HORMONOBALANS

Hormonkram naturlig

Naturlig hormonkräm/progesteronkräm kan hjälpa dig med din hormonobalans –> Progersterall

Har fått väldigt mycket mail och kommentarer det senaste från er där ni berättar om att ni har problem med mensen (oregelbunden, riklig, utebliven, humörsvängningar mm.), acne och uppsvälldhet/vätska i kroppen. Alla de här problemen kan bero på en obalans i hormonerna. Jag själv hade hormonobalans (gjorde ett salivtest) och hade lätt att lägga på mig vätska + att jag sov ganska dåligt. Min naturläkare rekommenderade mig att börja ta en hormonkräm som är helt naturlig som jag nu tagit i 1 år. Gjorde om salivtestet efter 1 år med hormonkrämen och nu är mina hormonnivåer nästan helt i balans och jag sover faktiskt bättre och är mindre svullen.

Den här hormonkrämen ska även vara bra för alla kvinnor i övergångsåldern och kan även vara en hjälp på vägen för alla som vill bli gravida. 

 • Kan lindra besvärvid mens, PMS, Infertilitet, missfall.
 • Kan även lindra besvär vid övergångsåldern.
 • Innehåller inga konstgjorda färg- eller doftämnen, inga parabener.
 • Ej testad på djur.

I alla fall så har vi äntligen fått in hormonkrämen Progesterall på Welloteket och det är jag så glad över. Ni hittar den + massa mer info om det HÄR. Kan vara ett bra tips till er som har obalans i hormonerna.

OBS! Har man problem med hormoner mm. så gör gärna ett hormontest (jag gjorde ett salivtest som går att beställa på nätet) och rådfråga även er läkare.

(Länkarna är reklamlänkar till min egen webshop Welloteket)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Hej Ida!
  Skulle du kunna länka till pålitliga seriösa sidor där man kan köpa salivtest? Eller kanske till den sidan du beställde ifrån? Jag skulle jättegärna vilja göra ett salivtest eftersom jag misstänker att jag har hormonbalans i kroppen, men är lite osäker på vart jag ska få tag i ett någonstans.
  Kram 🙂

  Josefin 2016-07-28 16:29:34
  Svara
 • Hur menar du med att man kan lindra missfall? Det är väl knappast något man kan lindra…?

  Anonym 2016-07-23 19:33:05
  Svara
 • Minns att du för snart två år sedan gjorde ett inlägg om utebliven mens/amenorré och lät oss diskutera. Kan inte du göra det igen?:) Eller bara om hormonproblem i allmänhet. Kram!

  Marinda 2016-07-23 12:57:55 http://marinda.blogg.se
  Svara
 • Precis som Elsie påpekar bör man vid problem med menstruation söka läkare innan man på eget bevåg börjar mixtra med hormonkrämer. Om man får plötsliga förändringar i sitt menstruationsmönster kan det vara tecken på allvarligare bakomliggande orsaker som ska utredas och behandlas av en specialist.
  Sen så måste jag faktiskt vara en jobbig typ och undra hur du kan vara så kritisk till p-piller och andra hormonpreparat men samtidigt sälja hormonkrämer? formuleringen om att endast konstgjort gestagen skulle kunna ha negativa bieffekter är även skriven på ett vilseledande sätt, då gestagener i p-piller och naturligt progesteron har exakt samma biverkningsprofil (då det påverkar kroppen på EXAKT samma sätt, en överdos av ”naturligt progesterson” skulle ge exakt likadana symptom som en gestagen-överdos)? Känns väldigt vilseledande och lite som att du vill svarmåla allt som inte är ”naturligt” och måla upp allt ”naturligt” som helt ofarligt?

  linnéa 2016-07-22 21:20:03
  Svara
  • Svar på linnéas kommentar.

   Jag är extremt kritisk till p-piller då jag själv och många i min omgivning haft problem med p-piller. Har testat så många olika men får alla biverkningar av dem + att när jag slutar så försvinner min mens länge pga. att det skapar hormonobalanser i kroppen. När man tar p-piller så har man en fake mens och så länge man går på p-piller vet man egentligen inte om man har en riktig mens eller ej. Att stoppa i sig ett piller som har så många olika biverkningar är ju helt galet! Det är ju bara att läsa vilka biverkningar ett p-piller kan ha så förstår man att man absolut inte borde utsätta sig själv för ett sådant piller…

   ”BIVERKNINGAR P-PILLER
   Biverkningar som är vanliga för p-piller är illamående, påverkan på humör och sexlust, mellanblödningar och ömmande bröst. En väl spridd uppfattning är att p-piller orsakar viktuppgång, men de studier som gjorts på detta har inte kunnat bevisa att p-piller leder till viktuppgång[3]. Ovanliga men allvarliga biverkningar, framförallt av tredje och fjärde generationens p-piller är ökad risk för blodpropp och stroke.[4] Kvinnor med kända fall av blodpropp i sin familj bör inte använda vanliga kombinations-p-piller. Istället brukar dessa erbjudas östrogenfria p-piller.

