D-VITAMIN UNDER VINTERN

d vitamin progesterall hormonobalans

(Alla länkar är Reklamlänkar till min egen webshop Welloteket)

Läs mer om D-vitamin HÄR och Progesteronkräm HÄR.

Hej bästa Ida!

Tack för en så himla inspirerande blogg. Jag har två frågor till dig som jag hoppas att du kanske kan svara på. 

1. Du har tidigare rekommenderat att under vinterhalvåret ta kosttillskott i form av D-vitamin? När mer exakt bör en göra det och hur mycket? 

2. Har beställt hem den där hormonkrämen du skrev om för ett tag sen från Welloteket, blev väldigt nyfiken då jag har en mild grad av PCO och mycket besvär med PMS vid mens. Följer det tydligare instruktioner hur en ska smörja in sig? Var smörjer du in krämen någonstans på kroppen?

Kram från Emma ?

SVAR: Hej fina Emma ovh tack snälla! Här kommer svar på dina frågor.

1. Ja det är väldigt bra att ta D-vitamin under vinterhalvåret eller om man ej vistas ute så mycket. De flesta svenskar borde göra det under vinterhalvåret om man inte är väldigt mycket utomlands då. Jag har redan börjat ta en liten dos nu då jag efter semestern mest sitter inne under de ljusa timmarna på dagen. Men är man ute och i solljus ca 30 min/dag så kan man vänta tills sept/okt. Man får helt enkelt känna efter själv på när man inte längre får det där dagliga solljuset.

2. Åh vad spännande! Du får gärna berätta sedan hur du känner dig med den. I början tog jag den 2 gånger om dagen och du kan smörja dig med en klick lika stor som en kikärta på områden som har tunn hud som ex insidan av underarmarna, ljumskarna, mellan brösten, nacken, insidan av låren. Bra att växla  område från dag till dag. När du känner att dina besvär blivit bättre kan du minska till 1 gång om dagen som en underhållsdos.

Läs mer om D-vitamin HÄR och Progesteronkräm HÄR.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Hej finaste du! Först måste jag börja med att säga att du inspirerat mig något otroligt både när det gäller hälsa och kost. Det faktum att du är vegan har gjort att jag som 17-åring valt att bli vegetarian. Jag har stött på mycket motstånd angående mitt val vilket har gjort att jag just nu avstått från att bli vegan (även om jag vill). Jag har även varit utan socker i ca 7 månader vilket också är ett av de bästa valen jag gjort, jag mår så himla bra!

  Hur som helst, jag läste på welloteket att hormonkrämen kan vara till hjälp vid riklig mens. Stämmer detta? Har krämen haft någon effekt på dig anser du? Min mens är så riklig och jag tycker det är så himla jobbigt, därför ville jag höra om denna kräm kan vara till hjälp.

  Stora kramar!

  Olivia 2016-08-13 21:02:08
  Svara
 • Hej!

  Var köper du bovetepasta någonstans? 🙂

  Linnea 2016-08-09 17:08:58
  Svara
 • hej ida och tack för en underhållande, härlig och väldigt givande blogg. Du har en väldigt energigivande personlighet och blir alltid glad av att gå in här :).
  en fråga gällande krämen, använder du varje dag el bara halva delen av menscykeln? får så olika svar på olika sidor :/
  stor kram

  malin 2016-08-09 12:58:09
  Svara
  • Svar på malins kommentar.

   Tack fina du vad otroligt glad jag blir! Jag använder den efter angivningarna vi har på vår sida (uppdaterade här om dagen) 🙂

   Progesterall: http://welloteket.se/produkt/progesteronkram/

   idawarg 2016-08-10 16:07:43
   Svara
 • Hej Ida! Måste bara börja med att säga att jag älskar din blogg! Min fråga är följande, bör man undervisa att träna om man är måttligt underviktig på gränsen till svårt underviktig? Har ett BMI på 16.5. Jag har haft problem med ätstörningar tidigare men har börjat bli bättre. Jag har fortfarande inte fått tillbaka min mens och tappat fortfarande hår, men känner mig bättre psykiskt. Jag måste gå upp i vikt och har därför tvingats ge upp träningen under sommaren. Jag äskar dock att träna, brukade träna ca4 grr i veckan, mest styrka men även något aerobic pass. kan jag börja träna igen trots min undervikt?

