ÅNGKOKADE ROTFRUKTER MED TOMATSÅS (VEGAN) – RECEPT

IMG_6368.JPGIMG_6369.JPG

God morgon mina älsklingar! Lördag idag och det ska jag njuta av genom att besöka naprapaten och fixa rätt rygg och nacka och sedan hänga med min finis Natasha. SÅ mys!

Vill även dela med mig av en favoriträtt jag brukar äta till middag/lunch. Den är vegansk och superlätt att göra.

INGREDIENSER:
• 1 stor sötpotatis
• 2 små potatisar
• 2 morötter
• Ruccola
• Näringsjäst

• Min magiska –> Tomatsås

GÖR SÅ HÄR: Skala och skär upp sötpotatis, potatis och morötter i ganska små bitar. Ångkoka dem i 10-12 min. Har man ingen ångkokare går det bra att ugnsbaka eller koka. Servera med min tomatsås, ruccola och *näringsjäst.

*Näringsjäst finns att köpa på hälsokostbutiker. Det smakar lite som parmensanost.

Läs också:
Råris med linsröra och mangosallad
Vegansk teffpizza
Vegansk pasta med tofuwook

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Jag har ju börjat äta veganskt och har börjat höra mer och mer på youtube prata om den här Hclf och
  raw to 4 ”dieten” osv. jag håller på att försöka gå ner i vikt (fått barn för ett halvårsen så har lite gottekilon kvar) men hittar inget bra sätt då räkna kalorier bara slutar med att jag trycker i mig annat, antagligen för att jag äter alldeles för mycket, så Hclf låter ju väldigt bra, och många får väldigt bra resultat.. men som du nog också vet så är ju kolhydrater liksom det värsta som finns enligt ja dom flesta, så är ju jag också van att det är, har blandannat ätit lchf rena motsatsen men det skulle aldrig funka på vegansk kost. till frågan då haha, vad tror du om Hclf, har du läst något om det? har du några tips, vad tror du? jag är så nervös inför att ens prova men det låter så bra att kunna äta potatis, mycket frukt osv utan dåligt samvete då jag älskar båda delarna :s

  Matilda 2016-04-23 21:59:18 http://nouw.com/matildahjelm
  Svara
 • Hej! Har du funderat någon gång på att tävla i bikini fitness? Är ju väldigt populärt inom styrketräningsvärlden och hade vart intressant att höra dina åsikter kring det? Kram!

  Emma 2016-04-23 20:55:10
  Svara
 • Hej Ida! Först vill jag bara säga att din blogg är så himla inspirerande, du är en bra förebild för unga som gamla. Hälsa är så viktigt, och din blogg gör att man verkligen blir peppad! Trots att du är så duktig i både träning och på att göra hälsosam vegansk mat så får du allt att verka enkelt och okomplicerat för oss nybörjare! Tack bästa du ❤️

  Nu till min fråga! Jag har haft sån fruktansvärd mens… Jag har haft väldigt ont, så pass att jag spyr en hel del. Blir sängliggandes i 2 dagar och blir öm i hela kroppen. Jag har stått ut väldigt länge med de. Jag har inte velat börja med preventivmedel, tycker de känns dumt mot kroppen. Men hösten 2015 bestämde jag mig för att börja då jag hade väldig blodbrist. De vart lite bättre! Så jag fortsatte. Men nu i Mars fick jag kikhosta, och i o med det upptäcktes de att jag hade även tecken på blodpropp i lungan. Nu får jag inte fortsätta med p-piller. Och jag blev ännu mer emot preventivmedel… Men har nu fått den där jäkla mensen igen. Vet inte vad jag ska göra! Har du några tips? Finns de nått bra alternativt preventivmedel som är snällt mot kroppen, eller är de kört? Kan någon speciell träning eller kost dämpa menssmärtor? Jag är 19 år, tränar regelbundet, rider och frisk i övrigt! Behöver verkligen hjälp…

  Puss och Kram ❤️

  Karin 2016-04-23 20:41:06
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Jag har tagit mini-piller, Cerazette i 5 månader och der funker super! Just för att det finns en blodproppsrisk i min familj får jag inte ta p-piller, men mini-piller utgör ingen risk för proppar. När jag precis började med Cerazette så fick jag inte riktigt mens, men en mellanblöning, i ungefär 5 dagar. Sedan dess har jag inte haft någon mens alls! Det är ju såklart olika för alla men det kan ju vara värt att prova! 🙂

   Molly 2016-04-24 08:47:17
   Svara
 • Ser super gott! ?

  http://Erikalindgren.com

  Erika, sambo, New York 2016-04-23 16:24:54 http://erikalindgren.com
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har en fråga om träning som jag skulle bli jätteglad om du svarade på!
  Jag är 16 år gammal och älskar verkligen att träna, jag rider, styrketränar och är ute och springer. Jag brukar träna mellan 2-6 dagar i veckan (oftast 4, beroende på hur mycket plugg det är i skolan.)
  Men jag har 2 problem.
  Det första är att jag alltid, asså verkligen varje gång efter jag tränat mår jättelilla! Det gör att jag inte kan få i mig någon mat på kanske 4 timmar efter jag tränat. Och det tar liksom bort glädjen i träningen när man mår illa efter varje träningspass! Mitt andra problem är att jag inte tycker att jag får resultat, kan det hänga ihop med att jag inte får i mig näring direkt efter träningen eller beror det på något annat tror du?

  Älskar din blogg och dina videosar!
  Kramisar

  Molly 2016-04-23 13:28:14
  Svara
  • Svar på Mollys kommentar.

   Hej! Nu är jag inte Ida som du egentligen ställe frågan till men för nått år sen upplevde jag precis samma sak! Jag kollade upp det och det visade sig att jag hade blodbrist och järnbrist, så ett tips kan vara att du kollar upp dina värden 🙂

   M 2016-04-23 13:34:45
   Svara
 • Mmm det där ser gott ut.

  Minna Torstensson 2016-04-23 11:40:58 http://minnaelvira.devote.se
  Svara
 • Vad gott det låter!

  Hanna - Pilates och träningstokig 2016-04-23 10:04:26 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!