SÅ SKÖTER JAG OM MIN HY

IMG_0894.JPG

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

Jag har fått jättedålig hy. Jag mår fruktansvärt dåligt över det då nya finnar ploppar upp varje dag. Nu har det varit såhär i några månader och inget hjälper. Hur gör du för att sköta om din hy? Jag har Rosenseriens dagkräm och cleanser.

SVAR: Hej! På mig så är det oftast så att min inre hälsa visar sig i hyn. När jag är obalanserad, stressad mm så får jag sämre hy. Så att få ordning på magen är A-O för mig för att ha en fin hy. Något som verkligen har hjälpt mig är som jag sagt tidigare –> Chlorella men även –> MSM. MSM ska dessutom göra så håret växer snabbare och att man ska få just finare hy och MSM och Chlorella har gjort undervärk med min mage vilket i sin tur har gett mig bättre hy.

Har du problem med magen så skulle jag börja där. Försök undvika saker du vet att du är överkänslig mot och har svårt att bryta ner. Har du inga problem med magen så kolla hur det står till med hormonbalansen? (Jag har gjort ett salivtest för att kolla det).

Rosenserien har grymma produkter och produkterna nedan är vad jag själv använder just nu och jag älskar dem!

Dagkräm
Nattkräm
Rengörning

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Det var min fråga! Tack för svaret 🙂

  Jag har kopplat min dåliga hy till all stress jag har över skolan, plus dåliga matvanor..
  Spelar ingen roll om jag tvättar mig rent i ansiktet, det är insidan som räknas som du skrev!

  Brukar ändå alltid få dålig hy på hösten/vintern, så tråkigt 🙁

  Mikaela 2016-01-28 09:59:40
  Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   Av egen erfarenhet kan jag säga att fin hy verkligen kommer inifrån. Jag har uteslutit komjölk från min kost och märker STOR skillnad på hyn! Komjölk innehåller hormoner som många kan reagera på. Du kan läsa mer här: http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=2029&print=1

   Lycka till 🙂

   Linn 2016-01-28 10:24:45
   Svara
   • Svar på Linns kommentar.

    Ja mjölk brukar vara en av orsakerna till dålig hy då det innehåller hormoner och är svårt att bryta ner för många. Kram

    idawarg 2016-01-28 10:42:12
    Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   Ja jag tror att det beror mycket på insidan och stress och matvanor kan absolut påverka. Se till att undvika saker din kropp är överkänslig mot och inte gillar.

   idawarg 2016-01-28 10:02:18
   Svara
 • Jättekul att läsa, kraam 🙂

  Gabriella Joss, 19 år, fru, gravid och toppbloggare 2016-01-27 21:18:49 http://www.gabriellajoss.me
  Svara
 • Hej Ida! Vilken deodorant använder du? Jag har testat ett par olika utan aluminium men jag tycker inte att dom är lika effektiva som ”vanliga” deos /: Har du något tips på en bra effektiv naturlig och giftfri deo? 🙂 Tack på förhand

  Madeleine 2016-01-27 18:13:35
  Svara
  • Svar på Madeleines kommentar.

   Ja jag har testat flera och jag tycker denna är bäst http://welloteket.se/produkt/deodorant-roll-on-rose-50-ml/ 🙂 Men jag svettas inte så mycket så jag vet inte riktigt hur den funkar om man gör det 🙂

   idawarg 2016-01-27 21:03:27
   Svara
 • När började du träna på gym? Och hur många ggr i veckan tränade du då?

  Hanna 2016-01-27 16:35:53
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Jag började träna på gym när jag tävlade på elitnivå i dans när jag var 14-15 år tror jag det var. Då tränade jag 6 dagar i veckan men gym bara 2 gånger i veckan. 🙂

   idawarg 2016-01-27 20:59:32
   Svara
 • Inser att jag nog borde ta bättre hand om min hy när jag läser detta. Speciellt under vintern då man inte alls könner sig liks fräch…

  Erika, sambo, New York City liv 2016-01-27 16:04:56 http://nouw.com/erikalindgren
  Svara
 • Hej! Har en liten fråga!

  Det här med att ta olika tillskott som till exempel chlorella, msm och dylikt blir ju ganska dyrt i längden och även om jag tycker att det är viktigt att investera i sin kropp och hälsa är det inte möjligt för mig att lägga pengar på detta året runt.
  Hjälper det att ta till exempel msm i en period eller är det meningslöst om man inte tar det kontinuerligt?

  Tack för en bra, motiverande och varierande blogg!

  Nathalie 2016-01-27 16:02:06
  Svara
  • Svar på Nathalies kommentar.

   Ja det kostar endel men är så värt det! Om jag bara fick välja 2 så skulle jag ta MSM och växla mellan spirulina och chlorella. Så grymma tillskott och en burk håller ju länge. Det är inte meningslöst att ta det ibland, bättre än inget skulle jag säga 🙂 Tack snälla <3

   idawarg 2016-01-27 20:57:58
   Svara
 • Hej! Har sedan sommaren ätit allt mindre kött och har nu på senare tid mest ätit vegansk mat, händer att det blir någon mjölkprodukt ibland. Iallafall, hur är det här med att vara vegan och att äta mycket frukt? Man ser många personer på internet som följer HCLF som äter mängder med frukter per dag. Låter ju som värsta drömmen! Är dock rädd för att myten om att man kan äta för mycket frukt ska stämma. Hur mycket är för mycket frukt? Oftast så blir det att jag äter 3-5 frukter per dag, men då äter jag endast vegansk mat. Ursäkta för alla frågor, är bara så förvirrad! Haha!

  Louise 2016-01-27 13:06:46
  Svara
  • Svar på Louises kommentar.

   Hej Louise! Jag har precis samma funderingar som dig då det låter som vi har ungefär samma kost. Har varit sugen på att testa HCLF någon vecka för att se själv men jag tror att det funkar super för vissa och mindre bra för andra. Jag själv mår bra av att äta mycket frukt medan vissa känner sig svullna. Kollar du på veganer på youtube så verkar ju de flesta må kalas av en HCLF diet. Jag kommer inte att äta strikt efter någon för man blir väldigt begränsad och det kan sätta dumma tankar i huvudet på en men att testa den någon vecka och ta med det man gillar kan vara en bra ide. Mår du bra på den så är den antagligen bra och gör du inte det så kanske den inte passar dig. Kramis

   idawarg 2016-01-27 13:17:22
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!