KNÄBÖJ VS. HÖFTLYFT

traning utfall-smith-1utfall-smithhoftlyft-1hoftlyfttraning1

Adlinks – Top – HÄR // Tights – Björn Borg // Skor (annan färg) – HÄR

Hej mina älsklingar! Igår kände jag för första gången på länge att jag faktiskt var sjukt taggad på att gå till gymmet och köra styrketräning. Väldigt konstigt då jag bestämde mig för att inte dricka kaffe igår. Gillar inte att vara beroende av saker. Trodde att dagen skulle bli kaos men kände ingenting och var jättepigg hela dagen. Wohoo 🙂 Kanske berodde på de goda sconsen som jag käkade? Recept på dem kommer snart så håll utkik.

Blev i alla fall ett härligt styrkepass för ben och rumpa och det känns minst sagt idag. (Ni kan se hela passet nedan). Sa ju att jag skulle börja med knäböj denna veckan men jag får se hur jag gör? Lyssnade nämligen på en podd i helgen där de pratade om just det jag funderat över länge och faktiskt den orsaken till att jag inte kör så mycket knäböj i min träning. De hade gjort ett test på vad som aktiverade gluteus maximus (stora rumpmuskeln) bäst, knäböj eller höftlyft, där höftlyft hade fått väldigt mycket bättre resultat. Ni vet att jag länge sagt att jag har svårt att få kontakt med rumpan i knäböj och därför har jag valt många andra övningar (bla. höftlyft) istället. Eftersom jag vill komma åt baksida och rumpa så känns det ändå skönt att få det bekräftat att jag inte tränar helt fel. De pratade även om att knäböj kanske inte passar personer med långa lårben så bra då tyndpunkten blir knas och att det finns andra övningar som är bättre . Jag har långa lårben så tack för den informationen, känns väldigt bra att höra att jag inte skippar knäböj bara för att jag är lat.

Oj nu blev det väldigt lång text här. Hoppas ni orkade läsa 🙂 Puss, I

10 min power walk 15 % lutning

10 utfall smith (bild 2 & 3) 40kg X 3

Superset: 10 sittande benpress 140kg + 15 sidogång med gummiband X 3

12 höftlyft (bild 4 & 5) 50kg X 4

Superset: 10 squats abduktor + 12 lår curl X 3

10 benspark X 3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Hej Ida! Jag har alltid funderat på det här.. När jag ska köra höftlyft så ser det så OTROLIGT krångligt ut när jag ska ”få på mig stången”. Det slutar alltid med att jag tycker det är pinsamt och inte vågar köra den. Har du något knep? *skratt*

  Ida 2015-11-02 08:26:56
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Hej Ida! Ja det är lite rrångligt faktiskt och speciellt om man kör med en bänk under ryggen. Mitt bästa tips är att sätta på stora vikter så man kan sticka under benen utan att lyfta 🙂 Kramis

   idawarg 2015-11-02 16:00:32
   Svara
 • Hej Ida! Jag undrar om styrketräning tar bort fett eller om det bara bygger muskler. Älskar din blogg. 🙂

  Johanna 2015-10-29 21:23:07
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Hej Johanna! Styrketräning ökar absolut förbränningen. Tillsammans med rätt kost kan det absolut ta bort fett. Kram Ida

   idawarg 2015-10-29 21:52:01
   Svara
 • Måste bara säga att du gör ett grymt jobb med bloggen! Jag gillar verkligen att du känner efter själv och inte bara följer strömmen eller har fastnat i hur det ”ska” vara. Det känns som att du har ett mer individtänk och är mer öppen för nya saker än vad många andra är.
  Jag reagerade verkligen på det idag när jag hamnade på en annan träningsblogg där personen var förbannad över att träningsbloggare gillar (och bloggar om)andra rumpövningar än benböj och deadlift. Det kändes bara så otroligt dömande och som att inlägget bara var till för att trycka ner andra. Kände mig inte det minsta motiverad när jag klickade mig därifrån.. och då slog det mig att jag verkligen alltid blir peppad och glad av att läsa din blogg:)

