RAKA MARKLYFT I CABLE CROSS

IMG_3615.JPGIMG_3614.JPGIMG_3613.JPG

God morgon från Karlstad mina finisar! Har varit här sedan igår och åker vidare hem till Stockholm senare idag. Men först lite Pole Dance träning. Woop!

Tänkte även tipsa om en galet bra övning för baksidalår och rumpa. Okej jag erkänner, den här övningen är inte så snygg men den är bannemej bra. Haha. Den här brukar jag lägga i slutet av mina ben/rumppass för att pusha ut det sista och jag vet inte vad den heter men jag kallar det för marklyft med cable cross, då det blir lite som ett rakt marklyft.

Gör så här: Stå lite bredare än höftbrett med lite lätt böjda ben. Ta tag i repen och böj i höften med rak rygg som bild 1 och 2. Aktivera baksidan och rumpan och dra dig som i bild 1. Viktigt att bålen är avspänd under hela övningen och att hålla rygg och ben raka.

Jag brukar köra 12 reps X 3.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Kul med lite annorlunda övningar! Kändes lite ovant och konstigt i denna övning, men tog rejält i ländryggen så jag antar att jag gjorde nåt rätt iallafall 🙂

  Isflingan 2016-04-12 22:06:54
  Svara
 • Hej! Har du något tips på hur man ska VÅGA ta sig till gymmet? Alltså motivationen finns där, men jag vågar inte gå dit för jag tycker att det känns pinsamt då jag är väldigt(!) svag, under genomsnittet, och jag bara har gymmat ett fåtal gånger så jag vet liksom inte riktigt hur alla maskiner funkar. Jag ser på mycket träningsvideos och de gånger jag har varit på gym har jag ÄLSKAT det, men jag har bara varit där tillsammans med min idrottslärare och känt mig ”skyddad” då. Tycker träning är så kul och efter att jag inte tränat regelbundet på länge (pga sjukdom) vill jag så gärna bli stark igen. Vet att det är självklart att man måste ha lätta vikter/inga vikter i början pga teknik men skäms ändå av någon anledning och saker som ”vi har alla varit nybörjare” osv hjälper inte, för jag skäms inför mig själv också. Har inte riktigt fattat hur otränad och svag jag är. Förr har liksom 3×30 situps känts som ingenting men nu är liksom 3×10 jobbigt. Jag hoppas att du kan ge mig något tips för vill verkligen börja träna igen och tycker inte att hemmaträning räcker för den styrka jag vill uppnå. Vill tillägga att jag förstår att folk är där för sin egen skull och bryr sig inte om andra eller att ingen skulle skratta, men det går inte att få in. Har inte råd med en PT som kan hjälpa mig heller, är bara 16 så har inte så mycket pengar. Tacksam för svar och hoppas att du förstår hur jag menar!

  - 2016-03-30 15:32:45
  Svara
  • Svar på -s kommentar.

   Måste bara få säga ett eller två ord här <3 Jag tror du har rätt i att folk fokuserar på sig själva och inte kollar så mycket på andra, men jag känner som du ibland. Är extremt svag i axlar så när jag står där med mina 2 kg hantlar bredvid en annan tjej som kör med mycket större, ja då känner man sig lite mesig haha. Men jag skulle kunna tipsa om att köra på med hög musik i lurarna och försöka att inte fokusera på andra utan bara dig själv. Alla börjar nånstans <3 Annars kanske du har någon kompis som vill träna med dig? Jag hade nog aldrig vågat mig till gymmet utan min träningskompis från början. Höll mig väldigt mycket undan i början, men nu försöker jag skita i vad andra tycker. Om jag inte orkar (tex få upp vikterna i benpressen) ja då ber jag någon snäll människa om hjälp. Tror inte någon har dömt mig för det.. Och ALLA har varit supernälla och hjälp mig. Le mot världen och världen kommer le mot dig <3 Stort lycka till <3

   emma 2016-03-31 13:06:42
   Svara
   • Svar på emmas kommentar.

    2 kg är inte lite! De flesta som tycker de är svaga i axlarna glömmer ofta att deltamuskeln är sjukt liten i relation till många andra muskelgrupper så som lår, rumpa, lats etc. Om du tar 40 kg i knäböj och 2×2 kg i hantellyft åt sidan så är det ju egentligen faktiskt mer eller mindre proportionerlig. Dina axlar är ju inte i närheten av lika stora som dina lår, eller hur? I förhållande till sin storlek är de dock ändå hyfsat jämnstarka, så det är inget att skämmas för alls =) De flesta som tränar axlar med stora vikter har ofta kass teknik för delta är liksom inte skapt för att klara av samma vikter som man använder när man kör typ bröst. Så nästa gång du känner dig mesig, tänk på att det som ger resultat är att aktivera rätt muskler, inte flyta stora vikter =)

    Emy 2016-04-01 14:38:12
    Svara
  • Svar på -s kommentar.

   Hej fina du och tack för din kommentar! Svarar på den i ett inlägg inom kort. Kramis

   idawarg 2016-03-30 17:50:52
   Svara
 • Kul med nya rumpövningar!

  Caroline 2016-03-30 15:28:21 http://blackmary.blogg.se/
  Svara
 • Hej Ida! Jag funderar på att prova köra en vegetarisk kost i en månad för att se hur kroppen mår av det. Jag kommer dock äta fisk (äter nästan bara lax). Jag undrar om du har några tips på hur jag ska få in mig tillräckligt med protein? Jag tränar en hel del och vill inte få i mig för lite. Äter i det stora inte speciellt mycket kött för tillfället, men kan vara kul att se om kroppen kan må ännu bättre! Alla vegetarianer/veganer säger ju att de aldrig har mått bättre! 🙂 Kramar

  emma 2016-03-30 10:31:09
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!