SAMMAFATTNING OM MIN BANANDETOX / BANANA ISLAND

IMG_8046.JPG

Okej vänner nu kommer här ett sammanfattande inlägg om min Banana Island / Banandetox. 

Varför gjorde jag Banana Island? 
Jag har sett många utländska veganer på youtube göra den som fått många positiva effekter och där av blev jag sugen på att testa. Jag gillar att lära mig mer om min egen kropp och har tidigare testat lchf, paleo, periodisk fasta och juice detox under kortare period. Under varje projekt har jag lärt mig något om min kropp och vad som funkar med den och tagit med mig lärdom. Vi alla är olika och jag tror att varje människa har sin specifika perfekta kosthållning som man själv måste sätta ihop efter erfarenhet. Bästa sättet för mig att ta reda på det är att testa på riktigt.

Hur länge håller man på?
Jag körde i 5 dagar men man kan köra så länge/kort man vill och folk kör allt mellan 3-30 dagar.

Hur många bananer om dagen och vad får man äta?
Alla säger lite olika men jag åt 20-30 bananer om dagen + spenat, gurka, selleri. Sedan smaksatte jag med kanel, vanilj och kakao. Så gröna grejer, krydda + banan.

Blir det inte dyrt med alla bananer?
Nej billigaste 5 dagarna ever. Jag körde självklart på ekologiska bananer och 1 hel dag med 25 bananer kostade ca 90kr.

Varför bara bananer?
Genom att äta en och samma sak (mono meal) sägs att det blir lätt för magen att smälta maten och det blir energi till att läka andra ställen i kroppen där det behövs. Det behöver inte vara bananer det kan vara vilken frukt (vet även att folk kör med potatis) man vill. Dock så är ju bananer lätt att ta med och innehåller bra med kalorier så man får i sig tillräckligt med energi.

Hur mådde jag? 
Första dagen för mig var jobbig med huvudvärk och lite illamående. Men jag hade satt in tandställning dagen innan så hade huvudvärk hela natten innan jag ens hade börjat så svårt att säga om det var för tandställningen eller detoxen. Dag 2 mådde jag mycket bättre och resterande dagar var jag hur pigg som helst med massa energi.

Gick jag ner i vikt?
Ingen aning, jag har ingen våg. Den här detoxen är inte för att gå ner i vikt och var absolut inte mitt syfte. Jag åt 2500-3000kcal/dag så nej fett har jag inte tappat, där emot så tappade jag säkert massa vätska då jag inte åt något salt. Tappar man vätska går man ner i vikt men när man börjar äta vanligt igen så kommer det tillbaka så det räknas inte som en viktnedgång och denna detox gör man inte för att gå ner i vikt. Dock kan man göra den som en start mot en renare livsstil som sedan ska leda till att man går ner i vikt.

Hur fungerar magen? Blir man inte förstoppad av bananer?
Oh NO! Har aldrig haft så väl fungerande mage i hela mitt liv. Bananerna kom in och sedan kom de ut i fin perfekt form. Det är därför det är SÅ viktigt att äta mogna bananer (helst med bruna prickar på). Omogna bananer ger matsmältningsproblem och kan ge förstoppning. Dag 4 och 5 kändes det inte ens att man hade en mage och att bli svullen efter måltid fanns inte trots att man stoppat i sig 10 bananer.

Funkar verkligen detox?
Jag tror att jag var ganska ren innan jag började men jag hade ett beroende av koffein (i form av te) och salt. Jag ville i stort sett salta allt! Nu är det behovet borta så kallar man det en detox så funkar det. Sedan eftersom magen fungerar så bra så kommer saker och ting ut och man känner sig otroligt ren och typ städad inifrån. Sedan så anser jag att man detoxar sin kropp genom att äta bra mat året om så just det här med detox tycker jag egentligen är fel ord på denna ”banandetox”. Tycker mer att det är en kort kur som man kan få positiva effekter av.

