TIPS FÖR ATT KLARA CHINS & PULL-UPS

traning-3träning-miami-3-ida-warglatsdrag-1Hej Ida! Att sätta upp mål tror jag verkligen hjälper för att bli motiverad och komma framåt i träningen! Ett av mina mål är att klara av att göra chins eller pullups. Därför undrar jag om du har några tips på övningar eller upplägg för att nå det målet? Kram!

SVAR: Ja det är så viktigt med mål och ska sätta mig nu i veckan och sätta upp ordentliga mål för min egen träning 🙂 Ja chins och pull-ups är grymma mål och det var mina mål förra året vilket då kändes helt omöjligt men som jag tillsist klarade. Eller pull-ups klarade jag ganska snabbt med de där breda chinsen kändes totalt omöjligt. Jag körde 2 ryggpass i veckan och då körde jag ganska tungt och de övningarna nedan var de som verkligen hjälpte mig mot målet.

– excentriska chins
– breda latsdrag (bild 1)
enarmslatsdrag (bild 3)

Superbra att köra excentriska chins, vilket betyder att man hoppar upp och håller emot på vägen ner och då gärna kör så långsamt man kan. Chins med gummiband är också bra med måste säga att jag tycker att excentriska är snäppet bättre. Sedan är latsdrag magiska. Jag tänkte att om jag kan göra ett latsdrag med min egen vikt så borde jag kunna göra en chin. Så jag körde ganska tungt och 4-8 reps. Sedan körde jag enarmslatsdrag med rak arm för att jämna ut styrkan då jag var ojämnt stark.

Har ni fler tips så dela gärna med er nedan?
Kramis

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hej Ida,
  Vill bara börja med att säga att jag älskar din blogg och youtube kanal! Jag har en fråga nämligen hur jag ska träna och äta för att nä mina mål. Just nu satsar jag på att gå upp 1-2 kg i muskelmassa vilket är ett långsiktigt mål. Jag är ganska smal väger 55kg på mina 172 cm och har ett BMI på 18.6 min kroppsfett% tror jag ligger på runt 19% har dock inte genomfört en riktig undersökning bara utgått från mått och BMI. Jag skulle vilja gå ner till 16-17% kroppsfett för att muskler att musklerna ska synas mer (speciellt magmusklerna). Tränar som det är nu runt 6-7 pass i veckan vardera på runt en timme. Kör 4 styrke pass splittar så jag kör varannat pass överkropp varannat underkropp, jag kör även ett spinning och cirkeltränignspass och varierar ett tredje. Jag har precis bytar från att ha kört 3 set 12 reps till 4 set 6-8 reps lite tyngre. Vill dock inte bli bulkig vill gå upp något kilo och få mer definierade muskler. hur ska jag lägga upp min träning och kost? Behöver jag bulka för att sedan deffa?
  Tacksam för svar!

  Hanna 2016-01-28 22:39:05
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har alltid velat få magmuskler men det känns som ett ganska tråkigt mål, därför skulle jag vilja fokusera på att bygga armmuskler. Men jag vet inte vad jag ska göra för övningar, går det att göra hemma övningar för att få större armar? Ger det något? Är det bättre att träna med vikter som med skivstång? Men är nybörjare på att träna med vikter 🙂
  Jättebra blogg annars!!
  Kram

  Anonym 2016-01-28 12:54:25
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en megainspirerande blogg 🙂 Jag har en fråga till dig. Har du några tips på roliga butiker i Stockholm för en hälsonörd som jag? 🙂 Jag ska nämligen till Stockholm nästa vecka och har planerat in ett besök på Pierias livs som jag har läst mycket gott om! Nu vill jag ha dina bästa tips 😀

  Ellen 2016-01-27 18:08:38
  Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   Hej Ellen och vad kul 🙂 Jag har inte varit där själv men vet att Gryningen på söder ska ha bästa utbudet 🙂 Sedan har du Rene Voltaire i åhlens huset som har grym mat och endel roligt att handla också. Vill du ha piller och tillskott så tror jag örtagubben har bäst utbud (inte så snygg butik dock :D). Kramis

   idawarg 2016-01-27 21:01:55
   Svara
 • Bra tips!
  Jag har som mål att kunna klara en chics, men det känns som det aldrig kommer att hända 🙂
  Jag tränar också lastdrag för att komma upp i min egen vikt, men jag håller nog ett smalare grepp.
  Ska testa att bredda nästa gång!
  Just nu är det ofrivilligt träningsuppehåll pga förkylning.
  Så trist…

  Mitt liv 2.0 2016-01-27 13:52:47 http://chocochock.se
  Svara
 • Hej ida! Min fråga är de där om man är ojämt stark, ska man köra fler repa på den ”svaga” sidan eller hur ska man tänka? Jag tror nämligen att min vänsterskuldra är ngt svagare eftersom jag känner mig öjömn när jag typ trycker ihop skuldrorna(hoppas du förstod vad jag menar?)
  Kram kram

  Clara 2016-01-27 11:30:02
  Svara
 • Hej Ida!

  Så inspirerande blogg! Jag har en fråga kring vilken mandeldryck (eller andra nötdrycker) du väljer? När jag kollat på de jag har hittat så är det många som innehåller en del skräp. Så har du något tips? 🙂

  sandra 2016-01-27 11:25:26
  Svara
  • Svar på sandras kommentar.

   Ja de innehåller en del skräp tyvärr men jag äter så rent annars så jag tänker att lite skräp gör inget. Sedan är det faktiskt mest vatten i en sådan. Men det finns vissa som är bättre men tyvärr är de väldigt dyra. Bäst är att göra själv egentligen och det är superlätt! Bara att lägga nötter/mandlar i blöt och sedan mixa med vatten och sila så har du en god nyttigare mjölk 🙂 Kramis

   idawarg 2016-01-27 13:27:28
   Svara
 • Hej Ida! Super bra tips! Måste bara slänga in till alla dom som läser kommentarerna att det är så viktigt med teknik också! Kolla på en video om hur man gör chins innan du utför dom. Håll axlarna i position så du slipper onödiga slitningar i kroppen. Kram ?

  Tee 2016-01-27 09:10:36 https://nouw.com/tee
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag vill inleda med att säga att du är en riktig inspirationskälla och det är alltid kul att klicka in sig på din blogg 🙂 Jag har en liten fråga som kanske inte har med detta inlägg att göra, men tänker att jag ställer den ändå.

  Man hör ju att kokosfett är ett nyttigt fett och superanvändbart och så vidare men om man tittar på innehållet ser man att det innehåller mycket mättat fett, vilket man hört är dåligt. Så min fråga är om du har nån aning hur man ska tänka kring detta? Väger de ”goda egenskaperna” från kokosoljan upp gentemot att det är mättat? Jag har Kung Markattas Kokosolja så jag anser att jag har en ”bra” olja (och inte det klassiska silverpaketet).

  Tack för en bra blogg, KRAM!

  Fanny 2016-01-27 09:07:48
  Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Hej fina du och tack snälla vad glad jag blir <3 http://www.naringsterapeuten.se/kokosolja.asp

   Min favorit som är av bra kvalité är den här –> http://welloteket.se/produkt/kokosolja-500ml/

   Kramis

   idawarg 2016-01-27 09:38:08
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!