VEGANSK NUDELWOOK MED TOFU – RECEPT

IMG_8943.JPG

Många av er verkar vara intresserade av att testa äta mer vegetariskt så tänkte tipsa om lite enkla, nyttiga vegetariska luncher jag brukar köra. Här kommer en wook som var helt magisk och så lätt att göra. Just här gjorde jag den på sjögräsnudlar men det funkar på vilka nudlar som helst. Rätten är inte bara vegetarisk utan även vegansk.

Ingredienser:
• 1/2 paket ekologisk naturell tofu
• Önskad mängd sjögräsnudlar
• 1/2 paket kokade linser
• 1/2 paket körsbärstomater
• Babyspenat
• Färsk basilika
• Olivolja
• 1/2 citron
• Tamaris eller soya
• salt, peppar, curry

Gör så här: Skär tomaterna i små bitar och stek tomat, tofu och basilika i olja. Tillsätt sedan nudlar, linser, tamaris, och kryddor och stek i någon minut innan du tillsätter pressad citron och babyspenat och stek någon min till på svag värme.

Läs också:
Vegetarisk linsgryta
Nyttig falafel
Glutenfri vegetarisk pizza

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Är receptet avsett för en person?

  E 2017-12-29 13:24:28
  Svara
 • Mums låter gott, ska testa någon gång!

  Jag tänkte ta en pw ute imorgon och undrar vad son år lämpligt att ha på sig nu? Bor i Göteborg så det är inte sådär jättekallt, runt nollan. Tycker det blir för kallt med vanliga träningstights. Är det för lite att ha sportbehå, ubderdtällströja och en tunn vindjacka på överkroppen?
  Har du tips på några bra tights som är sådär gosiga/fleece på insidan? Känns som de borde värma mer 🙂

  Massa kramar till dig bästa Ida!

  Felicia 2015-12-18 23:53:11
  Svara
  • Svar på Felicias kommentar.

   Hej Felicia! Jag har köpt vintertights som är fodrade. Skrev ett inlägg om det förra veckan och har köpt dem på Stadium. Riktigt grymma! Kramis

   idawarg 2015-12-21 10:18:32
   Svara
 • Hej Ida!
  TACK för en fin, inspirerande blogg!
  Du, en fråga. Jag har haft problem under en lång tid med att jag överkonsumerar mat. Inte alltid, bara vid vissa tillfällen. För det mesta äter jag hälsosam, bra mat. Detta grundas i, tror jag, att jag förut satte stor press på mig själv att äta nyttigt och träna 6-7 ggr/vecka. Detta tankesätt väcktes när jag gjorde mitt projektarbete på gymnasiet som handlade om kost och träning och att komma i så ”bra form som möjligt” på en begränsad tid. Det gick till överdrift. Visst blev jag vältränad och gick ner i fettprocent och jag lärde mig mycket om ämnet, men det ledde också till bulimi och ett sjukt kontrollbehov. Jag träffade min nuvarande pojkvän där mitt i någon gång, som har en väldigt sund syn på mat och träning och hela den biten, och han märkte snart att jag kunde vara väldigt extrem gällande min kost och träningen. Jag åt väldigt strikt, stekte alltid maten i kokosolja (vägrade något annat), åt aldrig någon sås till maten osv. Träningen skippade jag aldrig. Bröt jag mot någon av mina regler klankade jag ner på mig själv och blev nerstämd och känslig. Mina föräldrar och svärföräldrar reagerade också på detta, men litade på mig när jag sa att jag mådde så bra av att äta så pass nyttigt som jag gjorde och kunde släppa det (till viss del iaf). När jag inte åt strikt, tex under helgen eller kring högtider då det var ”okej” att äta onyttigheter så gick det i princip alltid till överdrift. Jag slängde i mig mat utan hejd, ju onyttigare desto bättre. Jag ville ju ”passa på” medan jag fick då min kropp skrek efter mat, ja du känner igen det där. Numera har jag ändå en sundare syn på min kost och träning, jag tränar för att jag tycker det är kul och när jag känner för det (3-5 dagar/vecka), vilket räcker helt och hållet. Kosten är jag inte lika strikt med, jag äter fortf överlag väldigt bra men numera för att jag tycker det är så gott, men känner att jag har mer svängrum när jag känner för det. Bulimin har jag helt kommit över, dock så har jag fortf problem med överätande under helger och högtider. Så fort jag äter något med mycket kolhydrater eller socker så blir jag hungrig som en varg, jag äter allt jag ser i princip. Ofta blir det mycket onyttigheter på en gång och är jag i en affär blir det både godis, chips och dipp i princip. Självklart när man satt i sig detta så skriker magen och man kan inte FÖRSTÅ hur man kunde utsätta sin kropp för detta. Sedan är jag dåsig och sötsugen i minst två dagar efteråt. Jag mår väldigt bra av att utesluta socker helt, jag har sådana perioder ibland och jag blir nästan euforisk av känslan av att må så bra och det är lättare att leva i nuet utan sockercravings. MEN jag vill ju också kunna vara med under högtider och äta lite godis när min pojkvän kanske köper hem en liten påse, eller när min svärmor har bakat glutenfritt för min skull (då jag är glutenkänslig), för att inte tala om alla godsaker som vankas nu till jul. HUR håller jag detta på en bra nivå? Hur gör jag för att bara kunna äta lite grann utan att sedan få dessa cravings? Kan det vara tankar som är kvar sedan jag i stort sett svalt mig själv inför projektarbetet i gymnasiet, det här med att ”passa på”? Hur får jag bort detta ”passa på” tänket? Snälla, om du har några råd så är jag mer än tacksam om du ville dela med mig av detta. KRAMAR <3

  Viktoria 2015-12-18 21:13:08
  Svara
 • Härligt att du börjar äta mycket veganskt!!

  Elin 2015-12-18 15:44:54
  Svara
 • Hej Ida!
  Älskar din blogg. jag tänkte höra med dig hur muket mängd/ dl anväder du
  • 1/2 paket kokade linser
  • 1/2 paket körsbärstomater
  • Babyspenat
  • Tamaris eller soya
  • salt, peppar, curry
  Kramar
  Melinda

  Melinda Eriksson 2015-12-18 14:51:41
  Svara
  • Svar på Melinda Erikssons kommentar.

   Oj så svårt att säga då jag bara höftar men kanske 10 tomater, 120g linser, massa babyspenat, 1 msk tamares, och kryddorna har jag ingen aning 🙂 Kramis

   idawarg 2015-12-18 18:00:27
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!