  Hanna 2016-08-09 10:16:39
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hej Hanna! Tack snälla vad glad jag blir. Jag skulle råda dig att gå upp till normalvikt innan du börjar träna. Om du börjar träna redan nu måste du äta väldigt stora mängder för att lyckas gå upp i vikt. Så mitt råd är att gå upp först och sedan börja träna. Lycka till Kram Ida

   idawarg 2016-08-09 11:53:19
   Svara
 • På Welloteket står det att även män kan använda krämen. Varför ska män använda den, för vad?
  Hjälper den mot kraftiga blödningar och mellanblödningar? Ska boka tid till gynekolog och om allt är bra så kanske jag kan använda krämen för att få ordning på blödningarna? Hur lång tid tar det innan effekt?

  Bella 2016-08-09 08:25:40
  Svara
  • Svar på Bellas kommentar.

   Ja krämen är för alla med obalans i hormonerna och det kan även män ha. Acne kan vara ett ex på obalans hos män. Det kan hjälpa att få ordning på blödningar. Krämen är en naturlig kräm och en vanlig läkare kommer alltid att rekommendera p-piller före naturliga preparat tyvärr. Naturlig väg tar längre tid och går inte att säga hur lång tid det tar. För vissa märker man skillnad på några veckor och andra flera månader. Med naturliga preparat så blir man successivt bättre. Men jag skulle absolut ge det en chans om jag var du och om du testar får du gärna berätta hur det går. Kram Ida

   idawarg 2016-08-09 09:01:01
   Svara
 • Har tidigare hört om progesterall men inte vågat testa. När jag slutade med mina p-piller 2014 kom aldrig mensen. Kanske av stress, kanske av att jag DÅ hade för lite kroppsfett (fortfarande liten, men ca 5kilo tyngre nu än då) eller bara pga hormoner. Oavsett handlar det ju om hormoner. För att inte börja åldras i förtid började jag äta p-piller igen i julas, vilket jag är helt emot. Tappar väldigt mkt hår också, säkerligen av hormon obalanser…Blir SÅ nervös på detta! Man vill ju bara att kroppen ska vara glad och fungera.
  Vad tror du om denna kräm på mig? Vad är din erfarenhet av den, hur har du märkt skillnad? Har du ex tjockare hår nu etc? 🙂
  Du är otroligt inspirerande och det är otroligt kul att följa någon som har samma syn på kost, alkohol, hälsa och kroppen som än själv. Fortsätt vara du <3

  i 2016-08-08 19:38:21
  Svara
  • Svar på is kommentar.

   Hej Ida och tack för din kommentar! Jag förstår dig och samma har hänt mig. Det är vanligt att bli av med mensen efter p-piller då kroppen är förvirrad. Det kan absolut vara pga. vikt, stress mm då allt påverkar hormonerna. Jag har tjockare hår nu men vet inte om det beror på krämen, att jag äter bättre, MSM eller bara att kroppen kommit mer i balans. I alla fall så funkar det och jag kan rekommendera dig att testa krämen. Skulle även rekommendera att du testar ta spirulina dagligen + att du kollar dina zinknivåer i kroppen. Har man varit underviktig, har dåligt hår/naglar, bristningar, utebliven mens så är det vanligt att man har brist på zink. Kram Ida

   idawarg 2016-08-09 09:06:26
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Tusen tack för att du är så fantastisk och tar dig tid att svara dina läsare, då inklusive mig <3 Det är verkligen en otroligt fin egenskap du har och gör att man känner det härligt i bloggen. Att få respons och veta att man faktiskt har chansen att bli besvarad när man ger en komplimang eller ställer en fråga (även om jag givetvis förstår att du inte alltid kan svara på allt!) får än att fortsätta vilja kommentera här 😀

