VATTENMELON NYTTIG

vattenmelon nyttig ida warg

God morgon mina hjärtan! Så här såg min frukost ut här om dagen, 2 kg vattenmelon. Vattenmelon har alltid varit en av mina favoritfrukter och är väldigt nyttig, men tyvärr så har jag blivit uppblåst av det tidigare. Kommer ihåg när jag varit på hotellfrukost och avslutat med vattenmelon och sedan sett gravid ut efter. Inte kul och jag har varit så ledsen över det då vattenmelon är både god och nyttig.

Men nu har jag läst på lite mer om matkombinationer och hur det påverkar ex magen och fått reda på att vattenmelon eller egentligen frukt över huvud taget gör sig bäst att äta ensamma. Många utländska youtubers pratar om food combining och jag vet inte om det finns någon vetenskapligt bevis på det här men de senaste månaderna när jag har tänkt på det (ej följt det slaviskt) så har min mage varit lugnare och när jag gör fel kombinationer så känner jag med en gång hur magen blir mer svullen efter måltid än om jag äter ”rätt” kombinationer.

I alla fall så sägs det att vattenmelon är den frukten man absolut ska äta ensam och helst direkt på morgonen. Vattenmelon går väldigt snabbt genom systemet och är det andra saker i vägen så kommer den inte förbi. Ex. om jag äter en hel hotellfrukost innan (som det tar mycket längre för att gå igenom systemet för) och sedan äter vattenmelonen efter så ligger vattenmelonen över den andra maten och kommer ej igenom så snabbt som den vill. Det sägs att vattenmelonen då jäser (rätta mig om jag har fel?) och man blir svullen. Hänger ni med? 

Så här om dagen köpte jag hem en ekologisk vattenmelon på 2 kg som jag käkade till frukost och då enbart den. Det gick hur bra som helst och så jag njöt!! Alltså jag älskar vattenmelon!  Wohooo. Vet inte om det var tillfälligt att magen bara var i bra skick just den dagen så jag ska testa det igen snart och håller tummarna.

Här kommer lite information om varför vattenmelon är så nyttig:

– Ökar prestationsförmågan och stöder muskeluppbyggnad.
– Bra för hjärta, blodomlopp, blodkärl, och immunförsvaret.
– Enligt forskarna ska sex skivor vattenmelon ge samma effekt som Viagra 😀 Haha.
– Vattenmelon innehåller mycket lykopen anses vara bra för prostata, hjärta och hud. Lykopen kan även mildra de skadliga effekterna av för mycket sol.
– Den innehåller även mycket Kalium och kalium hjälper njurarna att skölja bort salter och minska koncentrationen av urinsyra i blodet. Det gör att risken för njurstenar minskar. Kalium har även en blodtrycksreglerande funktion.
– Vattenmelon innehåller  även massa bra vitaminer som hjälper till att stärka immunförsvaret, stabilisera humöret och främja ögonhälsan.

Gillar ni vattenmelon? Har ni känt att ni blir svullen om ni äter det?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Är jag den enda som SPRINGER på toaletten så fort jag ätit vattenmelon? Haha.. Jag har aldrig (vad jag kan minnas) haft problem med vattenmelon, men de senaste månaderna har jag märkt att så fort jag får i mig minsta lilla vattenmelon så får jag kuta till närmsta toa och hänga där ett tag. Så jäkla, jäkla trist… Kan det bero på sockret kanske? Jag har märkt att jag reagerar detsamma på godis med (typ choklad, kakor etc). Allt vill bara ut lika snabbt det kommer in typ, haha wäh!

  Jenny Persson - 20 år och mamma till världens bästa tvååring 2016-09-02 03:08:20 http://jennypersson.for.me
  Svara
 • Hej! Jag skulle gärna äta bara en hel vattenmelon till frulle… jag har på senaste tiden rasat i vikt och mina föräldrar har börjat snacka med mig om att jag måste äta mer, (jag har och har faktiskt haft ätstörningar i ett halvår nu)
  Men nu har mamma börjat bli väldigt noga med att jag ska äta mer. Hon säger att jag gärna får äta nyttigt men att jag måste få i mig mer kolhydrater, och jag säger fine till det men till just frulle skulle jag vilja äta endast frukt så som du gör för jag känner mig så fräsch när jag gör det.. Dock säger mamma att jag måste äta bröd till frukost, grovt proteinbröd äter jag nu, men endast för att mamma tvingar mig! Hur ska jag förklara och övertala henne till att äta mer som du? Älskar dina matrutiner!

