UTÅTROTATION – ÖVNING FÖR BÄTTRE HÅLLNING

IMG_1995.JPG

En övning som är grymt bra för hållningen är utåtrotation. De flesta av oss sitter oftast framför skrivbord, skolbänk, dator eller bär saker framför kroppen vilket leder till ett stelt bröst och framåtroterande axlar. Då är det extra viktigt att stärka upp ryggmusklerna som ska hålla bak axlarna.

Gör så här: Stå höftbrett med lätt böjda knän och aktivera bålen. Ställ in cable cross maskinen i höfthöjd och ta tag i handtaget och sätt armbågen tätt intill kroppen. Har man inte kört övningen innan så kan det vara bra att försöka hålla in armbågen under hela övningen och se till att den enda rörelse som sker är att rotera ut och in. En viktig sak man ska tänka på för att få kontakt är att rulla bak och pressa ner skuldrorna under hela passet. Jag brukar köra 12 X 3 på varje sida och ofta så behöver man inte så mycket vikt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Så snygg rygg!!!

  Emma / Itsallaboutwellness 2016-01-24 14:40:28 http://emmabjorndahl.se
  Svara
 • Bra tips! 🙂 Och du.. Snygga muskler! 😉

  Johanna 2016-01-23 21:42:54 http://doowop.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida! Vill tipsa om denna(https://www.coop.se/Recept–mat/Recept/l/libanesisk-linssoppa/ ) SUPERGODA veganska linssoppan! Jag använder grönsaksbuljong istället för fond, och kalkonen kan man ju helt utesluta. Så mättande, proteinrik och naturligt vegansk. Hoppas du testar den! Kram

  Stina 2016-01-23 19:19:17
  Svara
 • Jag brukar alltid köra inåtrotation och utåtrotation som uppvärmning för ett axelpass. Tycker de är super 🙂

  Mikaela 2016-01-23 08:49:44
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!