VILKEN KAMERA ANVÄNDER JAG? VEM TAR MINA BILDER?

benträning-ida-warg

Jag har fått så mycket frågor det senaste om hur jag tar mina bilder? Så här kommer svar på alla era frågor…

Vilken kamera använder jag?

Jag använder mig av 2 olika kameror. Den kameran som ALLTID är med mig är Nikon 1 J5 som är helt magisk. Den är inte bara sjukt bra utan även sjukt snygg! Kärlek vid första ögonkastet. Sedan använder jag även en min nya fina Nikon D750 med 50mm objektiv som jag håller på att lära mig.

Vem tar bilderna? Har jag en fotograf?

Jag har en tjej som hjälper mig 1 gång i veckan att fota men oftast är det den personen som jag är med som tar bilden eller så blir det selfies i spegeln. Att ta selfies är ofta sjukt pinsamt då folk kollar på en som om man vore helt blåst och självupptagen, men jag måste alltid tänka att nej det är ett jobb. Jag menar ni vill ju se bild från mitt träningspass så ser ni mig stå och ta bilder på mig själv någon gång så döm mig inte 😀 haha. Sedan frågade någon om bilderna jag tagit med Anna här om dagen och de är tagna med självutlösare och stativ och tog typ 2 timmar att ta. Haha, så det ligger mycket slit bakom varje bild så väldigt kul när ni ger så fin feedback som ni gör ♥

Hur mycket tid lägger jag på att fota?

Alltså jag tror inte ni förstår hur mycket tid en bloggare/instagrammare lägger på att fota. Det är ofta inte bara spontana bilder utan det är välplanerat med både läge, outfit, smink, ljus mm. Bor man i Sverige försvårar det situationen också då det inte är så bra ljus och bilderna blir för mörka/trista. Därför åker många bloggare utomlands på fotoresor för att skaffa material till alla kanaler. Nu tex. när vi var i Portugal så gick all tid då jag inte höll i träningspass åt till att fota och filma. Sista dagen gick vi upp 7 och jobbade/fotade i sträck tills solen gick ner kl 20.30. Vi hann inte ens äta lunch utan tog det vi hade i närheten. Men jag kan säga att jag är glad att jag inte har en renodlad modeblogg för där är kravet på bilder helt galet. Alla modebloggare kör ju riktiga phooto shoots hela veckan lång för att skaffa material + massa redigering. Jag lägger också mycket tid men jag vill även vara spontan och ”verklig” i bloggen och att ni ska känna igen mig om ni möter mig i verkligheten, haha så jag fixar bara ljuset på mina bilder innan jag lägger dem i bloggen och redigerar inte så mycket. Men eftersom jag uppdaterar så ofta så skulle det inte heller funka att lägga så mycket tid på redigering.

Det är så det ligger till och nu när ni vet så förstår ni kanske hur glad man blir om man får fin feedback på sina bilder 🙂 Puss, på er!


//English: Questions/answers about my pictures in my blog/instagram. Use google translate for this one.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • magnificent issues altogether, you just gained a brand new reader.
  What could you suggest about your publish that you
  made a few days in the past? Any positive?

  Svara
 • Hej! Personligen som läsare tycker jag att det är ”onödigt” med superfina kvalitébilder. Det är ju inte därför jag går in på din blogg. Det jag letar efter när jag klickar in hos dig är träningspass, recept och ”vardagsträning”. Asså typ vad du tränade för någonting idag eller någon tränings/hälsorelaterad reflektion. Pose-bilderna scrollar jag bara förbi. Vet att det är en allmän uppfattning att en stor blogg måste ha seriösa bilder men jag undrar om det verkligen är så eller om alla bara tror att det är så… 😛

  Edith 2015-05-25 17:42:36 http://dithness.blogg.se
  Svara
  • Svar på Ediths kommentar.

   Ja jag förstår och just i bloggen försöker jag hålla det mer som du säger, vardagsbilder och bilder som inte är så posiga. De ”pose” bilder som jag pratar om hamnar mer på instagram där allt handlar om just bilder 🙂 Själv föredrar jag också mer personliga bloggar som ej är så perfekta. Där emot modebloggarna har lite högre krav på sina bilder. 🙂

   idawarg 2015-05-25 21:44:28
   Svara
 • Hej! Jag kommenterade en av dina bilder för några veckor sen och frågade vad du tyckte om lchf. Du sa att du skulle svara genom ett inlägg men har inte sätt något så tänkte bara kolla ifall du hade glömt bort det. Är välidgt nyfiken på lchf men vill veta vad du tycker om det 🙂 Återigen tack för en toppenblogg! Kram

  Rjk 2015-05-25 13:51:48
  Svara
  • Svar på Rjks kommentar.

