Hej mina hjärtan! Jag hade värsta julfeelingen här om dagen då jag bakade glutenfria pepparkakor. Wiii så mys! Jag tyckte de blev supergoda och de är inte så krångliga som det låter. Det enda är att man måste förbereda degen 1 dag innan. Jag hade heller inga pepparkaksformar hemma så jag skar mina hjärtan med en kniv för hand och sedan pressade jag bara ut vissa till runda bollar. Men de var lika goda för det! Hoppas ni gillar receptet! Puss, I
–
Ingredienser:
• 100 g smör
• 1 hel påse pepparkakskrydda (tror det var ca 12 kryddmått)
• 1,5 dl havremjöl
• 1 msk chiafrön
• 2 dl kokosmjöl
• 2 äggvitor
• 1 dl agavesirap
• 0,5 dl mandelmjölk eller vatten
Gör så här:
Dag 1: Mixa eller krossa chiafröna till ett pulver. Smält smöret och agavesirapen och tillsätt sedan pepparkakskryddan, kokosmjöl och chiafrön. Låt blandningen svalna i 30 min. Vispa äggvitorna hårt och blanda sedan försiktigt ner havremjölet och mjölken och sedan den andra blandningen. Blir degen för torr så tillsätt lite vatten. Forma till en korv och plasta in och låt den ligga i kylskåpet över natten.
Dag 2: Sätt ugnen på 200 grader och baka ut degen direkt på bakplåtspapper. Jag använde inte kavel utan pressade ut allt med händerna. Grädda mitt i ugnen i ca 5-7 min.
–
Läs också:
• Glutenfria lussebullar
• Pepparkaks scones (glutenfria)
• Glutenfria hallonmuffins
Kommentera