MÅSTE JAG GÅ TILL GYMMET?

nike-löpning-5-ida-warg

Jag är så otroligt trött på gymmet! Jag har verkligen ingen motivation alls vilket resulterar i att jag struntar i att gå dit. Dessutom vill jag gärna vara utomhus nu när våren är här, istället för att stänga in mig på ett gym. Så, min fråga är, räcker det med enbart löpturer & promenader som träning? Och kanske något yogapass hemma. Jag tycker verkligen om löpning då är det är så effektivt och inte speciellt tidskrävande. Jag har inga specifika mål med min träning. Jag vill bara känna mig hälsosam, fräsch, piggare och starkare. Så, räcker det? Eller bör jag köra styrka på gymmet också?
Kram

SVAR: Hej fina du! Jag förstår vad du menar då jag också ibland får den känslan för gymmet. ABSOLUT kan du bara köra löpning och yoga. Det absolut viktigaste med träningen är att man känner sig motiverad och tycker att det man tränar är roligt. Det gör att det blir lättare att komma iväg och att ens träning blir regelbunden.

Många gör felet att de hört/läst att ex. crossfit (bara ett exempel)  är det mest effektiva träningen för att få resultat. Man börjar på crossfit men hatar det. Man tvingar iväg sig men efter X antal veckor så blir det för jobbigt och för mycket ångest över att komma iväg och man slutar. Tycker man då ex att yoga, löpning, dans, spinning mm. är roligare så kör på det. Det viktigaste är att man kommer iväg och rör på sig regelbundet. Den bästa träningen är nämligen den som blir av.

Så med de målen som du har funkar det absolut med löpning och yoga så njut av det! 🙂 Kramis

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej Ida! Vill börja med att säga att du är en sjukt inspirerade person och din blogg är så himla intressant och inspirerande, tack för givande läsning!!
  Min fråga som är i fokus just nu är att jag är alltid hungrig, hur mycket jag än äter så är magen tom och vrålhungrig redan efter någon timme, jag äter havregrynsgröt, ägg, knäckebröd, bär, frukt, naturell fil och musli till frukost och kvällsmat, varierar så klart inte allt samtidigt. Till lunch brukar det bli kyckling och ris eller potatis och kyckling kanske, lite olika. Men jag äter mycket, stora potioner, mycket mat etc, äter mycket mer än mina vänner och t.om mer är min kille ibland..
  Är detta för att jag har börjat minska på sockerintaget och börjat utesluta mjuktbröd??
  Igår såg mat intaget ut såhär :
  Frukost 11:00 – Naturell fil med osockrad musli, knäcebröd med ägg, äpplebitar, en kiwi och en banan.
  Lunch 15:00 – Kycklinggryta med ris och grönsaker
  kvällsmat : 19:00 – Havregrynsgröt med banan och kanel och en knäckemacka med ägg.
  Jag var jätte hungrig innan klockan var 14 och när klockan var 17 så var jag vrålhungrig, magen kändes helt tom!
  Har du några bra tips på mat/mellanmål som jag skulle kunna äta för att känna mig mätt längre är 1 – 2 h???

  Izabell 2016-04-22 12:15:04
  Svara
  • Svar på Izabells kommentar.

   Vi alla har olika ämnesomsättning och jag äter alltid mycket större portioner än mina tjejkompisar. Allt har att göra med vad man har för ämnesomsättning och hur mycket du förbränner och rör på dig. I mina öron låter det inte som så mycket mat alls. Testa lägga till 2 mellanmål också så att du håller dig mellan måltiderna. Gör smoothies och addera proteinpulver (det brukar göra att man håller sig mätt längre). Du har även fått bra tips av Emma nedan 🙂 Kram

   idawarg 2016-04-22 13:39:50
   Svara
  • Svar på Izabells kommentar.

   Mitt tips till dig är att äta mer fett. Antingen byta ut lite av kolhydraterna mot fett eller helt enkelt lägga till fett. Jag själv är alltid småhungrig när jag delar upp mina dagar i huvudmål och mellanmål, men äter jag stora rejäla huvudmåltider med mycket fett (minst några matskedar ren olja!!) så blir jag både mätt utan att bli så där seg, och jag har helt eliminerat mitt behov av mellanmål.

   FIT by Emma Hå 2016-04-22 13:24:03 http://fitbyemmaha.com
   Svara
 • Hej Ida! Vill börja med att säga att du är en så otroligt inspirerande människa, följer dig både på bloggen och youtube haha 🙂 Men jag har en fråga till dig! När du sminkar dig lite ”mer” som t.ex. senast på Finest, så brukar du sminka ögonen så fint. Du brukar ha ganska svart runt ögonen om du förstår hur jag menar? 🙂 HUR gör du människa?? När jag sminkar mig mörkare under ögonen så får jag så små ögon..Vore superkul om du kunde förklara dels vilka produkter du använder och gärna hur du gör 😀 Kram!

  Emelie Gustavsson 2016-04-22 12:11:21 http://emelieg.devote.se
  Svara
  • Svar på Emelie Gustavssons kommentar.

   Hej fina du och vad glad jag blir <3 <3 Vad kul att du tycker om min make up. Flera som frågat om den så kanske kan få ihop en video snart. Dock måste jag varna i förväg att jag inte är någon make up proffs 😀 haha <3 Kramis

   idawarg 2016-04-22 13:35:49
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!