INNER CORE ÖVNING

inner-core-övningcore-övning

Att ha en stark inner core är så viktigt för att hålla god rygghälsa och skydda ryggen i alla lägen och speciellt under träning. Att ha en stark core hjälper även att förbättra träningsresultat lika så i styrketräning som löpning. I söndags körde jag den här övningen efter mitt löppass. Den ser inte jobbig ut men gör man den rätt så är den galet jobbig!

INNER CORE ÖVNING: Ligg på rygg med naturlig svank och ha fötterna i marken. Aktivera dina inre magmuskler och börja lyfta fötterna från marken någon cm och växla sakta mellan häl och tå som på bilderna ovan. Superviktigt att man hela tiden försöker pressa ner ryggen mot marken utan att ta till höftböjarmuskeln och vinkla bäckenet framåt.

Jag brukar köra den här inner core övningen 16 X 3.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Ida!
  Jag tänkte bara fråga dig om en sak som jag tänkt på ett tag. Det är såhär att jag precis slutat i min friidrott som jag gått i ett tag. Jag vill dock verkligen inte sluta träna men grejen är att jag inte vet hur. Som friidrottare och löpare får man ju lite större lår som du kanske vet just för att få explosiva muskler där, men nu känner jag att jag vill bli av med dom och bli smalare istället för att ha dessa sprinter ben. Jag menar inte att jag ska banta eller så utan vill bara att mina muskler ska bli smalare (för självklart vill jag inte att musklerna försvinner helt). Ganska rörigt men förstår du vad jag menar? Jag springer mycket fortfarande men nu är det längre och saktare istället för kortare och snabbare. Ska jag bara fortsätta så och låta “svullnaden” gå ner?
  Kram N

  N 2016-08-30 19:52:30
  Svara
 • Hej!
  Ska prova göra din linsgryta ikväll, och undrar vilken grönsaksbuljong du använder? 🙂 Tycker att de flesta innehåller massa skumma ämnen också, men kan tänka mig att du har hittat någon bra.. Kram!

  Ellen M 2016-08-30 16:51:00
  Svara
  • Svar på Ellen Ms kommentar.

   Ja jag brukar köpa en på ekoaffären som har ganska bra innehåll. Annars så tar jag en från Biofood som är eko 🙂

   idawarg 2016-08-30 17:29:15
   Svara
 • Toppenbra tips

  Marianne 2016-08-30 14:33:14 http://aktivmera.se
  Svara
 • Bra tips! 🙂
  Ha en fin dag!

  Jennifer 2016-08-30 14:13:12 http://captainlove.se
  Svara
 • Hej Ida! Kan inte du visa lite övningar som är förebyggande mot ryggskott? Har nyligen fått de pga svag bål o för tunga lyft! Vore jätte bra och snällt om du kunde visa några rehab- samt förebyggande övningar för bålen!

  Kram

  Lisa Radojewska 2016-08-30 13:42:16
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!