    Ska absolut testa det du tipsar om! Kommer få svar på mina prover om zink osv snart. Dock överdoserar jag just nu tabletter med c-vitamin och zink (A) Så just zink borde jag inte ha brist på. Men obalanser, det har jag helt klart på många sätt! Det känns så peppande att läsa att du kommit tillrätta med dina samt med din mage och dina överkänsligheter. Det får mig att känna hopp!
    Stor kram

    I 2016-08-10 15:07:56
    Svara
 • Hej Ida! Jag har köpt hem msm ihop om att det ska hjälpa mot mina inflammerade och svullna knän. Hur stor dos bör man ta för att få effekt? Har börjat lite smått nu i 3 dagar med en halv tesked och har inte märkt av några utrensningseffekter. Kram på dig fina Ida

  Elsa 2016-08-08 10:32:14
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Första veckan: ta ett kryddmått om dagen.
   Andra veckan: öka till två kryddmått.
   Tredje veckan: öka till tre kryddmått
   Fjärde veckan: öka till fyra kryddmått som motsvarar en tesked. Ligg kvar på denna dosering och se om du får önskad effekt. Får man ingen effekt kan man öka ännu mer.

   Ovan ser du bra rekommendationer. Själv tar jag minst 1 msk om dagen så du kan alltså fortsätta öka tills du får effekt men upptrappningen är till för att du inte ska få biverkningar för de kan vara jobbiga. Jag började med fulldos och det var inte kul 😀 haha Kram

   idawarg 2016-08-09 09:15:33
   Svara
 • Hej Ida!! Tack för att du är så härlig ?
  Jag började med msm för ca 5 veckor sedan och har fått mycket finnar i ansiktet. Har knappt haft några innan men nu har jag massor… Tror du detta kommer försvinna, tänker på utrensnings biverkningar!? Vill ju få fin hy av msm och inte tvärtom!! Tacksam för svar. Kram Heidi

  Heidi Carlsson 2016-08-08 09:51:44
  Svara
  • Svar på Heidi Carlssons kommentar.

   Hej Heidi! Ja en av de vanligaste biverkningarna är sämre hy. Jag fick det i ca 1 månad när jag började med MSM. Gifter vill ut och kommer ut som svett, avföring, kiss, ur hyn mm. Inte kul men det går över efter några veckor/månad. Kram Ida

   idawarg 2016-08-09 09:17:27
   Svara
 • Hej bästa Ida! Du är en stor inspiration för mig, och du har inspirerat mig till att börja träna samt äta mer veganskt.
  Min fråga till dig lyder:
  Jag skulle vilja få en mer fit kropp, med konturer osv (jag tror du förstår) dvs styrketräna. Men först vill jag gå ner 5 kilo, jag håller på att ändra min kost nu och äta mer hälsosamt samt sluta äta socker som är boven i min kost! Ska jag fokusera på hälsosam mat samt kardio först för att gå ner de 5 kilona och sen börja styrketräna när jag nått mitt mål eller hur ska jag lägga upp träning?

  Fortsätt vara du, du är så bra! Och tacksam för svar 🙂 Kram!

  Carro 2016-08-07 18:43:42
  Svara
  • Svar på Carros kommentar.

   Hej Carro och tack snälla! Det viktigaste är att du tränar och att det blir av och att du sköter kosten. Gillar du styrketräning bättre så kör det då det också kommer ge effekt. Ju mer muskler desto mer förbränner du i vila och ju bättre kondition du har desto mer förbränner du i vila. Men vad jag själv tycker är mest effektiv är att köra cirkelträning där du blandar styrketräning och pulshöjande övningar i en cirkel. Jag har flera sådana pass på min youtubekanal som du kan kolla in. Kram

   idawarg 2016-08-09 09:21:22
   Svara
  • Svar på Carros kommentar.

   Eftersom muskler bränner fett så kommer du får det mycket lättare att gå ner de 5 kilona om du först bygger upp lite muskler =) Så jag skulle satsa på muskler först! Dessutom händer det att man inser att man egentligen inte alls har behov av att gå ner de där ynka kilona, när kroppen är så stark och grym som den blir med lite muskler! =) Så i värsta fall är det helt onödigt arbete om du kör cardion först.

   FIT by Emma Hå 2016-08-08 21:03:25 http://fitbyemmaha.com
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!