  Ronja pernervik 2016-08-10 23:37:46
  Svara
 • Det stämmer, eat it alone or leave it alone 😉 fastande mage är vad som gäller när man ska äta melon då den passerar kroppen på 15-30 min, annan frukt tar 30-50 min, alltså skulle man kunna kombinera lite annan frukt till också, däremot mat som tar längre tid gör att melonen ligger och jäser, t. ex animaliska produkter, typ kött kan ta upp till 72 timmar att brytas ner helt, gryn, bönor, olika fettkällor(nötter, frön, olja) tar etc tar ca 3-4 timmar, men det kan ta lite längre tid om man kombinerat mycket fett, protein och kolhydrater i samma måltid.

  Victoria 2016-08-08 08:43:20 http://rawvegan.se
  Svara
 • Vattenmelon är så gott och jag kan äta nästan hur mycket som helst.

  Hanna 2016-08-07 19:30:08 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Jag har reagerat likadant, magen har svullnat upp och då undviker man att äta det till slut. :c Vad underbart att du drar upp det på bloggen. 😀 Får testa att äta det enskilt nästa gång!

  Sarah 2016-08-07 17:23:05
  Svara
 • Fruktos ingår ju i de fermenterbara kolhydraterna som man undviker på en FODMAP-diet för att lindra magproblem, så visst kan det ligga något i det du säger.

  FIT by Emma Hå 2016-08-06 20:44:17 http://fitbyemmaha.com
  Svara
 • Jag blir bara svullen om jag äter för mycket för jag tycker att det är så gott! Haha.. 🙂

  Nellie 2016-08-06 17:32:01
  Svara
 • Men sluta vad sugen jag blev på vattenmelon nu!

  Jag har inte upplevt en svullen mage, men om jag äter en HEL blir den nog det av all vätska, haha. Men som Johanna skriver ovan kanske det är fruktoset som gör dig svullen? Det är en hel del sånt i vattenmelon.

  Ett tips om du vill ha ännu mer svalka är världens enklaste isglassar som jag bloggade om för ett tag sen: http://trendotraning.se/2016/07/26/gott-when-its-hot/

  Ha en härlig helg!

  Anna - Trend o träning 2016-08-06 16:59:20 http://www.trendotraning.se
  Svara
 • Du har rätt. Enligt fodmap dieten så har vattenmelon otroligt högt innehåll av fruktos som jäser i magen. Något man blir förvånad över då man tänker att det bara innehåller vatten typ. Intressant det e md att endast äta vattenmelon. Jag för prova det:)

  Johanna 2016-08-06 16:31:08
  Svara
 • Intressant, något man bör komma ihåg och tänka på i framtiden. Härlig bild på vattenmelonen!

  Juliette 2016-08-06 13:02:04 http://nouw.com/juliettes
  Svara
 • Är det inte för att vattenmelon innehåller mycket fruktos?

  Anna 2016-08-06 10:57:59
  Svara
 • Men wow vad intressant! Detta inlägg ska jag spara. Älskar att läsa sånt här ???

  Jenny 2016-08-06 10:28:59
  Svara
 • Blir också svälld av vattenmelon, och såg själv bla klippet med Freelee the banana girl om detta.

  En dag så åt ENBART en MINI vatten melon, men jag klarade inte mera än halva. Därefter tog jag en promenad och tog andra halvan efter.
  Och då var det som sagt en MINI vattenmelon. Vet inte hur stor din melon var, kanske sådan skitstor?

  Och de få gångerna som jag äter vattenmelon, så äter jag helst det enbart också, men klarar inte en hel.
  Och vill pilla bort så mycket kärnor som möjligt, men antar att det är fritt fram att äta dem också? För man äter ju granatäppelkärnor haha!

  Caroline 2016-08-06 09:15:59 http://blackmary.blogg.se
  Svara
 • Blir också svullen av vattenmelon, men äter det ändå nu under sommaren för att jag som du verkligen älskar det! Men ska testa att äta det som frukost enbart då och se om det går bättre! Får testa imorgon 😀

  Kramar

  Sofia 2016-08-06 09:11:16 http://sofiahager.wordpress.com
  Svara
 • Älskar att du har börjat skriva längre inlägg! Du är så duktig ?

  A 2016-08-06 08:23:46
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!