  Therese 2015-10-29 14:10:36
  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Men åh tack vad otroligt glad jag blir att höra! <3 Jag känner precis som dig många gånger att det finns så många bloggare och PT:s som ser ner och är dömande mot andra bara för att man förderar andra kosthållningar eller sätt att träna på. Träningen är precis som med kosten tycker jag att man måste specialanpassa den utefter sig själv, sin kropp, och sina mål och det finns inget som passar alla. Så sluta lyssna och läsa på de som säger att det bara finns en väg för det finns det inte. Gör det du mår bra av och som känns bäst i din kropp. Jag själv har slutat läsa andra träningsbloggar för jag vill inte bli påverkad. Massa kramar till dig <3

   idawarg 2015-10-29 14:47:07
   Svara
 • Hej Ida! Jag sa nyligen upp mitt gymkort, men jag undrar om man kan få lika bra resultat av att träna hemma? Och räcker snabba morgonpromenader som kondition? Eller krävs det mer för att gå ner i vikt?
  Tack på förhand!!

  Josefine 2015-10-29 10:37:18
  Svara
 • Hej! Som tjej, vilket är bäst tung styrketräning på gym eller räcker kroppen som redskap hemma? Vilken tycker du är bästa gymkedjan? 🙂

  Sofia 2015-10-28 17:06:36
  Svara
 • Hej hej fina du! Jag har, som du, hamnat lite i en träningssvacka och har väl haft det i snart 2 månader lite drygt. Inte för att jag inte tränar överhuvudtaget, men den här fjäderlätta känslan till gymmet kommer bara inte längre 😛
  Hur brukar du peppa dig till att ändra en dålig svacka? Jag vet att det kommer och går med sämre tränings-tider, men jag är rädd att jag aldrig mer vill till gymmet igen haha

  Hoppas att du har haft en fin dag hittills! Kram

  Camilla 2015-10-28 14:42:24 http://camillanorman.se
  Svara
  • Svar på Camillas kommentar.

   Hej Camilla! Jag förstår precis vad du menar och vad jag har gjort är att jag knappt har tränat utan har tagit pw med goda vänner, ätit gott, fikat, varit ute och dansat och allt som jag inte brukar göra och bara väntat på att motivationen ska komma tilbaka och det har funkat 🙂 <3 <3 Kramis

   idawarg 2015-10-29 09:01:59
   Svara
 • Lyssnade också på den podcasten och först kunde jag knappt tro det haha! Men jag har alltid haft problem med knäböj och AVSKYR det, så blev bara glad 😉 Träffar ju nu en PT och han säger samma sak: knäböj passar inte dig. Men däremot front böj fungerar. Men jag har aldrig haft problem med att få kontakt med rumpan. Tvärtomt!

  Marinda 2015-10-28 14:31:35
  Svara
  • Svar på Marindas kommentar.

   Haha samma för mig och blev så glad av att lyssna på den och få det bekräftat 🙂 Ja frontböj passar mig också mycket bättre och enligt dem funkade ju det lika bra fast att man oftast inte kan lasta på lika mycket. Kramis

   idawarg 2015-10-28 16:06:03
   Svara
 • Du är så bra Ida som vågar gå emot strömmen och inte göra knöböj bara för att man ”ska”! <3

  FIT by Emma Hå 2015-10-28 13:30:28 http://fitbyemmaha.com
  Svara
  • Svar på FIT by Emma Hås kommentar.

   Tack finis! Många gånger har jag känt mig både dum och lat men ändå litat på min känsla att andra övningar passar mig bättre 🙂

   idawarg 2015-10-28 16:06:56
   Svara
 • Hej Ida! Hoppas allt är bra med dig <3…Jag har lite funderingar kring kokosolja. Jag älskar kokosolja och använder alltid holistic. Men hur ser du på att kokosolja innehåller så mycket mättat fett? Man vill ju inte gå upp i fettprocent? Kanske bara jag som inte är påläst men hoppas på svar. Tack för en underbar blogg 😀

  Louise 2015-10-28 12:58:15
  Svara
  • Svar på Louises kommentar.

   Jag anser att man ska äta både fett, kolhydrater och proteiner med bra kvalité i lagom mängd. Då kommer du ha den vikten/fettprocenten som är hälsosam för dig och kokosolja anser jag vara en mycket bra källa till fett. Här kan du läsa mer om kokosolja http://holistic.se/produkter/index.php?kat=livsmedel&p=kokosolja Kramis

   idawarg 2015-10-28 16:43:06
   Svara
 • Vad var det för podcast? Vill gärna lyssna på ”långa lårben”-diskussionen själv.

  Emil 2015-10-28 12:45:06
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!