MY BEST STRETCH TIP

stretch-lopning

Hej Ida! Har du några extra bra tips angående stretching? Om man ska göra det flera gånger per dag eller bara några gånger på en vecka osv? Jag har stretchat ganska hårt i ca 5 månader nu men det går ju alltid att förbättra sig. Älskar din blogg, har följt dig väldigt länge! Kram

SVAR: hej bästa du och tack snälla för din kommentar vad glad jag blir 🙂 Stretch kan man göra varje dag om man vill och det beror ju på vad man har för mål. Vill man bli vigare och komma ner i ex. spagat och splitt så krävs ganska mycket stretch och gärna 5-7 gånger i veckan.

Här kommer mina bästastretchtips:

– Börja alltid stretcha din ”dåliga” sida, annars är det lätt hänt att man börjar med den rörligaste sidan och stretchar den längre när man egentligen borde göratvärt om.

– Använd timer så att du har koll på att du stretchar båda sidor lika länge.

– Forcera inte utan andas långsamt in i muskeln och gå gradvis längre ner eftersom kroppen slappnar av. Att tvinga kroppen ut i en position kan ge motsatt effekt av stretchen. Det kan även vara lätt att sträcka sig och det vill man inte.

– Ha på dig varma kläder så du håller dig varm och inte skadar muskeln.

– Är du ute efter att bli vig så stretcha ganska länge i varje position. Sätt timern på minst 2 min.

– Stretcha rumpan noga då mycket stelhet sitter där. För mig hjälpte det att stretcha rumpan för att komma ner i splitt. Har man problem med rygg och ex löparknä är det en mycket bra ide att stretcha lilla rumpis ordentligt!

– Kolla in mina stretchvideos på youtube. HÄR hittar du ett 20 min yoga program och HÄR en video om hur man går ner i spagat.

//English: My best stretch tips. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Tack tack tack!!! Har alltid haft jätteproblem med just splitt och det kanske har med att min rumpa alltid varit jättestel. Skulle du kunna göra en video på hur man går ber i splitt också? Skulle va jättebra med lite övningar.

  Tyra 2015-07-17 14:07:43
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag är en tjej som är 15 år och tränar väldigt mycket, jag har dock ett ”problem” då jag är vegetarian. Jag vet alltså då inte vad jag ska äta för att få i mig den protein jah behöver samt för att bygga muskler. Finns det något protein-pulver/något annat jag behöver få i mig så får du gärna komna med tips! Frågan blev lite oklar men sammanfattningsvis vill jag alltså ha lite tips vad man MÅSTE/KAN äta som vegetarian!
  Kram och tack för en väldigt inspirerande blogg!

  Maja 2015-07-13 00:41:14
  Svara
 • Kul med lite rörlighetsträning =) Jag är supervig på vissa håll (kan lägga foten över huvudet hur lätt som helst) men superstel på andra (split? Aldrig i livet) så borde verkligen göra mer av den varan. Skall försöka göra det till en daglig rutin! =)

  Emma Hå 2015-07-12 23:16:15 http://emmahas.se
  Svara
 • Fin bild!! 🙂 Bra tips! Jag tröttnar dock alltid, haha! Blir för rastlös 😛

  Johanna 2015-07-12 22:35:42 http://www.doowop.blogg.se
  Svara
 • Tusen tack för tipsen fina Ida! kram www.joseefiinb.devote.se

  JOSEFIN B 2015-07-12 17:21:03 http://www.joseefiinb.devote.se
  Svara
 • Hej Ida! Denna frågan har inget med träning och hälsa att göra, men du är en av mina absoluta favoritbloggare, så jag tänkte fråga dig 😀
  Jag vet att du har gjort hårförtjockning, vad skulle du rekommendera? Jag är 15 år och mitt hår har blivit sjukt tunt pga färgning och problem med löss :/ Jag är ju tonåring så jag har inte en hur stor budget som helst.. Sliter det väldigt mycket att sätta in slingor på salong? Hehe // Mycket kärlek Josefin ❤

  Josefin 2015-07-12 16:19:48
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!