IMG_8219.JPG

Vad var negativt med detoxen?
Det som var absolut mest negativt var att man blir sjukt trött på banan. Dag 1 och 2 var inga problem men på kvällen dag 3 när man skulle sätta i sig den 75:e bananen var man inte särskilt sugen om jag säger så. Men varierar man sina bananer så funkar det. Gör smoothies, bananglass, banansallad med massa grönt, ugnsbakad med kanel mm. Var väldigt orolig att jag inte skulle kunna äta bananer efter det här men jag har käkat banan varje dag efter detoxen och tycker det är minst lika gott fortfarande. Sedan en annan negativ sak var all skit man får ta från folk som ska kritisera det man gör utan att ha någon som helst aning om ens syfte. Folk ska lägga sig i och berätta hur farligt det är, vilken näringsbrist man kommer få, hur trött man kommer bli, att man blir kaliumförgiftad och förstoppad. Men tro det eller ej inget av det hände mig så jag säger bara till alla er, återkom med era synpunkter efter ni själva testat. Då kommer jag lyssna på vad ni har att säga för då har ni själva skaffat er erfarenhet.

Vad var positivt med detoxen?
Det mest positiva var hur magen mådde. Att hela tiden ha en tyst och platt mage var magiskt! Jag upplever även att matsmältningen är bättre nu även efter detoxen. Måste också säga att min hy blev bättre även om jag bara höll på så kort tid. Andra positiva saker var att jag kände mig otroligt pigg från dag 3-5 och att det var så skönt att slippa tänka på mat. Man visste vad man skulle äta och när jag skulle iväg på plåtning så tog jag bara med en klase bananer. Jag har annars en tendens till att alltid tänka på mat och att äta när jag är rastlös. Nu hände inte det alls utan man åt när man var hungrig.

Får man inte näringsbrist?
Banan innehåller mycket bra näring men inte allt man behöver. Skulle man äta bara bananer resten av livet så absolut skulle man få näringsbrist. Men under en kort period så nej.

Får man inte i sig för mycket Kalium?
Jag läste på mycket om det innan och tydligen så är det så att man måste äta 300 bananer på 30s för att få kaliumförgiftning så att det är farligt. Jag hade inga symptom av för högt kalium under detoxen. Men jag hade läst på om symtomen innan och hade bestämt mig för att jag skulle sluta om det var så att jag kände av symtom så testar man så läs på och sluta om man känner symptom.

Viktigt att tänka på.
Superviktigt att bananerna är helt mogna för annars kan det bli stora magproblem då det är många bananer som ska in. Se till att äta tillräckligt mycket bananer för annars kommer du ha dåligt med energi och man kan börja må illa. För tjejer gärna minst 25 bananer och killar 30 bananer.

Kan man träna?
Jag gick enbart promenader och körde yoga men jag hade absolut kunnat träna. Varför jag inte gjorde det var för att jag inte hade tid då jag jobbade otroligt mycket under perioden. Sedan så hade jag också behövt att äta ännu mer bananer och det var jag inte sugen på. Men vill man träna så kör, men se då till att äta mer bananer.

För vem är denna detox? Passar den alla?
Jag vill inte säga åt någon att göra en detox utan det får man känna efter själv och läsa på om man tror att det passar en själv. Jag var sugen på Banana Island för att se om den kunde förbättra min mage vilket den gjorde. Dock vet jag inte hur mycket den detoxat mig då jag åt ganska ren mat innan. Men är man sugen på att testa så läs på och gör research på vad folk har fått för resultat och om det är vad du är ute efter.

Vad lärde jag mig?
Att min kropp mår bra av att äta raw fram till middag och att jag borde lägga till mer frukt och kalorier i min morgonsmoothie. Innan körde frukost på ca 400-500kcal men nu kör jag ca 700-1000kcal till frulle beroende på hur hungrig jag är. Jag har också lärt mig att min kropp och mage älskar mono meals, vilket betyder att man enbart äter en grej. Det ger så mycket energi och ska försöka ha minst 1 mono meal/dag.

Kommer jag göra den igen?
Ja absolut men inte i 5 dagar dock. Har jag en stressig period då jag känner att min mage inte är på topp så kommer jag garanterat att lägga in en banandag. Sedan kommer jag som jag sa ovan att köra mono meals med enbart banan lite då och då och har faktiskt redan nu efter att avslutat banadetoxen käkat flera mål med enbart banan. Min mage bara älskar det 🙂

Så det var all info jag kunde komma på om min resa till bananön. Har ni fler frågor så ställ dem nedan. Puss, I

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
57kommentarer
 • Hej Ida!
  Superroligt att det har gett dig bra resultat och jag är jätteglad för att det fungerat för dig!
  Jag är dock lite orolig då den här typen av detox inte passar alla. Jobbar själv på sjukhus och sett fall av så kallad hyperkalemi efter att personer ätit runt 20 bananer på ett dygn. Det skiljer sig mellan olika personer på hur bra kroppen kan göra sig av med kalium (bananer är väldigt kaliumrika). Tillhör man en av dem som av olika skäl inte kan göra sig av med kalium så kan det i värsta fall leda till att hjärtat börjar slå i fel tack och i värsta fall stanna. Så man ska nog vara lite försiktig innan man testar en sådan kaliumrik diet.