   Blodproppar av olika slag orsakade av p-piller är ovanliga men oftast allvarliga. År 2008 rapporterades det in ett fall där en kvinna under 18 år fått stroke på grund av p-piller i Sverige.[5]

   P-piller i kombination med rökning, övervikt och/eller högt blodtryck ökar risken ytterligare. Kvinnor som är över 35 år och rökare avråds från att använda kombinerade p-piller. Det finns även en koppling mellan blodpropp och migrän med aura (”ögonflimmer”) hos unga kvinnor som tar p-piller. Det finns även farhågor att p-piller kan påverka förekomsten av foglossning.

   P-piller som innehåller levonorgestrel kan ge hirsutism och akne.”

   Angående hormonkrämen så balanserar den endast upp hormonerna. Den ger ingen konstgjord mens och det finns inga biverkningar. Så nej den påverkar inte kroppen på samma sätt som konstgjorda p-piller.

   idawarg 2016-07-23 11:43:41
   Svara
  • Svar på linnéas kommentar.

   Progesteron och gestagen är INTE samma sak, molekylerna ser helt olika ut. Hormoner är budbärare till cellerna. Om hormoner är som ”nycklar” och cellernas receptorer som ”lås” är gestagen i cellen som att försöka stoppa in en nyckel som inte passar. Cellerna blir förvirrade. Varför man gör kemiska varianter är för att det inte går att ta patent på bioidentiska ting och således inte tjäna lika mycket pengar. För er som vill veta mer om kvinnors hormoner rekommenderar jag denna kurs som bygger på Dr John Lees forskning: http://www.vitallyft.se/

   Anneli 2016-07-23 11:37:50
   Svara
  • Svar på linnéas kommentar.

   Håller absolut med! Sedan vad gäller rubbningar i menstruationscykeln är det ett av våra tydligaste tecken på att kroppen mår bra eller inte. Det bästa borde alltid vara att hitta vad det är som gör att det rubbas in the first place, innan man behandlar symtomet. Jag undrar precis detsamma som du om syntetiskt hormon vs. normalt. Kan vi få något svar Ida? Jag skulle så gärna hoppas att du värnar om dina unga läsares hälsa, det vore hemskt om någon förlitade sig på en kräm och inte gick till doktorn och kollade upp sig. Du är en stor förebild för unga människor, och det är lätt att glömma att skriva ut såna saker, men snälla, gå och redigera inlägget/ gör ett till där du klargör hur viktigt det är att kolla upp med läkare/gyn först att allt står rätt till!

   Elsie 2016-07-23 09:33:55
   Svara
 • Hej Ida! Vill börja med att säga att jag älskar din blogg och din youtubekanal. Du är verkligen inspirerande!
  Jag undrar om du har tips på hur jag ska träna. Detta kanske inte är bästa inlägget att kommentera på men kände att senaste inlägget är bäst att fråga på. I alla fall, jag är inte överviktig men vill bygga muskler, på rumpa, ben och mage. Ang benen så vill jag inte ha stora, muskulösa ben utan smala och tajta. Jag vill heller inte ha jättebiffiga magrutor, vet inte hur jag ska förklara men mitt mål är att ha en kropp som malinpettersen på instagram. Hur ofta ska jag träna varje kroppsdel? Har du några tips på bra övningar?

  Kram!

  Elsa 2016-07-22 20:39:31
  Svara
 • Hej Ida! snälla, kan du tillägga i inlägget att man ska kolla med sin gynekolog eller läkare om nåt är fel också?Jätteviktigt då många unga läser som kanske inte tänker på det direkt., Om man exempelvis är mycket underviktigt och inte har mens kan det vara bra att få veta av en läkare, eller om nån annan underliggande sjukdom gör att det har uppstår problem. Livmoderhalscancer, endometrios, ätstörningar mm. är sjukdomar som ska tas på allvar, och man bör kolla upp med en gynekolog som kan sin sak. Ex. cystor på äggstockarna (som i sig inte är värst farliga oftast, men kan vara det) kan orsaka alla flera av problemen du nämde, och då är det viktigt att få veta det.

