säkert att du får någon skillnad utan om du testar tycker jag att du ska köra minst 3 mån. Det är faktiskt inte svårt alls då det finns så mycket bra glutenfria alternativ både i mataffären och på restauranger nu för tiden. Du hittar även massa glutenfria recept i min blogg.

Man kan även göra ett test och kolla om man har glutenallergi men det är inte så många som har just allergi. Vet inte om man kan göra mot överkänslighet hos läkarna? Jag fick det inte när jag frågade i alla fall. Jag gjorde ett ImuProtest hos min naturläkare som sa att jag var överkänslig mot gluten. Efter 2 år med glutenfrikost försvann överkänsligheten så nu kan jag äta gluten ibland utan problem. Lycka till!

GLUTENFRIA RECEPT (FAVORITER)

Glutenfritt bananbröd
Tips på glutenfria mellanmål
4 recept på glutenfri gröt
Glutenfri Granola

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Roligt att du skriver om ditt bananbröd i detta inlägg som ett av dina glutenfria favoritrecept, då jag köpte ingredienser till just det igår!

  Nu ska jag bara få tummen ur och baka det någon dag, hade tänkt vänta tills det känns lite mer juligt men igår fick jag verkligen ett jättesug på just det brödet då jag bakade det förra året och vet hur gott det är (och fick upp din yt-video på just det brödet som rekommenderat).

  Känns som jag skriver det här varje gång jag postar en kommentar men tack för all inspo än en gång haha 🙂
  Så roligt att du har blivit vegan, gillade din blogg innan med men nu ÄLSKAR jag den!

  Ellen M 2016-10-09 13:25:33
  Svara
 • Jag ska alldeles precis börja använda spirulina och hampaprotein, men hur ska dessa användas för mig, en tjej som tränar 3-4ggr i veckan och vill bygga muskler?

  Tacksam för svar!
  Kram 🙂

  Emelie 2016-10-08 22:35:48
  Svara
 • Hej Ida! Jag undrar vad man ska träna för att klara gör fler armhävningar. Just nu gör jag på knä men vill klara göra riktiga. Kram!

  Julia 2016-10-08 13:49:10
  Svara
 • Tack för en superbra blogg Ida! Jag har följt dig jättelänge och tröttnar inte <3

  Kan inte du berätta lite mer om vilka olika test du gjort för att veta vad du är allergisk/överkänslig mot och vilka mineralbrister du har/haft? Du verkar ha så bra koll på vad du tål/inte tål och om du har brist på något. Skulle själv vilja kolla upp det men vet inte hur jag ska gå till väga. Något test du rekommenderar? 🙁

  Sara 2016-10-08 11:12:10
  Svara
 • Är det bara jag som tycker att väldig många överdriver gällande gluten, för som du säger är det inte många som faktiskt är glutenintoleranta? Det har inte bevisats att gluten i sig är speciellt farligt, men de flesta personerna får väl lite ont i magen av att äta en jättestor portion pasta eller bröd, men att det kanske hör ihop med vad man äter till detta också?

  Filippa 2016-10-08 09:37:00
  Svara
 • Hej Ida !
  Har en fråga som inte alls är gluten relaterat men du känns som den optimala att fråga .
  Du har ju alltid pratat så gott om msm.
  Jag tänkte börja med det och såg att det finns både i pulver form samt tablettform med vitamin c ( då det ska tas upp bättre med vitamin c) .
  Vilket är bäst ? Pulverform eller tablett form fungerar lika bra ?

  Du är super !
  Mvh Sara

  Sara 2016-10-08 09:18:22
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Undrar samma sak som Sara! Tar just nu msm i pulverform, men det är ju så fruktansvärt äcklig smak.. Om det finns tabletter som funkar lika bra så äter jag ju hellre det hehe..
   Mvh Sofie

   Sofie 2016-10-08 09:41:58
   Svara
 • Visst kan man vara överkänslig mot gluten och få svullen mage, precis som du säger Ida, bra att du tar upp ämnet. Men, jag tycker det är viktigt att du även tar upp risken för celiaki, svullen mage är symptom även på det. Då är det viktigt att inte utesluta gluten för att kunna få diagnosen, tarmen måste vara ”förstörd” för att man ska få ett riktigt resultat. Har man fått diagnosen kan man få mat och andra varor till subventionerat pris (inom vissa landsting). Tack för en härlig och inspirerande blogg 🙂

  Elin 2016-10-08 09:17:24
  Svara
 • Hos läkaren tar man blodprov för att se om man har celiaki. Dock måste man äta gluten för att provet ska visa rätt. Finns även självtest på apoteket men det är nog bättre att gå till en vårdcentral isåfall. Lättast är, som Ida säger, att själv prova att utesluta gluten på egen hand. En mycket skadad tarm kan också ha svårigheter att bryta ner laktos. Celiaki är en sjukdom som du aldrig blir av med. Överkänslighet är en annan sak. 🙂

  Johanna Lindén 2016-10-08 08:02:59
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!