VEGANSK LINSFALAFEL – RECEPT

IMG_8945.JPGIMG_8946.JPG

Här kommer ännu ett grymt gott tips på vegetarisk/vegansk lunch eller middag. Min mage är inte helt vän med för mycket kikärtor ännu så jag testade att göra falafel på linser istället och det blev hur bra som helst! Så gott och så enkelt, ni måste testa!

Ingredienser:
• 2 paket förkokta linser
• 1 paket med färsk persilja
• 1-2 msk valfritt mjöl (jag tog rismjöl)
• 1 och 1/2 msk olivolja
• 1 pressad vitlök
• salt, peppar
• 1/2 pressad citron

Gör så här: Lägg allt i en matberedare och kör. Klicka ut små bollar med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 300 grader i ca 17-19 min. Ta ut och servera till exempel sallad eller wraps.

Kolla även: 
Vegetarisk kikärtsgryta
Vegetarisk linsgryta
Pumpasoppa

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hur många gram är 2 paket förkokta linser? 🙂

  Maja 2016-05-29 17:32:50 http://www.healthymaja.devote.se
  Svara
 • Hej Ida! Jag håller på att leta massa olika och roliga recept. Detta låter helt fantastiskt men jag undrar ungefär hur mycket det blir? Hur många portioner? Jag ska nämligen börja laga mat lite oftare här hemma då mamma ofta kommer hem från jobbet och måste ställa sig i köket direkt.

  Tova 2016-01-07 18:04:03
  Svara
 • Mums! Detta ska jag testa ikväll. Skönt med lite omväxling innan all julmat.. ? Föresten. En vän nämnde att träningsvärk får man om man inte stretchat ordentligt efter träning. Myt eller sanning? ?

  Johanna 2015-12-23 12:55:36
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Ja så himla goda, hoppas du gillar dem 🙂 <3 Det är en myt. Stretcha gör man för att bli rörligare i kroppen inte för att motverka tränningsvärk 🙂 Kramis

   idawarg 2015-12-23 13:18:08
   Svara
 • Ser ju supersmarrigt ut, måste testa! Ska de verkligen gräddas i 300 grader? Det låter varmt.
  kram på dig Ida!

  Lovisa 2015-12-22 19:01:49
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Ja så goda! Jag hade på det i min ugn men alla ugnar är olika så känner du att det är för mycke så testa med lite lägre och ha dem inne längre om de inte bli klara 🙂

   idawarg 2015-12-22 20:07:47
   Svara
 • Gott!
  Du måste prova de här linsbiffarna nån gång. De är dock inte veganska, men de är magiska!!!
  2dl okokta linser
  2 morötter
  1 gul lök
  1-2dl havregryn
  Soltorkad tomat
  Fetaost
  1 dl solrosfrön
  1tsk chilipulver
  2tsk oregano
  Salt och peppar
  Ev. ett ägg

  Koka linserna. Riv morötterna och hacka löken.
  Skär tomaterna i bitar och fetaosten i kuber. Blanda allt (även fröna) och tillsätt så mycket havregryn att det blir en bra smet att forma biffar av, tillsätt ev ägg om de inte hålls samman. Tillsätt kryddor. Stek biffarna på medelhög värme i olivolja tills de får färg. Servera med grekisk yoghurt, sallad och spenat, och ev. bulgur eller liknande(men det behövs inte!)

  Receptet är nog för fyra personer, så det går förstås att halvera.
  Supergoda, verkligen!

  Stina 2015-12-22 16:47:54
  Svara
 • HEEEEJ IDA!!
  Detta har inget med inlägget att göra, men jag vill bara säga att du är BÄST!! Älskar hur du alltid är sprallig & glad (men ändå kan vara seriös), din sunda inställning till kost & träning och ja, typ allt! Du är så himla grym! <3 När du för ett tag sedan gjorde videon som handlade om plastikkirurgi/bröstförstoring så växte du ÄNNU mer i mina ögon! Jag har sj små bröst & hade t.o.m bokat en operation nu i januari (har fokuserat på mina små bröst sedan hur många år som helst) – MEN sedan tänkte jag efter lite, lyssnade på vad du sa, tittade på din kropp & insåg att små bröst är så HIMLA SNYGGT (inget emot de som har stora bröst alltså).
  Du har DRÖMKROPPEN! Och du har fått mig att älska min kropp som den är (inkl mina små bröst) & jag vill bara säga TACK! Tack för du är så grym <3
  Hoppas du får en helt fantastisk Jul!!

  erika 2015-12-22 13:25:22
  Svara
  • Svar på erikas kommentar.

   Hej Erika och tack snälla för den här kommentaren! Du anar inte hur glad jag blir att läsa dina ord och vad glad jag är att du bestämt dig för att inte operera brösten. Älska dig själv och du är fin precis som du är, du är grym!!! <3 God jul på dig Kramis

   idawarg 2015-12-22 20:10:27
   Svara
 • Åh det skulle jag vilja testa, jag ska försöka låta bli kött nu, har inga problem att strunta i att äta kött men har däremot svårt att laga mat utan kött, kan inte många recept utan kött. Tack för tipset.

  Diana 2015-12-22 13:03:33 http://lamadre.se
  Svara
  • Svar på Dianas kommentar.

   Haha jag förstår dig precis! Mitt problem också men det går bättre och bättre och kul att hitta nya recept och mixtra i köket 🙂 Fler recept kommer 🙂 KRamis

   idawarg 2015-12-22 13:22:56
   Svara
 • Det låt jättegott!

  Renate 2015-12-22 12:48:43 http://rensonen.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!