  Fundersam 2016-11-02 20:08:33
  Svara
 • Hej! Jag är lite sugen på att köra banandetoxen men tänkte bara köra nån dag. Kan man köra 1-2 dagar eller tror du det inte blir nån effekt då?

  Kram till dig och tack för jättebra blogg <3

  clara 2016-10-16 09:27:32 http://nouw.com/claratime
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag brukar aldrig kommentera men du är verkligen värld att höra detta.
  Har den senaste tiden förlorat -12 kg i vikt genom att motionera o äta mer hälsosammare och därav blivit intresserad utav kost o träning. Hittade din youtube kanal för kanske en månad sedan och följer dig flitigt och jag måste bara säga att du inspirerar mig så himla mycket.
  Jag kollar på dina videos och skriver ner recept som du lagar o gör styrke övningar som du visar osv osv.
  Jag bor i Australien och idag när jag låg på stranden så tänkte jag på dig o på alla dina bra tips o råd du ger i dina videos.
  Hittade precis din blogg och längtar tills imorgon då jag ska läsa dina inlägg o recept mm. (kl är 00:30 här nu)
  Fortsätt med det du gör för du inspirerar verkligen.
  Ska adda dig på snapchat och skicka lite snaps till dig när jag går mina pw (jag heter dldldgrsff, råkade göra det namnet av misstag haha)
  Ha en fortsatt bra dag. Kram Louise.

  lollo 2016-09-26 16:23:27
  Svara
  • Svar på lollos kommentar.

   Men alltså jaaa välkommen hit fina du och vad otroligt gald jag blir att höra! Uppskattar så alla kommentarer, snaps mm <3 <3. Kör på! Mer inspo i kanalerna kommer! Puss

   idawarg 2016-09-26 16:49:08
   Svara
 • Gick du ner i vikt??

  Manar 2016-06-13 12:17:04
  Svara
 • Hej Ida! Jag är 15 år och har blivit väldigt inspirerad av din banan detox, så jag tänkte köra på samma fast bara 3 dar.
  Dock så kommer jag träna ändan, tror du det räcker om man lägger till en banan t.ex efter man varit ute och sprungit eller är det för lite?
  Har du några andra banan tips som man kan göra förutom bananglass och smoothie? Tack fina du! ❤️

  Lisa 2016-05-29 09:45:33
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   hej Lisa! Jag förstår. 1 banan kommer ej räcka. Försök lägga till minst 5 bananer per träningspass. Kramis

   idawarg 2016-05-29 10:34:51
   Svara
 • Jag tänkte börja testa denna detox , men tänker bara satsa på 3 dagar. orkar jag mer så kör jag några dagar till. vill se hur min mage reagerar då nånting är skumt men har inte lyckats sätta fingret på det än. men tack för super bra inlägg.
  förresten åt du bara smoothie, bananglass, banansallad och ungsbakad banan under dina detox dagar eller testade du nått med?

  Mvh Lotta

  Lotta 2016-05-26 18:02:38 http://finest.se/loottzz/
  Svara
  • Svar på Lottas kommentar.

   Samma här! Tycker jag har svullen mage ganska ofta och det verkar inte vara kopplat till gluten/laktos. Jag undrar dock lite, varför är kaffe inte tillåtet? Alltså jag förstår att poängen är att bara äta en ingrediens men hur påverkar kaffet negativt? Tidigare när jag har varit på diet och tappat 10kg så fick jag ändå dricka en kopp svart kaffe på morgonen. Ida? 🙂

   Helena 2016-05-27 10:07:03
   Svara
 • Hej Ida,
  jag är sexton år och funderar på att göra detoxen i några dagar men undrar om du tycker jag är för ung eller om du tror det funkar ändå.
  Kram Vera

  Vera 2016-05-26 14:24:57
  Svara
 • Åh det verkar så spännande att prova! Jag har psoriasis som är som en inre stress för kroppen 24/7. Kanske kan bananerna hjälpa till att läka ut huden mer eftersom energin från matsmältningen går till att läka andra ställen av kroppen! Eller vad tror du? 🙂

  Filippa söderström 2016-05-25 19:22:18 http://www.filippasoderstrom.se
  Svara
 • Åh ska verkligen testa detta nån gång inom en snar framtiden, verkar ju superspännande!

