Glutenfria chokladmuffins (vegan) – Recept

IMG_3773.JPGIMG_3772.JPGIMG_3777.JPGIMG_3774.JPGIMG_3779.JPGIMG_3778.JPGIMG_3776.JPG

God morgon mina älsklingar! Här kommer ett recept på magiska, glutenfria, veganska chokladmuffins. Jätte lätta att göra, mättande och så goda!

INGREDIENSER:
• 4 dl mandelmjöl
• 4 msk krossade linfrön
• 1 tsk bakpulver
• 1 tsk kanel
• en nypa havssalt
• 2 mogna bananer
• 1 chia ägg (1 msk chiafrön + 3 msk vatten)
• 1 msk smält kokosolja
• 1 msk vinäger
• 1 tsk vaniljpulver
• 2 msk mandelmjölk
• önskad mängd choklad (jag använde ca 60g mörk vegansk choklad)

GÖR SÅ HÄR: Blanda ihop chiaägget och låt det stå i 15 min. Blanda alla torra ingredienser (mandelmjöl, linfrön, bakpulver, kanel, salt) i en bunke. Blanda resten av ingredienserna förutom chokladen i en annan bunke och häll sedan ner den torra blandningen och rör ordentligt till en jämn smet. Hacka chokladen och blanda ner (spara lite till topping). Ställ ut formar på en plåt och fyll dem till 3/4. Baka i ugnen på 175 grader i 22 min.

Läs även:
Nyttig varm choklad
Nyttig glutenfri brownie
• Nyttiga, glutenfria chokladbollar

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Hej!
  Undrar varifrån bordet och soffan kommer! Superfina!! 🙂

  Agnes 2016-03-24 12:20:28
  Svara
 • Hej Ida! Jag har i flera inlägg lagt märke till ditt vardagsrumsbord och nu måste jag bara fråga, vart har du köpt det? Tycker det är så himla fint 🙂

  Madeleine 2016-03-23 21:00:52
  Svara
 • Hej Ida! Älskar din blogg och dina Youtube videos! Du ger så mycket glädje och i inspiration!!! <3 jag har en fråga om tävlingen i samarbete med Asics? Är den avslutad och när får man veta vinnarna? 😀 (hoppas ju självklart att jag skulle ha något chans ) kram

  Frida 2016-03-23 14:07:05
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Men åh tack fina du! Det är Asics som håller i tävlingen så jag vet inte faktiskt. Kan se om jag kan kolla med dem. Vet att den skulle hålla på ett tag 🙂 Kramis

   idawarg 2016-03-23 16:09:13
   Svara
 • Mums!!

  http://erikalindgren.com

  Erika, sambo, New York 2016-03-23 14:02:35 http://erikalindgren.com
  Svara
 • Ser så goott ut!!

  En snabb fråga: vart brukar du äta sushi någonstans? 🙂

  Julia 2016-03-23 13:23:46
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Java love it! På olika ställen men min favorit är absolut Green Rolls i Kungshallen (övervåningen) MUMS! Åt där idag!

   idawarg 2016-03-23 16:09:56
   Svara
 • Hej Ida, är nybliven vegetarian och jag undrar om du har tips till vegetarisk/vegansk mat till påsk? Ska nämligen laga treätters så jag behöver verkligen inspo. Typ förrätt, huvudrätt och efterrätt som är vegetariska/veganska? Tack på förhand!

  Maria 2016-03-23 11:38:04
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Jag älskar min linsgryta med sötpotatis och kommer nog själv laga den. Elker så kommer jag göra ugnsbakade rotfrukter med umph. Det smakar som kyckling men är ett veganskt sojaprotein. Det brukar gå hem även hos köttätare. Du hittar massa veganska godsaker i kategorin recept här på bloggen så kolla det 🙂 <3

   idawarg 2016-03-23 16:12:03
   Svara
 • Så goda muffinsarna ser ut 🙂 Jag har som jag tidigare skrivit att jag börjat träna tack vare dig 😀 Var ute och sprang idag och mina löpartights bara glider ner. Det är så himla irriterande och jobbigt att hela tiden dra upp dem. Undrar om du har tips på löpartights som sitter där de ska? Sedan undrar jag också om jag hellre bör ta en mindre storlek än större, ligger mellan 2 olika storlekar. Tack för din pepp Ida!!

  Caroline 2016-03-23 10:44:12
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Åh vad kul att höra! Jag förstår ditt problem, SÅÅÅ störande när det händer. Jag brukar köra på storleken mindre när jag springer. Brukar även köra tights som går ganska högt i midjan så de sitter åt över höften ordentligt. Inte skönt när man styrketränar men under löpningen är det perfekt 🙂 Kramis

   idawarg 2016-03-23 16:13:21
   Svara
 • Hej! Jag har ett problem som jag hoppas och tror att du kanske kan kommentera på nåt smart sätt 😉
  Jag älskar att träna, springer gärna varje dag, flera styrkepass på gymmet i veckan och går även på mer dansinspirerade pass. För jag tycker det är SÅ roligt. Jag skulle till exempel gärna springa en lugn och skön mil på morgonen för att sedan köra en halvtimma styrka på kvällen. DOCK till problemet.

  Jag har så jäkla lätt för att gå ner i vikt. Väger just nu 52 kg till mina 167 cm och ser väl allmänt rätt vältränad ut, men på gränsen till mager. Hur jag än äter så går jag inte upp i vikt känns det som. Slutar jag träna går jag upp ett par kilo men om jag istället tränar så mycket jag egentligen skulle vilja går jag ner och blir benig.Tittar på de kurviga tjejerna på gymmet och avundas. Känns som om jag behöver gå upp lite i fettprocent men det går fasen inte!? Apråopå inlägget så älskar jag att baka nyttigare alternativ som tex dessa muffins, men jag äter också fika, mackor, choklad flera gånger i veckan. Jag håller inte på något sätt in på mat liksom.

  Ps tack för en INSPIRERANDE blogg! <3

  Rebecka 2016-03-23 08:23:01
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!