  Kramar!

  Elsie 2016-07-22 19:54:47
  Svara
  • Svar på Elsies kommentar.

   Absolut du har helt rätt lägger till det. Många har nog innan man kollar på ex en hormonkräm redan varit på utredningar hos läkare men som du skriver kan det finnas yngre läsare som kanske inte tänkt på det. Tack för att du säger till. Kram Ida

   idawarg 2016-07-23 11:24:15
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Tack för ditt svar! Du också har helt rätt i det du skrev i en kommentar här ovan att många läkare och gynekologer kanske inte heller har rätt taktik, skriver ut p-piller istället för att gå till botten med problemet, har själv varit med om det. Fick hypotalam amenorré (utebliven mens) på grund av för hård träning och för låg vikt (för lite mat), de flesta ville bara att jag skulle ta p-piller. Ända tills jag hittade en gynekolog som tog sig ett rejält snack med mej och frågade om jag någonsin ville ha barn, så fick jag ändra på min livsstil. Jag kunde inte sova på flera nätter vid tanken på vad jag höll på att göra, att jag kanske aldrig skulle kunna få barn om jag inte slutade pressa min kropp till ett osunt ideal, med kalla fötter, magproblem, nedstämdhet och ångest på köpet. Hon fick mig att ta tag i min ätstörning, och jag är glad för det, men arg över hur jag blev behandlad av läkare innan dess. Min mens var borta i fem år innan den kom tillbaka (det tog mig fyra år att hitta en vettig läkare som såg vad problemet var och konfronterade mej), det krävdes att jag helt slutade träna och åt som en häst i ungefär ett halvår för att min kropp skulle bli glad och fungerande igen.

    Jag tycker detta är skitviktigt att tala om. Jag möter tjejer hela tiden som talar om mens som försvunnit, som tränar hårt, äter för lite, av många olika anledningar. Som behöver massor med stöd och hjälp för att våga släppa taget om sin egen kontroll, ångest, ideal, vad det nu är. Och läkarna verkar inte medvetna om hur stort problem det här är. Eller andra problem med den kvinnliga kroppen för den delen heller.

    Kramar!

    Elsie 2016-07-23 12:51:45
    Svara
 • hej ida! jag tänkte kolla med dig om du kunde berätta lite mer om din naturläkare. Exempelvis hur man får tag i en sådan, hur man tar alla prover osv! hade varit jätte intressant att veta lite mer om det:) kram

  sofia 2016-07-22 18:31:52
  Svara
  • Svar på sofias kommentar.

   Jag fick kontakt med min via Holistic som jag jobbat med i många år. Har gått till flera men Leif är den absolut bästa jag varit hos. Vet att det finns några till i Sverige med hans kompetens men vet tyvärr ej vad de heter och Leif är i stort sett alltid fullbokad. Men leta på och testa googla. Kramis

   idawarg 2016-07-23 11:20:33
   Svara
 • Jag är i oblans , jag har inte haft mens på flera år . Tror du att detta kan få igång min mens ?

  Fredrika 2016-07-22 08:32:52
  Svara
  • Svar på Fredrikas kommentar.

   JAg håller med! Kräm kan kanske hjälpa, men gå absolut till en läkare först och kolla upp att allt står rätt till!

   Elsie 2016-07-23 09:27:28
   Svara
  • Svar på Fredrikas kommentar.

   Gå till en läkare för en ordentlig utredning innan du börjar mixtra själv med olika tillskott! Utebliven mens under så lång tid kan vara ett tecken på ett underliggande problem som kan kräva medicinsk bedömning och åtgärd!

   Linnéa 2016-07-23 00:04:38
   Svara
   • Svar på Linnéas kommentar.

    Håller med om att man ska gå till läkaren först men oftast har många redan gjort det men inte fått hjälp. Läkare rekommenderar oftast i det läget att börja med p-piller för att få igång mensen men vad som händer då är att man får en konstgjord mens pga. p-pillren och när man sedan slutar med dem så försvinner mensen igen. Det är inte att lösa problemet utan kan ge mer hormonrubbningar. Men absolut, bra att även kolla med sin läkare och även göra ett hormontest.

    idawarg 2016-07-23 11:18:36
    Svara
  • Svar på Fredrikas kommentar.

   Ja det kan absolut hjälpa. Värt ett försök! Ta den tillsammans med Maca: http://welloteket.se/produkt/maca-powder-200g-eu-eko/ som även det är hormonbalanserande. Berätta gärna hur det funkade sedan. Kramis

   idawarg 2016-07-22 09:42:05
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!