GLUTENFRIA PEPPARKAKOR – RECEPT

IMG_8202.JPGIMG_8201.JPGIMG_8200.JPGIMG_8204.JPGIMG_8203.JPG

Hej mina hjärtan! Jag hade värsta julfeelingen här om dagen då jag bakade glutenfria pepparkakor. Wiii så mys! Jag tyckte de blev supergoda och de är inte så krångliga som det låter. Det enda är att man måste förbereda degen 1 dag innan. Jag hade heller inga pepparkaksformar hemma så jag skar mina hjärtan med en kniv för hand och sedan pressade jag bara ut vissa till runda bollar. Men de var lika goda för det! Hoppas ni gillar receptet! Puss, I

Ingredienser:
• 100 g smör
•  1 hel påse pepparkakskrydda (tror det var ca 12 kryddmått)
•  1,5 dl havremjöl
•  1 msk chiafrön
•  2 dl kokosmjöl
•  2 äggvitor
•  1 dl agavesirap
•  0,5 dl mandelmjölk eller vatten

Gör så här:
Dag 1: Mixa eller krossa chiafröna till ett pulver. Smält smöret och agavesirapen och tillsätt sedan pepparkakskryddan, kokosmjöl och chiafrön. Låt blandningen svalna i 30 min. Vispa äggvitorna hårt och blanda sedan försiktigt ner havremjölet och mjölken och sedan den andra blandningen. Blir degen för torr så tillsätt lite vatten. Forma till en korv och plasta in och låt den ligga i kylskåpet över natten.

Dag 2: Sätt ugnen på 200 grader och baka ut degen direkt på bakplåtspapper. Jag använde inte kavel utan pressade ut allt med händerna. Grädda mitt i ugnen i ca 5-7 min.

Läs också:
•  Glutenfria lussebullar
•  Pepparkaks scones (glutenfria)
Glutenfria hallonmuffins

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • måste man använda kokosmjöl, går det bra med quoinoamjöl?

  anonym 2016-01-04 18:12:33
  Svara
 • Ska testa att göra dem i veckan! Det bästa jag vet är pepparkakor + creamcheese haha , men har försökt undvika socker så gott det går på senaste. Detta känns som ett bättre alternativ 🙂 kram

  Lovisa 2015-12-06 18:02:41
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Ja pepparkakor är så gott och de här är absolut bättre och innehåller mindre socker än vanliga 🙂 Kramis

   idawarg 2015-12-06 18:04:58
   Svara
 • Hej!
  Jag kikar runt lite i träningsvärlden nu eftersom jag är på jakt efter nya löparskor. Jag har alltid tagit hjälp av kunniga i specialbutiker tidigare men nu är jag på resande fot vilket gör det hela lite svårare.Har aningen känsliga fötter och ben så BRA sko är att föredra framför ballt märke. Har du någon koll på bra träningsskor eller vad man ska kolla extra efter? Tack och bock!

  Alice 2015-12-06 15:18:18 http://nouw.com/alicekleiva
  Svara
  • Svar på Alices kommentar.

   Hej Alice! Jag gillar Nike free som är lätta och känns nästan som man springer barfota. Men som sagt så är ju alla fötter olika. Annars vet jag att Asics brukar ha grymma löparskor. Kramis

   idawarg 2015-12-06 15:35:13
   Svara
 • De såg faktiskt inte så goda ut… jag hade nog testat byta ut vanligt mjöl mot glutenfri mjölmix istället så de blev som traditionella om man nu önskade det.

  pilla 2015-12-06 13:23:12 http://nouw.com/runwayp
  Svara
  • Svar på pillas kommentar.

   De är faktiskt godare än de ser ut 🙂 Kan nog även bero på att jag inte hade några pepparkaksformar 🙂 Men jag ska även testa ett vanligt reset och köra med glutenfritt mjöl. Kramis

   idawarg 2015-12-06 15:34:10
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!