  Ronja Norlén 2016-05-25 16:36:32 http://www.nouw.com/ronjanorlen
  Svara
 • Läs mer om banana Island här, där kan ni se hur mycket av varje näringsämne man får i sig exakt och vad man ska tänka på mm.
  http://rawvegan.se/banandiet-banandetox-banana-island/

  Victoria 2016-05-25 06:42:32 http://rawvegan.se
  Svara
 • Hej! Jag har precis börjat titta på dina vloggar och jag älskar dom. Sitter varje dag och väntar ut nya videos med dig. Jag har en fråga som jag hoppas att du kan svara på. Jag gör mycket smoothies och vill ha i ett proteinpulver eller liknande som ger mer mättnad men dom jag har testat (mest vassle) har en speciell smak som jag inte kan dricka för att det är så äckligt. Finns det någon variant som inte smakar något eller smakar annorlunda? Lägg gärna upp en video om olika proteinpulver då då det är en jungel för oss nybörjare 😉 kram

  Suss 2016-05-25 02:03:09
  Svara
 • Hej Ida! Linn Ahlborg har skrivit att hon ska börja på banandetoxen nästa vecka. Du har själv sagt att man inte ska testa banandetoxen när man är under 18, och Linn är endast 16 år. Jag tycker det är oroligt fel att hon gör den, eftersom att hon är en stor förebild för många yngre tjejer. Och de som läser Linns blogg kanske har sett dina videos där du tydligt klargjort att man inte ska testa banandetoxen när man är under 18, men de kanske tänker att det är OK att göra den eftersom att Linn som är under 18 gör den. Vad tycker du om detta? Du är bäst Ida!! Kram

  M 2016-05-24 20:19:39
  Svara
 • Tror inte man får platt mage av bananer, haha. Men däremot att man plockat bort det man eventuellt är känslig för. ☺

  Johanna 2016-05-24 19:54:51
  Svara
 • Hej!
  Jag är livrädd att börja med spirulina då jag läst att det är utrensande. Rensar den ut mina läkemedel jag tar? Köpte från welloteket och kom hem två dagar senare, sjukt snabb leverans och trevlig kundtjänst!!
  Mvh Ebba

  Ebba Granholm Ström 2016-05-24 19:37:02
  Svara
 • Hej! Jag visst körde Pärlan också Banana Island? Det vore roligt och intressant om han kunde berätta om sin upplevelse, fördelar, nackdelar osv. av banandetoxen 🙂
  Tack för en inspirerande blogg!!

  Sara 2016-05-24 19:14:41
  Svara
 • 1 banan innehåller ju ca 3 tsk socker vilket innebär att du fick i dig ca 375tsk socker på dessa 5 dagar. Hur tänker du kring det? Du kanske inte bryr dig om det ens 🙂 haha

  Johanna 2016-05-24 17:35:25
  Svara
 • Hej Ida! Spännande att följa din banandetox. Jag har nu blivit inspirerad av dig att köpa matchapulver och MSM. Dricker du dessa varje dag? Och måste skilja på dem eller kan jag ta ungefär samtidigt (på morgonen)? Vad rekomenderar du? 🙂 Kram, du är en otrolig inspiration och förebild!

  Mikaela 2016-05-24 17:19:01
  Svara
 • Äre bara jag som tycker att det är oerhört underhållande och fascinerande hur upprörda folk kan bli över att du äter bananer?? BANANER, inte godis eller alkohol, och i FYRA dagar!! Man får väl göra som man vill och är ju en detox inte så du promotar att det är en livsstil!

  Filippa 2016-05-24 16:49:44
  Svara
  • Svar på Filippas kommentar.

   HAHAH kan inte annat än hålla med! ”Jag ska äta donken” ”Ok”
   ”Jag ska supa skallen av mig i helgen” ”Ok”
   ”Jag ska äta bananer en hel dag” ”MEN PROTEIN DÅ?? NÄRINGSÄMNEN?? DET ÄR INTE HÄLSOSAMT!!”

