BACKSIDE LEG WORKOUT

IMG_6628.JPGIMG_6639.JPGIMG_6633.JPGIMG_6638.JPGIMG_6629.JPG

God morgon mina hjärtan! Alltså idag vaknade jag upp med jordens träningsvärk efter torsdagens benpass med Malin (@malinjohanssonpt). Träningsvärken i ben/rumpa kommer alltid 2 dagar efter och jag blir alltid lika förvånad 😀 hahaa. Igår trodde jag att jag klarat mig från den men icke! Malin dödade i alla fall mina ben och jag har kommit på att jag fortfarande är sjukt svag i mina baksidor. Jag har skadat båda mina hamstrings under min danskarriär och har fortfarande svårt att hitta kontakten med dem. Så himla läskigt när man knappt har någon vikt och inser att man knappt kan böja på benet. Ibland går det hur bra som helt och sedan tappar jag helt kontakten och kan inte (hur mycket jag än tar i) få upp 5 kg. Det där kommer bli mitt nya mål under hösten att fixa till. Herregud vad mycket lår curls det kommer bli och det ser jag så fram emot. I alla fall startade vi benpasset med benpress och jag gjorde 4 reps på 230kg vilket för mig är så tungt! Ja ni ser ju på sista bilden min känsla direkt efter 😀 haha. Ni kan se hela passet nedan. Puss, I

//English: Good morning sweeties! Woke up with so muck pain after thursdays butt/leg workout with Malin (@malinjohanssonpt). The pain always come 2 days after the workout. Malin killed my legs and I found out Im so weak in my backside legs. I injured both my hamstrings during my dance career and have still difficult to find contact with my muscles there. That will be my new goal this atumn to strengthen both my backside leg and I will do so many leg curls and Im really looking forward to it! 🙂 Anyway, we started the leg workout with legpress and I did 4 reps on 230kg which is so heavy for me! You can see on the last pic how I flet after 😀 Haha. You can see the full workout below. Love, I

10 min Power Walk 15% incline

Legpress: 14, 12, 10, 8, 6, 4 reps (120-230kg)

Squats in smith: 14, 12, 10, 8, 6 reps (40-50kg)

Lying Leg curl machine: 10 reps X 4

Donkey kicks cable cross: 12 reps/side X 4

Lying one leg leg curls cable cross: Until Fail/side X 2

Abductor machine: 12 reps X 4

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Wow, 230kg is a lot! The machines in the 3 fitnesses I’ve been to don’t even go to 230kg… They have installed plates and you can’t put more weights on 🙁

  ayu 2015-08-10 22:26:16
  Svara
 • Hej 🙂
  Jag har länge velat prova göra leg curls i en sån leg curl maskin men gymmet jag går till har ingen. Kan man använda någon annan maskin till att göra dom i? Har hört att man ska kunna ställa om den maskinen man tränar framsida lår i men har inte lyckats.
  Kram!

  Ellinor 2015-08-10 21:00:09
  Svara
  • Svar på Ellinors kommentar.

   Hmm jag vet inte om det går i den maskinen men testa i cable cross eller med gummiband och kör ett ben i taget 🙂 Kramis

   idawarg 2015-08-11 16:34:24
   Svara
 • Hej fina du!
  Jag undrar om man kan gå på yoga som vanligt när man är gravid. Är i v.6 nu och kommer va i v.16 när yogakursen är slut. Det är på den svåraste yoganivån. Nåt man ska tänka på? Någon övning man inte ska göra?
  Många kramar!

  JJ 2015-08-08 23:56:15
  Svara
  • Svar på JJs kommentar.

   Hej Jonna och grattis vad kul 🙂 Det där är så individuellt. Har du tränat och yogat mycket innan så kommer du säkert att klara av det. Min Pole Dance lärare undervisade och gjorde svåra pole övningar långt in i graviditeten utan problem och jag har haft flera danslärare so har dansat och undervisat till slutet av graviditeten då de är vana med det. Sedan har jag vänner som knappt har kunnat gå PW så lyssna på din kropp för den vet bäst dina begränsningar. Kramis

   idawarg 2015-08-09 10:05:25
   Svara
 • Jag vet att du endast äter rött kött några gånger i månaden. Själv äter jag det extremt sällan. Har den senaste tiden blivit fundersam om jag får i mig tillräckligt med järn. Jag äter i te vegetariskt i övrigt utan äter fisk, fågel, ägg, mörka bladgrönsaker som innehåller mkt järn, frän och nötter. Med hur tänker du för att få i dig tillräckligt med järn? Kram

  Hanna 2015-08-08 23:28:55
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag är en tjej på 13 år och fyller 14 i september! Och jag undra om man kan tajta till kroppen eller vad man säger på 65-75 dagar??och om man kan hur gör man? Träning? Mat? Och så att du förstår så har jag lite mer fett på kroppen en vad man ska ha eller vad mina kompisar har. När jag är i skolan måste jag ju äta skolmaten och när jag är hemma äter jag de som bjuds me vi äter väl ganska nyttigt tror jag:) sen undrar jag även om du har några tips på nyttiga snacks skulle bli jätteglad! Och undrar även om proteinbars är bra och vilka som är bra och när man ska äta dom och hur ofta?? Tacksam för svar! 🙂

  Li 2015-08-08 23:25:10
  Svara
  • Svar på Lis kommentar.

   Hej Li och tack fö din kommentar! Svarar på den i ett inlägg så håll koll. Kramis

   idawarg 2015-08-09 10:20:35
   Svara
 • Superbra blogg, youtube kanal osv, creed till dig! Skulle va jättekul om du ville dela med dig av lite träningslåtar, kanske en öppen spotify lista eller nåt? :))))

  Johanna 2015-08-08 20:43:44
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Hej Johanna! Tack snälla vad glad jag blir 🙂 <3 Ja jag har funderat på det men använder min killes konto haha och jag vet inte om han vill att jag delar från det så ska nog fixa ett eget snart 🙂 Kramis

   idawarg 2015-08-09 10:21:46
   Svara
 • Hej Ida! Jag har bestämt mig för att till 100% testa en månad helt utan mjölkprotein, för att se om det är det jag blir uppblåst av. Jag funderar på att köpa Inflamino från Holistic men tills dess undrar jag om du har något tips på ett återhämtningsmål som inte innehåller mjölkprotein och som går bra att ta med till gymmet?
  Tack, du är grym!

  Linnéa 2015-08-08 18:32:35
  Svara
 • Har några frågor som jag skulle vilja få svar på, men innan måste jag säga att din blogg är såååååååååå bra!

  1. Vad tycker du om vanilj kvarg, finns det något märke som innehåller mindre socker?

  2. Skulle du kunna tipsa på ett nyttigt bröd äter både gluten och mjölk och skulle vilja ha ett nyttigt recept

  3. Skulle du kunna tipsa om din bästa frukost och vad den innehåller och länka till produkter om det fungerar. Skulle även vilja ha tips på topping på gröten, äter alltid sylt på gröten men skulle vilja vara lite nyttigare, hur onyttigt är egentligen hemgjord lingonsylt, äter det varje dag!

  Kram

  Elin 2015-08-08 16:04:09
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Hej Elin och tack snälla! Jag svarar på dina frågor i ett inlägg inom kort så håll utkik 🙂
   Kramis

   idawarg 2015-08-09 10:51:10
   Svara
 • Jag måste bara fråga, vart har du köpt dina träningstajts som du har på bilderna.Hur snygga som helst!

  Madeleine 2015-08-08 10:00:19 http://stenbergsflickan.blogg.se/?tmp=823653
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!