VEGANSKA VÄSKOR, SKOR, KLÄDER?

fika

Hej Ida! Jag vill börja med att säga att du är en stor förebild för mig och att jag gillar din syn på kost och träning. Du verkar också vara en genuint trevlig människa och bara genom att se dina videos får man lust att hänga med dig. Du har inspirerat mig till att gå över till att bli vegan. Med anledning av detta tänkte jag fråga dig hur du ställer dig till användandet av klädesplagg som tillverkas av material från djurriket. Äger/använder du något som är gjort av ex. skinn eller ull? Tänker du på att inte köpa saker av sådana material? Hur gör du? Är lite nyfiken, så är tacksam för svar. Kram!

SVAR: Hej fina du och tack snälla för dina fina ord! De värmer verkligen 🙂 ♥ Så kul att höra att du blivit inspirerad till att bli vegan! Wohoo. Att äta vegetabiliskt är det bästa beslutet jag tagit och hoppas du kommer gilla din nya livsstil.

Det är väldigt bra frågor du tar upp. Jag äger några väskor, skor och jackor som är av djur. Det är saker som jag tidigare köpt och som jag fortfarande använder. Jag har bestämt mig för att inte köpa något som är gjort av djur framöver men jag kommer att använda det jag redan har då skadan redan är skedd. Vill man verkligen ha skinn mm. så är det bästa i så fall att köpa begagnat. Finns massa bra Second hand butiker som säljer fina väskor mm.

Jag älskar väskor och har letat ihjäl mig efter snygga veganska väskor av hög kvalité men jag hittar inga. Vet att Stella McCartney har men de där inte riktigt i min stil. Så snälla har ni tips på snygga skor, jackor, väskor mm som är veganska så dela med er?

Kram, I

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hej!
  Bara lite info ang. begreppet vegan. Det som skiljer en vegan från en vegetarian är just det faktum att den förstnämnda INTE använder sig av några animaliska produkter – varken i sin kost, i kläder eller andra produkter och heller inte använder produkter som är testade på djur. T.ex. hygienartiklar, smink, hårprodukter, osv, osv. Som vegan bojkottar man ALL övrig exploatering av djur och går därför inte på cirkusar, zoo, djurparker som håller djur i små inhägnader eller utnyttjar dem för underhållning och ridturer, m.m. Fotografering med vilda djur (som oftast är drogade och misshandlade) bojkottas självklart också om man är vegan.
  Vegetarianer och veganer äter i princip samma kost, dvs 100% växtbaserad sådan. Däremot utesluter veganer även honung eftersom det produceras genom exploatering av bin – googla för mer info (vingar klipps av). En produkt kan således vara vegetarisk utan att vara vegansk.
  Mjölkprodukter och ägg är animalier, inte vegetabilier och därför omöjligt vegetariskt. Den som äter mejerier och ägg är alltså inte vegetarian utan lakto-/ovo-vegetarian. Tyvärr benämner sig många felaktigt som vegetarianer trots att de alltså äter animaliska produkter.
  Tänk er själva en omelett – på vilket sätt skulle den vara vegetarisk??
  Många tycker att detta är hårklyveri, men jag menar att det är mycket enklare om alla använder rätt ord för vad de menar. Så slipper man t.ex. fråga om den s.k. vegetariska maten innehåller animalier – eller om den veganska maten innehåller honung eller palmolja. Eller om produkten är testad på djur.

  Marcus 2017-04-22 11:09:46
  Svara
 • Skofeber har en särskild avdelning för skor som är veganska och där finns över 1600 modeller i storlekar från 35 till 47! Du hittar allt här:
  http://www.skofeber.se/index.lasso?handelse=produktgrupp&1=vegan

  David Bergkvist 2016-09-10 12:51:42 http://www.skofeber.se/
  Svara
 • Hej fina Ida! Jag driver ett online-magasin om veganskt mode: www.vildamagazine.com

  Sascha 2016-05-23 13:47:47 http://www.vildamagazine.com
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har väldiga komplex över mina stora armar och vågar aldrig ha på mig något annat än långärmat. De är stora både av muskler, då jag har styrketränat en hel del, men även täckta av ett tjock lager fett. Jag vill absolut inte ha såhär stora armar till balen och studenten som är om två och en halv månader, så jag försöker verkligen att få de mindre, men det verkar som om inget funkar. Kosten vet jag är A och O för att förbränna fett, men jag vet inte hur jag ska göra med träningen. Jag har på senaste avstått från att träna armar, då jag inte vill att de blir större. Samtidigt är jag rädd att allt fett går dit eftersom det området inte tränas. Vad skulle du råda mig att göra? Uppskattar verkligen svar!! Tack på förhand!!

  Astrid 2016-03-23 14:58:19
  Svara
 • Green Laces är bäst i Stockholm på veganska skor/väskor/kläder. Finns hemsida och butik på Hökensgata på Söder!

  jonna 2016-03-18 13:08:38
  Svara
 • http://mattandnat.com/ 🙂 ha så kul i sälen!

  Susanna 2016-03-18 08:01:35
  Svara
 • givanchy!

  anna 2016-03-17 23:01:41
  Svara
 • www.greenlaces.se har bara veganska grejer, de har en affär i stockholm också. Kvalitetsgrejor som är bra för djur, människor och miljö. De har massa skor, väskor och annat skoj, kolla gärna det! Och jag tycker det är jättekul att du blivit vegan, så fint av dig <3

  Annika 2016-03-17 21:26:43
  Svara
 • Hej Ida! Tycker du verkar ha en bra koll på mat så jag undrar vad du tycker om råg? T.ex. Rågbröd och rågflingor? Om man inte är allergisk mot gluten de vill såga.
  Vill även passa på att tacka för underbar inspiration kring träning och vegansk kost! <3
  Kram

  Nathalie 2016-03-17 19:32:27
  Svara
 • Vagabond har en ny sko-kollektion som är helt vegansk!! Känns som det kommer fler och fler veganska alternativ i butikerna!

  Sanna 2016-03-17 19:11:07
  Svara
 • Tipsar också om Matt & Nat. Har deras Mitsuko Mini, min favvoväska! Verkligen värt att kolla in 🙂

  Sara 2016-03-17 16:21:50
  Svara
 • Matt & Nat har jättemånga fina veganska väskor i fakeläder! Tips tips

  Kajsa 2016-03-17 15:31:20
  Svara
 • Svårt det där… Men klokt beslut av dig!

  http://erikalindgren.com

  Erika, sambo, New York 2016-03-17 13:56:41 http://erikalindgren.com
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har blivit inbokad på din resa till Thailand men det verkar vara någonting som stör kontakten mellan mig och Anders som har mailat mig om resan innan. Så jag undrar bara var jag ska betala och var jag får mer information om resan? Jag får inte tag i Anders nämligen.. Kram!

  Maja 2016-03-17 13:19:15 http://www.healthymaja.devote.se
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   Hej maja! Så konstigt. Andreas skickar dig ett sms. Och förresten, SÅÅÅ kul att du ska med! Kommer bli en magsik resa och längtar redan 🙂 Kram

   idawarg 2016-03-17 14:58:10
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!