   *suck*

   lisa 2016-05-25 20:18:00 http://nouw.com/lisad
   Svara
 • Jag tycker det är så kul att du provar det du känner för och låter oss följa med både här på bloggen men även på youtube! 🙂
  Jag har en fråga och det är ifall du skulle kunna skriva lite fler saker att ta istället för bananer? Min mage klarar inte för många bananer eller för mycket frukt i allmänhet, tror det blir för mycket socker även att det är naturligt. Sedan är det lite för mycket stärkelse i potatis för mig med. Har funderat på avokado, tomat och bär, men inget känns helt optimalt närings- och kolhydratsmässigt.

  Svara
 • Vad tycker du om att Linn Ahlborg som bara är 16 år ska testa detoxen? Och skulle du rekommendera den till yngre (under 18)?

  Linnea 2016-05-24 15:29:13
  Svara
 • Jag tycker precis som du säger att vi alla är olika och man kan inte säga så mycket för ens man själv har testat! Och eftersom vi alla är olika med olika kroppsuppbyggnader så reagerar och fungerar våra kroppar på olika sätt 🙂
  Jag håller faktiskt på med banan detox nu på min blogg och jag känner verkligen vilken jävla energi jag fått, och jag tränar varje dag med intervaller och styrka så jag får ju vara noga med att stoppa i mig dem här 30 bananerna bara! Haha ?
  Men Blev såklart inspirerad av dig Ida så var bara tvungen att testa själv och se hur min kropp fungerar på det ??

  Jocke Blomgren 2016-05-24 15:06:08 http://www.Nouw.com/jockeblomgren
  Svara
 • Åh, måste testa! Jag har problem med magkatarr så vore skönt att slippa en uppblåst och svidande mage i några dagar! (Om det funkar på mig) Men hur fick du tag på lådan med bananerna? Känns lite drygt att stå och plocka på sig 100-150 bananer, haha! 🙂

  M I L I N A . S E 2016-05-24 14:45:27 http://milina.se
  Svara
 • Väldigt inspirerande! Kul att du testade denna spännande detox ? Måste vara skönt att äta annat än banan nu!

  http://erikalindgren.com

  Erika, sambo, New York 2016-05-24 14:04:39 http://erikalindgren.com
  Svara
 • Hej Ida! Tack för din blogg! :*

  Jag har en liten fråga, vore jättesnällt om du ville svara!

  Jag har förstått att du inte gillar sötningsmedel och antar att du inte köper stevia. Jag skulle vilja börja med stevia men eftersom köpt stevia inte är så naturligt har jag börjat fundera på att odla stevia/sötflockel. Vad tror du om det? Är det ändå dåligt bara för att det är ett sötningsmedel? Det är väl bara en växt?….

  Hanna 2016-05-24 13:53:17
  Svara
 • Hej Ida, jag har en fråga gällande smoothies. Vanligtvis stoppar jag ner frukt (typ banan, mango, blåbär, björnbär), sojamjölk, och proteinpulver i mina smooties, men jag tycker det blir mycket kolhydrater. Har du tips på vad jag kan ha istället som innehåller mindre kolhydrater?

  Vill också bara säga att du är en stor inspiration för mig och du är grym!!!

  Tack på förhand!

  Lina 2016-05-24 12:45:59
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Det är bra kolhydrater så du behöver ej oroa dig 🙂 Men vill du ha mindre så testa avokado och eller chiafrön 🙂 Tack snälla vad glad jag blir! Kramis

   idawarg 2016-05-24 12:49:38
   Svara
 • Kul att läsa!
  Jag är själv på en banandetox, tänkte testa i minst 3 dagar.

  Jag tror det kommer att gå fint, då jag körde förra fredagen med 2 bananrätter + tomatsoppa, som garanterat var fint för min mage och mådde hur bra som helst!
  Men tror att denna detox jag kommer att köra på nu, kommer att bli slarvig. Inte mätmässigt, men är fruktansvärt beroende av både kaffe och choklad! haha

  Hemma äter mest vegetariskt och ibland veganskt, men jag anpassar mig även efter min familj med. Som redan i helgas, så åt jag kebekabpizza, och dagen därefter kyckling med potatis. Efter detta (jag är 100% säker på att det är kombinationen av köttet, laktos, gluten och fettet) Så har jag haft ont och utspänd mage, som om jag skulle äte för mycket bönor eller inte välkokta linser.

  Så får ens se hur magen är här, magen var inte direkt återställd igår heller (åt visserligen en del LAKTOSFRI kvarg).
  Sedan får jag ens se om jag ens kan hålla fingrarna i styr från kaffet och chokladen, för mätmässigt tror jag detta går galant. Har inte så mycket ”cravings” förutom choklad och kaffe (och vissa fall alkohol).