   Ja just det, jag har svarat på den kommentaren i ett inlägg som jag tänkt posta i veckan så håll utkik. Kramis

   idawarg 2015-05-25 21:49:46
   Svara
 • Hej ida!
  Jag är verkligen trött hela tiden, trots att jag sover 8-10h per natt. Jag äter väldigt rent och näringsrikt. Ingen gluten, mjölk eller raffinerat socker. Jag äter mycket acai, gojibär och andra superfoods och tar även vitamintillskott. Jag har ingen hunger heller, jag får bara ont i huvudet och får sura uppstötningar. Jag har ett BMI på prick 20, men dock ingen mens. Mina föräldrar säger bara att jag är stressad. Vad ska jag göra? Träningen känns inte alls lika kul, inga endorfiner efteråt utan jag känner mig bara låg….

  MG 2015-05-24 10:58:21
  Svara
  • Svar på MGs kommentar.

   Hej! Det låter som du kanske är övertränad? En vilovecka eller flera kan vara välbehövligt låter det som. Sedan får du i dig tillräckligt med energi? BMI säger inget då muskler väger mycket. Det kan vara så att du ligger för lågt i fett? När du inte har någon mat att bränna av har kroppen inget energilager att ta från så du kanske behöver gå upp lite i fettprocent? Kramis

   idawarg 2015-05-24 11:01:50
   Svara
 • Hej Ida! Tack för en fantastisk blogg, så mycket inspiration! Har precis hittat till din Mikz och youtube-kanal med 🙂 Är jättepeppad på att börja streacha mer och blir mer vig och ska absolut avvända mig av dina videos. En liten fråga bara, kan man börja streachingpasset även när man är ”kall” dvs inte uppvärmd eller efter ett pass? Exempelvis på morgonen innan skolan, är det mindre bra? Sen undrar jag hur lång tid det tar ungefär att strecha för att kunna gå ner i spagat? Jag förstår att det är individuellt men ändå nyfiken på att få ett litet hum 🙂 Slutligen så undrar jag om man kan strecha varje dag? Ber om ursäkt för alla frågor, så tacksam för svar. Kram

  Madde 2015-05-23 17:43:33
  Svara
  • Svar på Maddes kommentar.

   Hej finis och vad kul att höra! jag stretchar alltid direkt på morgonen utan uppvärmning för jag tycker det ger bättre resultat än efter ett pass. Dock måste man se till att vara försiktig och ha på sig varma kläder. Man kan absolut stretcha varje dag 🙂 Kramis

   idawarg 2015-05-23 17:46:01
   Svara
 • Hej, jag har hållit på ett tag med lättare löpning men har nu de senaste veckorna känt av ganska jobbig smärta i vänster vrist (inget i höger) och funderar på om jag kanske har en svag vrist? Iaf så undrar jag om du har några tips/övningar för hur man stärker upp vristen.

  Superbra blogg!!

  Amanda 2015-05-23 17:12:08
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Ja det kan vara en svag vrist. Bästa tycker jag är att flexa och pointa foten med gummiband runt för att träna upp styrkan. Kramis

   idawarg 2015-05-23 17:46:49
   Svara
 • Hej Ida! Vill börja med att tacka för den grymma inspiration och motivation som du ger till oss läsare varje dag men jag har även en liten fråga. Det känns som att jag inte kommer någon vart med min träning längre. Jag tränar 6 dagar i veckan, varannan dag kondition och varannan dag styrka (ben/rumpa pass 1, armar/axlar pass 2 och mage/rygg pass 3) och har en vilodag i veckan. Jag varierar alltid mina pass, när jag kör styrka så kör jag olika antal repetitioner/set och vikter osv och när jag kör kondition blir det exempelvis spinning, löpning, intervaller, powerwalks etc. Jag äter både glutenfritt och laktosfritt och landar på ungefär 1500 kalorier om dagen där i princip allt jag äter är nyttigt men ändå så händer det inget. Jag skulle absolut inte kalla mig själv för överviktig/tjock men jag är heller inte så vältränad som jag vill vara. Jag har definierade övre magmuskler men problemområdet är det sista nedersta fettet på magen och jag har verkligen ångest över det. Jag vet att man inte kan punktförbränna fettet men har du något tips på vad jag ska ändra/hur jag ska göra för att nå så bra resultat som möjligt? Jag har alltid levt ett väldigt aktivt liv och tränings/kostschemat som jag har beskrivit har jag följt nu i fem månader. KRAM

  Elsa 2015-05-23 15:00:51
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Prova att dra ner på träningen och ät mer! Låter bakvänt men jag kan nästan säga med säkerhet att din kropps ämnesomsättning går på lågvarv pga all träning och för lite mat. Mer vila, mer mat och du kommer märka att du snart blir starkare och kan lyfta mer och springa längre/fortare – och därmed bli mer vältränad! Hälsningar en annan PT 🙂

   Em - mitt liv på NZ 2015-05-23 23:09:23 http://emsliv.wordpress.com
   Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Hej Elsa och tack för din kommentar! Helt omöjligt att svara på. För att hjälpa dig behöver jag veta exakt hur du tränar och vad du äter. Bästa är om du anlitar en PT som kan hjälpa dig med både kost och träning. Lycka till! Kramis

   idawarg 2015-05-23 17:48:13
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!