  P.S. lyssna på en av din och Viktors podd igår, och är också född i fiskarnas tecken, så kanske därför jag har såna dumma beroenden haha 😉

  Förlåt för lång text, men ska försöka göra så bra banandetox som möjligt!
  Du är grym Ida!

  Caroline 2016-05-24 11:08:08 http://blackmary.blogg.se/
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Men vad spännande. Nej kaffe och choklad är inte riktigt tillåtet 😀 haha. men testa bananglassen med chokladsmak. Den är magisk! Sedan försök hålla dig borta från kaffet. Kommer vara jobbigt första dagen men you can do it! 🙂 Tack fina du vad glad jag blir! Stor kram

   idawarg 2016-05-24 12:48:11
   Svara
 • Så intressant att läsa! Har varit så kul att följa med på detoxen kram <3

  clara 2016-05-24 10:10:27 http://nouw.se/claratime
  Svara
 • Helloo! Har ställt frågan i något annat inlägg men frågar igen; tog du MSM under detoxen? Samt hur gjorde du med vatten, drack du det mellan måltiderna? Blir väldigt inspirerad av detta! Tycker du är grym som testar och sedan delar med dig 🙂 kram!

  Julia 2016-05-24 10:00:37
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Jag tog bara tillskotten första dagen och sedan blev det bara bananas 🙂 Nu tar jag dem igen 🙂 Kramis

   idawarg 2016-05-24 10:28:15
   Svara
 • alltså seriöst. nån måtta får det väl ändå vara på dumheterna.säger inte att du är dum såklart,men banandetox?
  suck.
  verkar vara brist på ”nya saker” bland hälsofolk.
  gör som sylvester stallone,ät och var glad istället.
  banandetox.så himla dumt.och nej du behöver inte godkänna den här posten,jag var bara tvungen att avreagera mig. du rockar,men banandetox och dylika dumheter…. så dumt.

  bertil åhs 2016-05-24 09:27:23
  Svara
 • Intressant med monomeals. Men om man tex bara äter ris till lunch, äter man då endast nått med protein senare på dagen, och sen vanlig middag eller hur funkar det så man får i sig allt? 🙂

  Jenny 2016-05-24 09:19:57
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Du behöver ej vara orolig att du inte får i dig tillräckligt med protein för det får du. Du kan äta precis som vanligt bara att du byter ut ett mål till mono meal 🙂

   idawarg 2016-05-24 09:39:22
   Svara
 • Vad menar du med att du ska äta ett monomeal om dagen? Ska du äta samma sak hela dagen eller menar du bara lunch/middag?

  Josefine 2016-05-24 08:36:20
  Svara
 • Åh så intressant! Jag gillar verkligen din inställning, att man måste prova för att veta om det funkar för en själv, och att man är medveten om risker och varningstecken redan i förväg. Eftersom just bananer är den ENDA växt jag inte tycker om (äter tom hellre brysselkål) så är den helt klart inget för mig, men jag tror att jag skulle klara den med potatis eller avokado. Då behöver man ju inte heller äta 25 lika stor mängd eftersom det är mer kalorier i. Så spännande!

  FIT by Emma Hå 2016-05-24 08:36:15 http://fitbyemmaha.com
  Svara
 • Du inspirerar verkligen mig! tänker också testa lite mono meals nu.

  Dock är min fråga en annan. Jag har haft problem med ibs i flera år. Och då menar jag alla problem som ibs kan ge, om du förstår… 😉 har iaf fått flera tips om att prova msm, och har för mig att du äter det? Vad är dina erfarenheter? Kan det hjälpa just magen?

  Ha det bäst!

  Rebecka 2016-05-24 07:30:45
  Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   Ja monokels är verkligen bra för att låta magen vila så testa det 🙂 MSM har hjälpt min mage massor och även flera av mina vänner med en trög mage. Jag vet inte hur det funkar på diarré man kan vara värt att prova. Dock så måste man ha tålamod de första veckorna när man börjar med det då man kan få utrensningsymtom. Kramis

   idawarg 2016-05-24 09:07:15
   Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   Jag har haft jättestora problem med IBS, gluten och laktos – men känner knappt av det numera!
   Maila mig ([email protected]) så kan jag berätta mina tips 🙂

   Annelie 2016-05-24 08:05:26
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!